Jump to content

modra "bloody DSG Marry"

raym0n

Recommended Posts

Chlapci, delate mi radost... v ramci hesla kdyz potka sob soba, maji radost oba :D

Ol@f, proc ne, zahrejem olej a pak muzeme nekam zajet, aspon se to konecne provetra. Do vanocniho srazu bych rad stihl provetrat nadrzi to koncernove cistidlo CR vstriku, pak na to navazat oleje, hlavne palivac, filtry i DSG a pak uz jen zevl (mozna nechat prevazit zimaky, nejak to citim ve volantu).

lumi a pristi tyden budu mit i vicko od nadrze jako tva 8sma :lol:

DSG vyslo v mem pripade na 4k, verim, ze to neni tajný. Každopádně jsem si desne vymyslel, takze to za to stalo. Resili jsme opravdu nesmysly. Kdyz jsem volal na jine firmy, tak jsem citil nalivacsky pristup, co se chipovani tyce a nebyli mi schopni nic moc vysvetlit. Do dsg se nikomu moc sahat nechce.

Chapu, ze pokud clovek nema automat, tak to je v podstate v poradku, ale kdyz mam automat, tak uprava RJ bez dsg mi prijde blbost.

Plyn rozdělen do 12ti sekci a pro kazdou sekci a kazdy kvalt poladeno řazení hore, dole. Vznikla z toho krasna mapa, uplne jsem se vratil do detskych let a modelování.

A dobrovolne se přiznávám, ze jsem zadal vyssi hodnoty, nez doporučoval ostatním. Nekdo tem honicum spotřeby tabulky preci kazit musí ;)

Kazdopadne uvidime, co po tankování, zatim jsem jezdil realne za 6.5-7.5, z cesty Cesky Těšín - Šumava jsem tomu nemusel vubec šlapat, spis si chvilku zvykal, ze plynu staci opravdu mene, abych tu nakonec nedával foto z 4.5/100 ;)

Tak od navstevy u TDIfun najeto cca 1000km (posledni dve tankovani). Trasu, co jsem minule jezdival za nejakych cca <8/100 (7.76) mam ted za 6/100.

Po zakroku aplikovana koncernova cistici aditiva pro CR vstriky, u kterych mi jeste pul baleni zbyva (tedy jeste jedna nadrz a cca 800-1100km), zmeril jsem si vztriky i DPF pred, tak pak podam report i o tomhle, ale ta spotreba pri stejne prumerne cestovni rychlosti me hodne zaskocila, cekal jsem zmeny v ramci chyby mereni a max do 0.5l, uvidime, co na to dalsi nadrze na znamych trasach.

post-4726-0-50219400-1511287821_thumb.png

'Moje auto', primo z Android marketu. Kdyz mi v ni vyskočilo pod 5,tak jsem ucet z benziny za vervu a zadani do appky 3x kontroloval, sam jsem nechapal. Kazdopadne vsechno je reálná spotreba dle tankovani a cokoliv pod 7 považuju pri mem stylu jizdy po úpravě za uspech.

Největší plus te úpravy RJ a dsg je pro me to, ze projev motoru v nižších otáčkách uz je na studeny 4V lepsi, ne tolik traktorovity a ne tolik nesestivalcovy jako drive. Dokonce to zaznamela i polovička a rikala 'jee, ono uz to nedela tolik to Huuhuhhhuuuuhuuuuuuu jako drive' :)

• 1 month later...
  • 1 month later...

Hm, dneska mi na zlomek vteriny problikla kontrolka hladiny brzdove kapaliny, zda se mi celkem v poradku, bud opravdu lehoulince pod ryskou, ale dneska uz jsem dojel za tmy, takze s jistotou nevim, a nebo me cekaji desticky a senzor desticek to jeste nevzal, coz se mi pred cestou do hor zrovna nehodi. Kazdopadne zitra zkusim najit cas, sundal kola a mrknout na oblozeni.

• 1 month later...

Po zimě následovalo trosku zděšení a přišla fáze, kdy už jsem se do auta bál hodit něco slušného do kufru. O prodlouženém víkendu jsem naštěstí našel čas a počasí, abych mohl vrátit vesmír zase trošku do pořádku. 

20180401_111849.thumb.jpg.f59481e86510e7b29c9ba0beaadb94ce.jpg20180401_111900.thumb.jpg.e8285923ca8e4a6ab980a369646ff79a.jpg
20180402_134107.thumb.jpg.6ac7988d221b6c668274535f0206aa1f.jpg20180402_134124.thumb.jpg.122e74a18057e998eda74f9d5a9a91b9.jpg

Edited by raym0n

Malem bych zapomnel, auto neni jenom vystavka, ale taky dobre slouzi, mame za sebou 110.000 km a jelikoz si ho chci jeste nejaky ten patek nechat a rad bych, aby dobre slouzilo i nadale, tak k tomu vyroci dostalo trosku pece:

• Komplet filtry - sani, kabina, olejac, palivac, s kabinovym byla trosku sranda, vsechno se udelalo a na kabinac se uplne zapomnelo a valel se u mechose v krabicce az do druheho dne 😄 asi jak me rozptylil kafem a dobrou oplatkou, no a krom toho, ze ja dostal neco na zub, tak po 200hp uprave u TDIfun dostalo auto i Millers Oils NANODRIVE EE LONGLIFE 5w40
  • prevazeni vsech zimaku pred cestou do Rakous, v urcitych dalnicnich rychlostech se prenasely lehke vibrace do volantu a potvrdilo se to, levym prednim jsem neco asi lehce vymlel a po ocisteni kola a nalepenich novych zavazicek je cestovani zase pohodicka 
  • DSG filtr + origo k*rva drahej olej, teklo to tam desne pomalu, litr noveho vrchem vtekl tak za 25 minut +-... snad to budu mit priste na pameti.
  • Komplet brzdy predek+zadek. Stare desky mely 1-2mm a kotouce byly vybroucene na obou stranach s hranou cca 2mm, takze po nejakem zvazovani a konzultaci dostavaji sanci desky i kotouce ATE + ATE Ceramic.

Tenhle post pisu s odstupem casu, kdy uz jsem kafe i sladkosti davno stravil 😄 a brzdy jsou hezky zajety, daly uz nejakych 4000-5000 km a proti originalu velice prijemna zmena. Nebrzdi jinak pokud jsou zahraty, nebo studeny. Nemaji gumovy nastup za studena. V lete jeste uvidime, jak budou vypadat kola, pry by nemely tolik spinit, coz uz beru jen jako prijemny bonus. Kazdopadne urcite vyborna investice navic, ze ktere mam opravdu radost. 

Co dal?

vlisovani zvedacich bodu
nova brzdova kapalina
oprava laku po zime na kapote a po jednom chobotovi, co se mi otrel zboku o naraznik a necekane ujel
oprava zimnich alu a prelakovani, uvidime, jak se mi do toho bude chtit, ale snad se donutim a asi nejake dokodovani komfortnich srand
kamera

zbytecny wishlist:
nabarvit trmeny (mozna pri prezouvani na letnaky)
zkoseny alcantarovy 3ram volant s MF a padly
DSG radicka z kokodaqa
na neco predelat dreveny dekor v aute, ktery mi proste nedela radost
genevo one s, mozna black

A casem se jeste neco urcite dovymysli.

Maly fotoreport:

image.png.70d8bf12054293c29b63586693684829.png image.png.97940986b831f64992f51bfc8d3d9320.png image.png.999aafe9ce0a623f0620295c77d0c7c0.pngimage.png.7f0dfa55df625f695ce39bd47f0adcce.png  

image.png.7ca05fcac627bb3310dc34a7a0bcf94e.png

image.png.12350461ee3b410437f55a2c3af0d3d3.png

image.png.71bdaaf2bbb4fab72e18cba6de4634d9.png

To nejsou jenom deti 🙂 ale verim, ze to proste nejde uhlidat. Ty gumovy koberecky uz taky maji stopy od blata par hodin po umyti 🙂 sedadla a plasty zatim v cajku, snad uz poradne zaschne a nebude to tak zbytecna prace.

On 4/3/2018 at 11:12 AM, krysarr said:

To pred vycistenim je jak u me dnes, tedy den po umyti auta 🙂 Mam pocit, ze kolem deti se to blato a bordel nejak vic soustredi a jak vlezou do auta, tak ta pritazlivost povoli a je to vsude. A to nejsou nejmensi, skoro 7 a 14

Edited by raym0n

Tak to jsou decka hodne sikovny :D :D 
No, Jelda na CC autodily ma tohle a superb k tomu ma peknou pripravu v oplastovanem podvozku, takze jsem se domluvil s mechanikem, ze jak bude auto nahore, tak to tam takovou 'zirafou', co se zvedaji motory, nebo prevodovky, odsopodu hezky zalisuje. Moje predstava je, ze na to plivnem trosku stareho oleje a zaskoci to tam jako za mlada ;) a uz nikdy nebudu muset sahat na prahy.