raym0n Posted May 14, 2013 Author Share Posted May 14, 2013 (edited) tak jsem si rekl, ze to napisu sem, nez do regionu, at jim nespinim brnensky tema... Nedavno jsem byl zase u brnenskych RF auto, olej, filtry, blablabla, vsak to vsichni znate. S pristupem, jednanim i kvalitou servisu jsem byl vzdy spokojen, tentokrat jsem je vsak i pozadal o to, aby mi: >> mrkli na brzdy - nejak mi prijde, ze pri poradnym zahamovani je vetsi hluk, nez by byt mel, zaroven, ze to preneslo trosku vibarci do zbytku auta/volantu, asi precitlivela prdelka, nebo mozna naznak, ze je potreba vymena, ze je nejakej kotouc trosku pokoucenej, tezko rici foto stavu brzd ZDE >> mrkli na levej predni homokynetak/rameno/lozisko, kdyz vytocim plnej pravej a jedu velice pomalu, tez v nekterych pravotocivych, tak z te strany proste citim lehke cvak-cvak-cvak kamos, co ma bazar, tak mi rekl: 'pokud ti bude klepat,tak je v prdeli vnitrni', sice nevim, co si pod tim predstavit, ale co uz >> vymenili zadni plynovy vzpery kufru a vysledek? olej, filtry, naplne hotovo, >> vzpery hotovo, ale takovym zpusobem, ze to musim brzdit cestou nahoru, jinak to leti takovou rychlosti, ze mam pocit, ze by se pokurvil pant, co to drzi, coz se mi vubec nelibi, kdyz znamy otevre kufr, tak posledni 1/5tina drahy to ty vzpery zvedaji, ale proste tu posledni cast drahy to krasne brzdi, takze neni treba drzet kufr jako sasek. To, co mi to dela, ze to leti hore jako blazen je normalni? >> na brzdy mi rekli 'dokud vam to brzdi, nereste to' no, co to ku**a je za pristup?! to se mi vubec nelibi >> cvakajici leva predni: RFauto na to 'nam to vubec neudelalo, ani jednou' //asi proto, ze jsme do toho nesedli... tak to ani omylem, jako automechanikum bych veril, ze vi, jak tuhle 'minizavadicku' zreplikovat, jak zjistit, ze to dela, ja jako uzivatel si 'zacvakam' kdykoliv chci, prijde mi, ze do toho auta VUBEC nesedli a neprojeli to, asi se jim proste nechtelo, nerikam, ze jim davam kdo vi jak vydelat, ale tento pristup me pekne zklamal!! takze podtrzeno, secteno? vubec se mi zaver ze servisu nelibi, prijde mi, ze na to temer nesahli, ze mozna dali spatne vzpery, ze nemrkli na brzdy ani na homokynetak, nehodlam cekat, az tyhle 'zavadicky' se sebou vezmou i neco ostatniho a chci auto ve 110% stavu, takze bych se rad zeptal na doporuceni na nejakeho mechanika, co by na to se mnou mrknul, ja bcyh si nakoupil dily a dal mu to vymenit. (Brno a okoli) slysel jsem chvalu na nejake kluky nedaleko - Rohozec, pry delaji ve skode a jeste maji doma nejakou dilnicku. Za jakekoliv doporuceni budu rad, chci mit auto v cajku! (to, ze mi prijde, ze mi tam dali zbytecne drahy veci, to radsi ani resit nechci) Edited May 14, 2013 by raym0n 0 Quote Link to comment
Honza9007 Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 ty kotouče jsou fakt hnusný... nechápu, že s tím někdo jezdí a nebojí se 0 Quote Link to comment
Hydraulik Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 si měl prostě říct mechanikovi at jede s tebou a ukázal mu to názorně... jestli víš přesně jak ten zvuk vyvolat, tka není nic lepšího 0 Quote Link to comment
raym0n Posted May 14, 2013 Author Share Posted May 14, 2013 (edited) ty kotouče jsou fakt hnusný... nechápu, že s tím někdo jezdí a nebojí se no, jeden ze clenu mi na to ve vlaknu, co se tyce brzd napsal ' Ty přední desky podle fotek by ještě hodně vydržely a zadek není vidět, kolik je tam matrošu.' kazdopadne proto to davam do servisu, RF auto tu lidi doporucovali, ale proste se mi jejich verdikt nelibi a samozrejme jelikoz chci mit auto v cajku, tak jsem to do servisu daval, aby oni s necim prisli, nejsem mechanik ;) ale i kdyz nejsem, tak veta 'dokud to brzdi, neresit' mi je proti srsti, az to brzdit nebude, bude trosku pozde... aneb Co neubrzdis, neukecas takze spise k veci, prosim ;) //edit: tak uz i mne je jasny, ze v servisech na prvnich prickach urcite neni pece o zakznika co se tyce tech katapultujicich vzper - je to bezne? nebo by se to melo ke konci samo brzdit? Edited May 14, 2013 by raym0n 0 Quote Link to comment
SKAJA Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Já teda nejsem mechanik, ale větu "dokud to brzdí, neřešit" bych chápal jako "Desky máte ještě v pořádku, takže bychom to zatím nechali a až je sjedete, pak vyměníme rovnou i kotouče". Protože měnit kotouče a nechat starý desky je IMHO polovičatá práce a vyhodit je je zase skoro škoda. My měli/máme na druhým autě v rodině to stejný. Od roku 2005 má najeto necelých 40tis km a brzdy vypadají na pohled tragicky - kotouče komplet orezlý, hranka přebrousila kontakt v desce a svítila kontrolka obložení. Tak to autorizák ustřihnul, smotal dráty k sobě, zatočil izolačkou a bylo vymalovaný ;) 0 Quote Link to comment
raym0n Posted May 14, 2013 Author Share Posted May 14, 2013 Mne osobne hlavne vadi to, ze pri brzdeni to proste rozhodi/rozklepe auto a hluci to, ani jedno nedelalo. 'Dokud to brzdi, nereste.', tak to jde nanestesti vylozit ledajak ;) 0 Quote Link to comment
Jim Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 se blbě zeptám a řekl si jim to? 0 Quote Link to comment
raym0n Posted May 15, 2013 Author Share Posted May 15, 2013 (edited) Rekl jsem jim, co to dela, ale nespokojenost se projevila, az kdyz jsem odjizdel tesne pred bytem(takze jestli myslis, jestli jsem jim rekl o nejake reklamaci, tak nerekl), nejsem zadnej zavodnik, to stejne s tema plynovejma vzperama(a homokynetakem), to jsem se trosku rozhorcil, az ve chvili, kdyz jsem videl, jak to fungovat muze jinde(zpomalujici vzpery kocnem drahy). A uz tam asi nepujdu, vubec neresi cenu dilu, prijde mi ze i podrazili atp.. Takze brzo tu napisu review o tom, jak jsou na tom kluci z Rohozce, uvidime, snad vse OK //radsi nebudu rikat, ze tam nepujdu, snad ze me ta kysela slina brzo vystrizlivi... Edited May 15, 2013 by raym0n 0 Quote Link to comment
Jim Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 takže jsi reklamaci neřešil? já bych jim to jel vytknout zrovna včera jsem si vyzvedával auto, kdy po výměně čelního skla pískalo, no sedli jsme do auta honili po brně s různě oblepeným sklem, než se potvrdila moje domněnka že to dělá L kousek bausetu, odpo přelepenej a za 0 kč co pozoruju, je že jsou delší obj lhůty-mají dost práce 0 Quote Link to comment
Guest chipmann Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 Zdar no nestačím se divit jako nad přístupem servisu co se tyče zadních vzpěr tak na 100% tam jsou nějaké činy viděl bych to na starline a jim podobným a ohledně brzdy pokud to při brzdění začíná jakoby kopat je na vině pokrouceny kotouc takže komplet výměna 0 Quote Link to comment
Ol@f Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 meli ted tyden zavreno takze maji natresk asi, delaji to kazdej rok ze maji mezi tema dve SS v Kvetnu zavreno 0 Quote Link to comment
raym0n Posted May 15, 2013 Author Share Posted May 15, 2013 (edited) #chipmann: ja s tou vymenou proste pocitam o tom zadna(mam tesne pod 200k km a porad puvodni brzdy!!!), ale zrovna na ty brzdy uz jim to tam asi nedam, pripadne za tim postarsim sefkem prijdu (aspon mi prijde, ze to tam vede, da se s nim normalne mluvit, vazne ochotnej chlapik, lidsky jednani, coz mam proste rad, vzdycky jsem pri predavani auta jednal s nim) a reknu, na kolik by mi to u nich vyslo bez papiru a s vlastnim materialem(jestli se jim do toho vubec bude chtit jit), proste jen prace (davali mi tam '5w30 esp formula 1' a za olej bez prace jsem jim podle rozpisu nechal 1650czk, minule, kdyz mi to menil znamy, tak jsem si koupil 5l toho sameho sam za cenu kolem 950czk), proste verim, ze moc neresi, od koho a za kolik kupuji, nechce se mi verit, ze by si davali az takovou marzi zrovna na oleji, takze predpokladam, ze to stejne by bylo s kotoucema a destickama a jejich cenou, ktery bych z CC mel za cenu kolem 4.5-5k -10% klubova sleva.. Edited May 15, 2013 by raym0n 0 Quote Link to comment
Jim Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 to bude pan Spielman-majitel ;) s vlastníma dílama problém nikdy nebyl, já si taky vozím to co vím že se bude měnit své, ještě aby ne :D 0 Quote Link to comment
raym0n Posted June 18, 2013 Author Share Posted June 18, 2013 (edited) tak a je tu vyroci, takze auto je u 'doktora', komplet nove brzdy i desky, vsechno ZIMMERMANN, oba nove klouby, kdyz uz jsem u toho byl, tak jsem objednal i vsechny nove kryty kotoucu, lana rucni brzdy, pak male radosti jako nove znaky, nove kryty stredu kol i sroubu, plastovy vytahovacek a nove koberecky.... tak jsem zvedav, az bude doma(bude nova brzdova kapalina i komplet klima), dam sem aktualni fotky timto znovu dekuji Jeldovi!!!!! :palec: pristup, rychlost, chovani, ochota!!! p.s.: nevite nekdo, jak vymenti stredovy znak ve volantu? zkousel to uz nekdo? Edited June 18, 2013 by raym0n 0 Quote Link to comment
princes Posted June 18, 2013 Share Posted June 18, 2013 Badys to zkousel a dela to 0 Quote Link to comment
raym0n Posted June 19, 2013 Author Share Posted June 19, 2013 tak uz se meni a meni... mechanik mi ale nanestesti rekl, ze zadni kryty kotoucu by sly dolu jen s loziskem, mam tomu verit, nebo je na to nejakej figl? (nastesti ty zadni vypadaji porad ready, ale i tak) 0 Quote Link to comment
vevca Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 má pravdu pokud jsou to originály 253 nebo co to je a nebo 260 a ne RS 0 Quote Link to comment
raym0n Posted June 20, 2013 Author Share Posted June 20, 2013 jj, je to klasickej rozmer 253*10, tak ze by konecne dobrej mechanik... :) diky za info, vevco 0 Quote Link to comment
vevca Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 No dá se to vyměnit pokud tu příčku na tom plechu střihneš a pak ohneš zpět, jinak bez poničení, se opravdu musí sundávat náboj, leda že by to byl nějakj kouzelník. :lool: 0 Quote Link to comment
SirMike Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 Pánové a alespoň vepředu ty plechy jdou měnit bez problému? Jaký rozměr je u brzd s 2.0 tdi předFL? 0 Quote Link to comment
vevca Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 bavíme se o zadku, předek je OK, nejhorší jsou jen ty zatuhlé šroubky. Nasadit torx a pořádně je poklepat a jde to. Já když je měnil vzadu, tak jsem ty staré střihl a "nové" jsem dával RS brzdy, čili nebylo nutné s tím nic dělat, je tam pul měsíc, stejně jak vepředu. 0 Quote Link to comment
raym0n Posted June 20, 2013 Author Share Posted June 20, 2013 #SirMike, predek je na pohodu, to ti presne zjisti jelda podle VINka, co ti tam pasuje, ja menil tohle: http://www.cc-autodily.cz/plech-kryci-kotouc 1K0615311F http://www.cc-autodily.cz/plech-kryci-kotouc-1 1K0615312F 0 Quote Link to comment
SirMike Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 OK, díky za reakce. Nemáte někdo nějaký foto návod jak na to? Jaký je tam přístup? Napadlo mě přetáhnout to bezbarvým lakem aby to bylo omyvatelný, pak by to mohlo i mnohem víc vydržet a vypadat dlouho jako nový. 0 Quote Link to comment
raym0n Posted June 20, 2013 Author Share Posted June 20, 2013 (edited) tak to uz bys musel byt velka 'lesticka', napad dobry, ale prijde mi, ze to skoro neni videt, navic ty zadni vypadaji porad fit a to jsou tam leta, ale navod nedam, proto jsem to daval mechanikovi :lool: Edited June 20, 2013 by raym0n 0 Quote Link to comment
vevca Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 cena 2 nových plechů, je cena 2 sprejů, záleží co je ti milejší, nikdy to ale nebude vypdt jako nový a stejně se pod tím budou dělat puchýře. B) 0 Quote Link to comment
SirMike Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 No u mě je to hlavně vzadu vidět dost, mám hodně otevřený kola, takže tenhle neudržovanej stav komponentů za kolem mě děsně rozčiluje. :) Mě stačí k nespokojenosti už orezlá hrana kotoučů a mám dost. :) Myslim, že by se to dalo vychytat. Trochu mi to přijde jako taková zbytečná snaha, když to za chvíli bude vypadat zase hnusně. No každopádně to vypadá hned jinak, když je to čerstvý. :) 0 Quote Link to comment
raym0n Posted June 24, 2013 Author Share Posted June 24, 2013 (edited) nejakej grazl se mi vcera lepil na auto (Brno, Zabovresky) jinak uz vse opraveno, dal jsem novy sterace - dopral jsem te moji krasavici bosh aerotwin a to jak na predek, tak na zadek, komplet nove brzdy/desky Zimmerman, obe brzdova lana rucni brzdy, brzd. kapalina, komplet servis klimy, oba predni homokynet. klouby (nemecky Spidan) a mnoho dalsich sracicek, az bude cas, tak uz mam nakoupeny novy znaky, tak at uz v Brnisku prestane prset a muzu se na to vrhnout... mechanik si za praci na vsechno vyse rekl o podle me krasnych 3700czk, co rikate? (prace na jednicku, tak snad me nenatahl ) az to umeju, tak sem hodim brzdy pred a po zakroku, haha Edited June 24, 2013 by raym0n 0 Quote Link to comment
Poli007 Posted June 24, 2013 Share Posted June 24, 2013 heled, sem rad, ze si s klukama z rohozce spokojen:) kazdopadne taky ted bydlim v zabinach,tak muzem dat mini srazek:) hmm? 0 Quote Link to comment
vevca Posted June 24, 2013 Share Posted June 24, 2013 (edited) tak to čumím teda, to je hodně malá, to dělal za almužnu ne?? POkud to teda není jen za práci, pak je to přestřel :lool:Ale tak, pokud to máš s papírem a zárukou, tak proč ne. Edited June 24, 2013 by vevca 0 Quote Link to comment
raym0n Posted June 24, 2013 Author Share Posted June 24, 2013 (edited) ...Pokud to teda není jen za práci, pak je to přestřel :lool: Ale tak, pokud to máš s papírem a zárukou, tak proč ne. No, je to jen za praci, dily mam od jeldy a zaruka.... zaruka na odvedenou praci na slovo, ze kdyz se neco vysere, tak se zase mam otocit, ale tak nemelo by... prace mi neprijde odflaknuta, jen material me stal skoro 15k, koupil jsem si samozrejme i veci, co vubec nepotrebuju, ale tak to je klasika, ze... Vevco, prijde ti to vazne hodne? Nemam s cim srovnavat. Edited June 24, 2013 by raym0n 0 Quote Link to comment
Recommended Posts