Cubiena Odesláno Prosinec 10, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2010 Ahoj, chtěl bych někoho zkušenějšího poprosit o radu. Včera jsem se svou Octávií 4x4 před barákem zapadnul do sněhu, tak jsem tomu dával kouř, abych se dostal ven. Točily se jenom přední kola, zadní nezabraly, což mi přijde divný. Tak nevím, jestli se je to normální, že se zadek neumí když auto stojí připojit. Přitom když jezdíme třeba na Šumavu a přední kola začnou prokluzovat, tak cejtím, že se zadek připojí a trošku to zezadu cukne. Jěště mě napadlo, jestli jsem neměl vypnout ESP. Díky za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Prosinec 10, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2010 4x4 nemám, ale určitě by se měl zadek zapnout i na místě. ESP tomu nevadí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fly Odesláno Prosinec 10, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2010 Melo se to zapnout nehlede na aktivni ESP. Navic mam dojem, ze zadek se zapina i pri kazdym rozjezdu treba z krizovatky. Takze bychto pichl na VAG a doufal, ze nebude v haji jednotka haldexu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Poky Odesláno Prosinec 13, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2010 (upraveno) Pri prvnim protoceni prednich kol musi jit okamzite zadek. Pri zapnutym ESP by se to nejak snazilo korigovat, kdyz to vypnes musi to jit natvrdo prakticky Upraveno Prosinec 13, 2010 uživatelem Poky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Prosinec 13, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2010 Tak uz len pripojit to na VAG, co pise o haldexe. Minule som s kamaratom pozeral jeho OI 4x4 1.9TDi, velmi som ho nepotesil, odisla mu RJ haldexu. Skontroluj si poistky (moze byt vypalena "ta spravna"), konektor k haldexu pod autom byva zaoxidovany, moze byt vadne aj cerpadielko pripojene na haldex. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cubiena Odesláno Prosinec 18, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2010 Tak jsem našel spálenou pojistku, ale zadek je stále mrtvej....tak se vrhnu ne ten konektor... od pohledu vypadá zaoxidovanej... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Frantisek Odesláno Prosinec 20, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2010 Pokud by si potřeboval ŘJ haldexu, tak mám novou nepoužitou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest endy Odesláno Říjen 9, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2011 Ahoj mel jsem take problem s Haldexem, nakonec to bylo zemnicim kabelem tak ho zkus zkontrolovat. Jinak zadek ti sepne pokud se ti protočí prave přední kolo. Funkci Haldexu vyzkousis tim ze auto zvednes na zvedak a rozjedes se musej se hned zscit tocit zadni kola. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
losky Odesláno Říjen 18, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2011 Jak Vám vůbec jezdí ty 4x4 v zimě? Mám ASZ s cca 125kw a jezdí to jako čert, ale budu se stěhovat do kopců, tak začínám přemýšlet nad tou 4x4. Ale kdo ví, třeba nakonec půjdu do Terrana nebo tak něco. Vím, že 4x4 mají i šestku, ale co jsem slyšel, tak o dost kratší než je např u ASZ. Máte někdo zkušenosti s oběmi motorizacemi? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cubiena Odesláno Leden 22, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 22, 2012 Ahoj, tak jsem opět po roce zkoušel na horách Haldex a vůbec nic...přední kola se protáčí vzadu mrtvo...po návratu jsem se dostal na k heveru, nastartovali jsme auto, podrželi pravý přední kolo a zadní kola se začala točit...takže bych to shrnul, že na zemi to nefunguje ve vzduchu ano...poradím mi někdo prosím, co dál...na Vagu to už bylo asi dvakrát a žádná chyba.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cubiena Odesláno Leden 23, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 23, 2012 Ahoj mel jsem take problem s Haldexem, nakonec to bylo zemnicim kabelem tak ho zkus zkontrolovat. Jinak zadek ti sepne pokud se ti protočí prave přední kolo. Funkci Haldexu vyzkousis tim ze auto zvednes na zvedak a rozjedes se musej se hned zscit tocit zadni kola. Ahoj, tak jsem opět po roce zkoušel na horách Haldex a vůbec nic...přední kola se protáčí vzadu mrtvo...po návratu jsem se dostal na k heveru, nastartovali jsme auto, podrželi pravý přední kolo a zadní kola se začala točit...takže bych to shrnul, že na zemi to nefunguje ve vzduchu ano...poradím mi někdo prosím, co dál...na Vagu to už bylo asi dvakrát a žádná chyba.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Leden 23, 2012 Sdílet Odesláno Leden 23, 2012 (upraveno) aby byla ověřena 100% fce haldexu, je potřeba udělat jízdní test na zvedáku. Nepamatuju si ho úplně podrobně, ale nastartuješ, dáš 2ku a musí se točit všechny 4, pak zatáhneš ručku, zadky se musí zastavit. 2. krok je nastartováno, zatáhneš ručku, dáš 1ku a pomalu pustíš spojku, auto musí chcípnout. (nejsem si jistý s těma kvaltama, ale +-takto) haldex se spíná při rozdílném otáčení předních a zadních kol u OI je sepnutí hodně patrné, zná to jen polohu 1 a 0, u OII se spíná pozvolna od 5-100% dle potřeby, od 4. gen. haldexu je sepnutí automatické při hrubším rozjezdu a má i EDS zadní nápravy Upraveno Leden 23, 2012 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Leden 23, 2012 Sdílet Odesláno Leden 23, 2012 A je fakt pravda, že u OI funguje 4x4 jen když se jede do předu? Že prostě na zpátečku nefunguje či se prostě zadek nezapne? Omlouvám se za příspěvek trochu mimo, ale moc mě to zajímá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cubiena Odesláno Leden 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 24, 2012 aby byla ověřena 100% fce haldexu, je potřeba udělat jízdní test na zvedáku. Nepamatuju si ho úplně podrobně, ale nastartuješ, dáš 2ku a musí se točit všechny 4, pak zatáhneš ručku, zadky se musí zastavit. 2. krok je nastartováno, zatáhneš ručku, dáš 1ku a pomalu pustíš spojku, auto musí chcípnout. (nejsem si jistý s těma kvaltama, ale +-takto) haldex se spíná při rozdílném otáčení předních a zadních kol u OI je sepnutí hodně patrné, zná to jen polohu 1 a 0, u OII se spíná pozvolna od 5-100% dle potřeby, od 4. gen. haldexu je sepnutí automatické při hrubším rozjezdu a má i EDS zadní nápravy Díky za info...takže když zkusím tenhle test a haldex nebude fungovat jak popisuješ, tak je haldex jednoznačně špatnej nebo se hledá závada ještě jinde? Jak už jsem psal výše, zkoušel jsem akorát na zvedáku přidržet pravé přední kolo a zadní se točily... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dexter 1.8T Odesláno Leden 24, 2012 Sdílet Odesláno Leden 24, 2012 tady je popsáno jak se to má zkusit .... http://www.prevodovky-sixta.cz/opravy-haldex-spojek jinak 4x4 funguje i na zpátečku ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rades187 Odesláno Únor 10, 2012 Sdílet Odesláno Únor 10, 2012 Mám 4x4 a sepne pokaždé když zahrábne předek.Na zpátečku funguje samozřejmě taky. Když sepne 4x4 tak by měla byt hnací síla 70procent předek a 30 procent zadek není to nic moc,ale zase to je sto a jedno o proti náhonu jen na předek.Audi to ma dokonalejší ty mají 50 na 50 furt. Jediný co mě vadí je nízký podnozek dostupnost není nic moc.Ale zase se mi ještě nestalo že bych někde zůstal vyset.Po vypnutí ESP to vyjede skoro cokoliv,když si to nesedne na spodek,pak stojí každý auto :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.