Přejít na obsah

Rozdělání a lakování vnitřku světla

Guest Mišel

Doporučené příspěvky

Ahoj :P

dlouho si pohrávám s myšlenkou, že bych láknul vnitřky světel na černo. Viz muj amatersky virtualtuning s virtual mračítkama ;)

blinkry bych koupil asi černý z aukra..

Chtěl jsem se zeptat na pár věcí:

1. jsou 2 metody rozdělání korpusu světel - v troubě nahřátím (bojím se, že se světla poničí) a druhý způsob vzít pilku na železo a tu průhednou část bych rpstě odřízl

2. jakým sprejem lakovat? matným? na plasty? nebo nějakým transparentem a víc vrstev? nejlepší by byly zkušenosti od toho, který se se světlama už podobně piplal.

3. čím zalepit nazpět? slyšel jsem silikonem, ale mám obavy, že to nebude pořádně držet..

Nenajde se tu někdo, kdo toto už absolvoval?

Přiklámám můj virtual, sorry za nekvalitu :D

post-611-1292251220_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ahoj, jednou jsem to už skoušel na oct. Je to teda hodně piplačka, vzal jsem si horkovzdušku a kousek po kousku nahříval a rozdělával,ale jak říkám je to fakt piplačka,aby jsi nic nezničil..bohužel nemám ani foto..;) Jinak jsem to lakoval černým matem na plasty a asi 4vrstvy...vypadala to hodně dobře na autě, ale pak šla octáva do světa, tak ani nevím jestli to ještě drží nebo nee...A lepil jsem to na silikon a drželo to krásně....jestli se do toho vrhneš, tak hodně štěstí..ale fakt to stojí zato...taky jsem o tom přemýšlel že bych to zas udělal....:D

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

ja popišu jak jsem delal ten prvni svetlomet a braha jak delal druhy protože jsme použivaly trošku odlišne metody :lool:

poradne fenem ohrat spoj mezy plastem (krytem) a plastem (to ostatni), pak ostim nožem rozrezavat ten silikon co tam je mezi nima a pak tim ostim nožem jako by zarezat dovnitr svetel a lehce odpačit (neumim to lepe popsat ukaže Ti se to samo jak začneš šprajcovat tam :lool:). Problem je že se musi poškodit trošku ten plast na svetlu (ne čiry ale ten krorpus nebo jak se tomu rika) aspon se to mne podarilo :lol: ale nic co se potom neda spravyt tim fenem na plasy :lool:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Přiznám se že se mi tenhle nápad zalíbil natolik že mám černý blinkry už objednaný a připravuju se na rozdělání světel až budu mít chvíli času a s tím bych se chtěl zeptat jestli někdo neví kde by se daly sehnat nový "skla"??? Mám je totiž pěkně rozpraskaný, tak bych je zrovna vyměnil.

Odkaz ke komentáři

čus Chlapi... Mám nenší dotaz... světla mám rozdělané (pomohla mi trouba a malý šroubovák) i matnou černou barvu mám jen by mě zajímalo jestli tu matnou barvu někdo z vás zastříkával bezbarvým lakem??? nebo to nechávate jen tak bez laku?? podle mě s lakem by to mělo být odolnější ale bojím se že se to bude lesknout.

Odkaz ke komentáři
čus Chlapi... Mám nenší dotaz... světla mám rozdělané (pomohla mi trouba a malý šroubovák) i matnou černou barvu mám jen by mě zajímalo jestli tu matnou barvu někdo z vás zastříkával bezbarvým lakem??? nebo to nechávate jen tak bez laku?? podle mě s lakem by to mělo být odolnější ale bojím se že se to bude lesknout.

Ahoj a na kolik a jak dlouho si to tam měl? :)

Odkaz ke komentáři

souhlasím. velice pěkná práce, klobouk dolu...;-) a neříkají na to nic kamarádi co pomáhají a chrání??? takže říkáš nebrousit, nelakovat jen se toho nebát pořádně odmastit a stříkat barvou jo?? jinak v troubě se pekly asi hodinu a na kolik to vám neřeknu protože jsem to dělal v troubě staré snad 100let kterou mám na podobné blbiny a opravdu nevím na kolik hřeje ale koláč v ní neuděláte..:-D :-D

Odkaz ke komentáři

Neříkají nic a na STK taky v pohodě.Tak ta černá ničemu nevadí,jsou to čočkový světla.Když to vemeš,tak na trhu je téměř na každý auto běžně k sehnání nějaká aftermarketová homologovaná verze světel v černém provedení,tak proč by to mělo vadit na Oktě. :D

Fakt jsem nic nebrousil,ani kraje,nebylo to třeba.

Upraveno uživatelem mikl
Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...