Přejít na obsah

HandsFree GSM II alebo GSM III a Bluetooth


Doporučené příspěvky

Kodování nevím to záleží dle auta např. jestli máš origo gsm anténu na střeše a nebo jen interierovou samolepící, zda máš hlasové ovládaní pouze HF a nebo i Columbusa atd. píše ti HF nějaké chyby ?

 

Edit: ve Vagu máš přeci popisky pro tuto HF, tak bys neměl mít problém ji správně nakódovat.

Upraveno uživatelem Alessi
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Guest adostasik

Zdravim vo spolok ,

precital som cele vlakno ale aj tak som zmeteny .

Chcem sa vas opytat. Aku jednotku si mam kupit ked nemam multifinkcni volant ani maxiod ale mam colomba.

Chcel by som aby sa ta jednotka dala ovladat cez colomba aby v nom bol tel zoznam a dalo sa primat hovori (popripade SMS to nieje az take podstatne ) tiez aby podporovala A2DP.

Teraz mam jednotku 1K8 035 730 D ta sa neda ovladat cez colomba vsetko musim ovladat v tlefone a popravde ide to na nervy.

dik za odpoved

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Dobrý den, mám superb combi a originál BT HF. Bohužel mi nejde spárovat telefon - BT jednotka jej najde, na maxidotu ze zobrazí jeho název a když zadám požadovaný pin, tak se mi zobrazí hláška - něco jako "telefon nelze spárovat" a objeví se seznam starších telefonů, se kterými se vozidlo pokouší spárovat. Jak odstranit tento problém? Stačí nějak "poladit" stávající HF telefon nebo se musí měnit HF jednotka? Jaké číslo jednotky bude případně nutné zakoupit?

 

Odkaz ke komentáři

Proc resite viditelnost, kdyz jasne rika ze mu to mobil najde a pozada ho to o zadani pinu. Takze v tom problem neni. U S3 bych zkusil vymenu SIM karty u operatora za nejnivejsi typ Sim karty. Je to posledni dobou nejcastejsi problem pri sparovani. U Nokie nevim jaka je tam verze bluetooth tyto telefony jdou nejak mimo me ...

Odkaz ke komentáři

Mám autotelefon GSM III + Bluetooth Premium (UHV+rSAP) :

 

- donedávna jsem provozoval zcela bez problémů přes rSAP a PBAP profily telefon N8 (s výjimkou krátké epizody s SGS4, o kterou jsem nešťastně přišel v zahraničí)

 

- nedávno jsem přešel na SGS5, a celkem to fungovalo, resp. PaP chodilo (přenos seznamů hovorů), ale nestihl jsem aktualizaci telef. seznamu, protože mě poté O2 vyzvalo k upgradu mé 0.5 roku staré SIM karty (nová někdy v 11/2013 po tom incidentu s SGS4), údajně kvůli podpoře LTE data přenosům...

 

- bohužel s touto novou kartou se sice spáruji s GSMIII, ale nepřenese se telefonní seznam, nepřenáší se seznamy hovorů, a připojení po nějaké době zhavaruje

- jediné, co jsem schopen, je vytočit ručně číslo přes Columbus, hovor ale stejně po nějaké době obvykle spadne...

- zkoušel jsem zpět i N8, zcela bez chyby, všechno funguje, stejně tak jak s nějakou starší Nokií mé ženy :-(

- O2 mě již není schopno reaktivovat předchozí starší SIM kartu, se kterou to nějak chodilo...

- je to na výměnu té nové SMI karty (s LTE podporou) - měla by tedy fungovat, nebo je to spíše na novou jednotku ? Pokud by byla za rozumnou cenu a byla funkční v mém autě (viz podpis), asi bych si dal říci (nejlépe ta s podporou BT A2DP a lokálního WiFi AP, nevím jaká je poslední verze, aby makala i v mé Laurince O2 MR2010)

Odkaz ke komentáři

No docital som sa ze android ma vseobecne problem s telefonnym zoznamom. Mal som napriklad 300 kontaktov v telefone, no v aute vzdy len 150, 100...podla toho kedy ako. Niektore kontakty sa nezobrazili vobec a potom mi zas ukazovalo len cislo ak mi niekto volal...

Stiahni si aplikaciu Bluetooth Phonebook (v markete je nejaka free verzia na vyskusanie, za 1.50e potom full). Mne to pomohlo.

Mozno to nie je prave tvoj problem, neviem. Kazdopadne ja RSAP nepouzivam kvoli nepohodlnosti (neprinasa mi ziadne vyhody). Ale mozno tato rada pomoze inym :)

Odkaz ke komentáři

V aute zo 7/2009 (MR2010) je na 99% 5N0 035 730 B (Novero HT-2) jednotka. Mna donutil na zmenu jednotky prechod na smart telefon (rsap bez sance). Menil som na 3C8 035 730 C.

Nevyhody:

- SS glass a pripojenie cez HFP znamenaju vyrazne slabsi signal kedze telefon pouziva vlastnu antenu (namiesto externej pri rsap), na dialnici pri prechode medzi BTS sa spojenie obcas rozpadne

- 7/2009 chyba jeden vodic na stereo audio cez A2DP, zvuk ide ako mono (resp. jeden kanal) len z pravej strany

- A2DP som musel najprv nakodovat

- pri A2DP sa nazvy skladieb neprenasaju na displej radia (Bolero) je tam len "BT audio"

- zoznam hovorov sa neprenesie cez HFP (ukaldaju sa len hovory urobene po pripojeni k jednotke)

 

Vyhody:

- vyrazne silnejsi HW vykon jednotky, takmer bezchybne rozpoznanie ovladania hlasom (stara jednotka musela mat nahrate voice tagy pri kontaktoch aby ich rozpoznala)

- bezproblemove pripojenie cez HFP (smart tel.), moznost zvolit rsap (pre dumb fon)

 

 

Odkaz ke komentáři

Jen par poznámek k Matt12:

- s rSAP a smartphone N8 vůbec žádný problém, vč. perfektní funkčnosti hlasového ovládaní (přes Columbus) bez potřeby voice tagů

- neřeším handsfree, ale autotelefon s rSAP a PBAP podporou (příp.. AD2P a WiFi)

- dnes zkusím tu try verzi "Bluetoot Phonebook" od toho Němce, ještě zkusím znovu vyměnit SMS kartu

- přivítal bych rozumnou nabídku na dokonalejší jednotku, který bude zvládat i SGS5, vč. AD2P a WiFi AP

Diky

Odkaz ke komentáři

Tak ta zkušební verze Bluetooth Phonebook zabrala, konecne se (přes PBAP) pretahl telefonni seznam a zacaly byt funkcni i seznamy volani, rSAP pripojeni se zda byt stabilni, takze to vypada zatím dobře, a poridim si tu plnou verzi.

Diky @Stomko za radu s touto vychytávkou, sice jsem o ni vedel, ale myslel jsem, ze to resi jen ten seznam, a ne ty další chyby...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Dobrý večer, mám Octavia 2011 Elegance a hledám někoho, kdo by byl schopen mi namontovat a nastavit bluethoot. ( nebylo ve výbavě ). Pokud by se tady našla nějaká dobrá duše, klidně mi napište.

 

PS: nejlíp někdo na trase od Plzňe po Brno

Díkec předem

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

nazdar, mam na skusku HF jednotku v mojej octavii 2006, vlastnim bolero, mam maxidot, iphone 4s aj MF volant. Vlozil som RJ 729B, po otoceni zapalovania a pridania v telefone, mi zobrazuje na bolere telefon, ale na maxidote vyskoci telefon a pyta vlozit telefon, co treba dokodovat aby to slo obe? mam aj diag... dakujem

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...