Gatorade Odesláno Leden 27, 2010 Sdílet Odesláno Leden 27, 2010 ))) Tak ako to s tebou vyzera? Inak ist 4km na 1nicke nie je pre auto kto vie co 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Leden 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 28, 2010 Naštěstí už to nezamrzlo. Dnes jsem už jel s manželkou do práce a je to taky v pohodě. Konečně je u nás teplo, už je jen -6°C, takže už snad bude klid. Včera jsem musel pro změnu odvézt manželčino auto do servisu, chcípalo, kolísaly otáčky, při zmáčknutí plynu se to začlo jakoby dusit, auto bylo celkově superslabé. Uvidíme, co v servise zjistí za problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 28, 2010 Sdílet Odesláno Leden 28, 2010 Taky se pridavam ke gratulacim.... Podle mne nebyl problem v prevodovce aspon doufam ale v tahlu do prevodovky... Staroval jsem vcera pri -25 a v pohode to radilo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Březen 4, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 Po delší době malý upgrade. Odšrouboval jsem tu dlouhou anténu a dal jsem na ten spodek drátek, který aspoň trochu pomůže zlepšit signál a pak jsem na to nasadil kryt, který jsem si vyrobil z imitace antény za 85,- Kč. Musel jsem ho trochu upravit a pak jsem ho stříkl. Drží to tam lepící páskou Patex, tak snad se to tam udrží, značku to už pár měsíců taky drží. A mám ještě prosbu. Blíží se mi 15000 km a zvažuju, jestli mám jít na prohlídku nebo mám počkat, až mi to nahlásí počítač (v infu je napsáno, že to bude až cca za 8500 km). Mám teda čekat nebo si mám zajet na prohlídku a nastavit normální intervaly místo těch prodloužených? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 Nechat prodloužené intervaly. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 Nenechat a nastavit bezne, i pro mou vlastni 1.8TSI me to take v 15 kkm doporucili primo v autorizovanem servisu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Storm Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 Po delší době malý upgrade. Odšrouboval jsem tu dlouhou anténu a dal jsem na ten spodek drátek, který aspoň trochu pomůže zlepšit signál a pak jsem na to nasadil kryt, který jsem si vyrobil z imitace antény za 85,- Kč. Musel jsem ho trochu upravit a pak jsem ho stříkl. Drží to tam lepící páskou Patex, tak snad se to tam udrží, značku to už pár měsíců taky drží. A mám ještě prosbu. Blíží se mi 15000 km a zvažuju, jestli mám jít na prohlídku nebo mám počkat, až mi to nahlásí počítač (v infu je napsáno, že to bude až cca za 8500 km). Mám teda čekat nebo si mám zajet na prohlídku a nastavit normální intervaly místo těch prodloužených? Jsem stejného názoru jako Mishák, nechat je. Jinak ploutvičku bych dal asi nějakou z koncernu VW :) Nenechat a nastavit bezne, i pro mou vlastni 1.8TSI me to take v 15 kkm doporucili primo v autorizovanem servisu... A skrz čeho ti řekli, že je to lepší ? Jinak kdybych já měl servis, tak bych asi taky tvrdil každému, ať přijede každý rok, protože bych měl každý rok pravidelně byznys. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 (upraveno) Můj názor je taky nastavit(nechat přeprogramovat v servisu) pevný interval a měnit olej každých 15-17isic km 5W40 pro PD Jinak je samo sebou lepší udělat servis dřiv než později-nikdy nevíš co Ti do toho vleze... Upraveno Březen 5, 2010 uživatelem romariooo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 Romane to ja by som potom chodil 4-krát do roka do servisu... Nechať predĺžený, on Ťa aj tak pošle skôr do servisu keď sa mu niečo nezdá... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 Lubo: tak jasně.Záleží kolik toho najedeš.Ty jseš extrém...já jdu na výměnu oleje dvakrát do roka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 (upraveno) Lubo: tak jasně.Záleží kolik toho najedeš.Ty jseš extrém...já jdu na výměnu oleje dvakrát do roka. Ale Ty si zase iný extrém... teda ten tvoj cimbu... Upraveno Březen 5, 2010 uživatelem lubinob 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 tak pokud dobre koukam tak udelal 15 000 km za 8 mesicu, nevim tezko rict co sedi tem benzinakum vic, preci jen ten LL neni asi tolik namahanej jako v TDI. Trochu me zarazi co pise Roman, ze by olej pro naftaky sedel specifikaci pro benzin to se mi nezda, ale nerikam ze to tak nemuze byt 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Storm Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 A včem je to teda lepší Romane ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Březen 5, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 Já bych se na to ani neptal, ale minulý týden mi počítač napsal, že mám nízkou hladinu oleje, tak ať to zkontroluju. Bylo to těsně pod ryskou minimum. Tak jsem jel do Shellky, protože v motoru je cedulka, že Škoda doporučuje oleje Shell. Tam stál litr toho longlife oleje 990,-. To se mi zdálo dost, tak jsem jel k jiné pumpě a tam měli Castrol (taky LL se správnou VW 5...) a byl za 500,-. Tak jsem ho vzal a dolil půlku a ryska už je ok. Myslel jsem, že se olej u nových aut vůbec nedolívá, není to chyba mého motoru, že spotřeboval ten půllitr? Jinak co se týká ploutvičky, tak tato se mi celkem líbí. Líbí se mi, že jsem nemusel demontovat tu starou anténu a jen jsem ji přikryl. Týden jsem jezdil bez prutu a zkoušel kvalitu signálu. Po Ostravě hrají všechny stanice úplně stejně jako předtím, trochu horší je Evropa 2, ta se mi častěji přeladí z 97,7 na 99,3, ale jinak hraje taky ok. Bude to tím, že mám anténu i v zadním skle, takže ta nastřeše není na to sama. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 Ale Ty si zase iný extrém... teda ten tvoj cimbu... To jsem...a Mároš pocítil v sobotu na vlastní kůži jak krásně to tahá...to s tim tvým ecoboxem se mužeš jit vycpat :) Olaf: je to tak Ondro.Ted jsem to objednával na pondělní servis a ten olej odpovídá :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 tak ja se vzdy drzel toho ze dolival jen tu znacku co lil olej a od zacatku jsem tomu motoru daval co tam dava servis ( mozna zbytecne), nastesti se mi pak z nekolika zdroju potvrdilo, ze lepsi olej uz snad ani servis nemohl nalejt, sehnal jsem ho diky jardovy za pusu, nakoupil 12l a ted jsem par garancek vysmatej. Nevim cece ty uz mas FL takze bys mel i ty dve cerpadla. Asi bych zajel do servisu kde se ti o to budou starat (kam to hodlas davat) a zeptal se co radi s 1.8TSI jestli nechat pri tvem najezdu LL nebo prejit na klasiku preci jenom 1.8TSI uz se nejakou chvili dela tak nejake zkusenosti snad budou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BadyS Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 já teda LL vypusitl a jedu na klasiku 15.000km LL nevěřím, vím jaké s tím měl otec furt problémy na MPi, pořád něco dojevat, ted jsem ho natáhl taky na klasický krátký interval a pohoda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 Romane to ja by som potom chodil 4-krát do roka do servisu... Nechať predĺžený, on Ťa aj tak pošle skôr do servisu keď sa mu niečo nezdá... :) A, jaký by jsi s tím měl problém ? Při mém pobytu ve Státech tam bylo zcela běžné měnit olej (+ filtry) každých 5-7.000 mil (!). Je pravdou, že taková výměna mě stála (před 10-12 lety) tehdy cca 10 USD (Ford Contour 2.6 V6). Je samozřejmě možné, že jejich běžné oleje nebyly tak kvalitní, ale je samozřejmé, že proběh US aut se počítá na mnoho statisíců mil, což je v Evropě nemyslitelné. U své předchozí 1.9TDI O2 jsem ke rovněž nechal, ale u velmi nadopovaných benz. TSI bych byl opatrný, na což mě upozornil nejen servis, ale stále probíhající Carlosova (nejen) diskuze o problémech s mazáním tohoto motoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 já teda LL vypusitl a jedu na klasiku 15.000km LL nevěřím, vím jaké s tím měl otec furt problémy na MPi, pořád něco dojevat, ted jsem ho natáhl taky na klasický krátký interval a pohoda Každý rozumný srdcař to tak má... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 Tak nebol by s tým žiadny problém, len jazdím do škoda servisu asi 50km... :) Ty by si tam mal mať už dve olejové čerpadlá a Carlos mal tuším ešte ten starší typ len s jedným... a za akú dobu Ty najazdíš toľko km čo tie jeho autá a keď pripočítaš to opotrebovanie na diaľniciach kde v mu v Nemecku tí šoféri jazdia čo to ide, takže motor stále v ťahu a vo vysokých otáčkach... ono nie je používanie ako používanie, tak ako tu Roman o mne povedal že som extrém... a pritom ma ten predňlžený interval posiela do servisu normálne po 30t km, len prvý krát od nova to bolo pri 27t km... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Březen 5, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 Díky za informace. Asi se taky rozhodnu pro těch 15000 km. Vždycky jsem to tak dělal a asi to bylo lepší, těch 25-30000 je vážně moc dlouho. Navíc to cenově vyjde na stejno, ten ne LL olej je 2x levnější. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Niki Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 Ja mám predlžený interval a na gar. som bol cca na 22 ooo km,ale dolievať som vôbec nemusel a podľa toho ako málo chýbalo,tak tých 30 000 km by to určite vydržalo.Používam Shell 5 W30 VX. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Březen 6, 2010 Sdílet Odesláno Březen 6, 2010 Ale ano, trochu zde michame hrusky se svetkama, nevim, proc se tu objevuji nazory lidi s TDI (a snazi se radit), kdyz se resi problem TSI, coz je zcela a zcela jiny motor ??? Ja jsem take u TDI 1.9 nechaval original prodlouzeny interval, ale u TSI je to preci o necem jinem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Březen 6, 2010 Sdílet Odesláno Březen 6, 2010 treba proto ze nemaji jen jedno auto doma, nebo se znaji s nekym kdo ma TSi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Niki Odesláno Březen 6, 2010 Sdílet Odesláno Březen 6, 2010 Ale ano, trochu zde michame hrusky se svetkama, nevim, proc se tu objevuji nazory lidi s TDI (a snazi se radit), kdyz se resi problem TSI, coz je zcela a zcela jiny motor ???Ja jsem take u TDI 1.9 nechaval original prodlouzeny interval, ale u TSI je to preci o necem jinem... Takže vlastne Liborovi si mal odpísať iba ty,že.Nakoľko odpísali štyria s TDI,jeden s TFSI,a jeden s 1,8T, A keďže ty takmer žiadne skúsenosti s TSI ešte nemáš,takže tvoja odpoveď nemala žiadnu výpovednú hodnotu a úplne zbytočne si odpísal aj ty a nakoľko je to motor,ktorý sa až tak dlho nevyrába,takže veľmi vysoký nájazd km a ich prejavenie na životnosti(poruchovosti)nie je pravdepodobné,tak otázka na spotrebu oleja a LL bola irelevantná,že No každopádne názory na LL a spotrebu oleja nie su len o TSI ,ale o motore ako takom a ide tu o vplyv na životnosť,či poruchovosť motora a preto odpísali tí,čo odpísali :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Březen 6, 2010 Sdílet Odesláno Březen 6, 2010 To Nikita1 Ja bych to tady Liborovi nerad zapleveloval nejakymi OT, nicmene se jednalo o konkretni otazku k LL u motoru 1.8TSI, ke ktere maji jakesi soudy Ti, kteri maji zkusenost s TDI. I ja jsem JASNE napsal, ze jsem sve predchozi TDI (O2 MR2006, prodane loni) nechaval na LL, u TSI po zhodnoceni mnoha faktu, z nichz pro me nejdulezitejsi jsou nejen doporuceni odborneho servisu (na ten se zcela jiste spolehnu vice nez na Tebe :) , nebot mam u nich zaruku, dokonce priplacenou prodlouzenou), ale i zkusenosti jinych majitelu TSI (ne TDI). Pravidelnymi beznymi intervaly nemohu nic pokazit, problemy zpusobene nejakym problemem s LL u takto (jak jsi spravne napsal docela noveho motoru) me (a prip. Liborovi a jinym) po zaruce nam jiz nikdo nenahradi. Takze si myslim, ze rady lidi, kteri o TSI slyseli jen od nekoho "...kdo ma TSi..." jsou min. pro me zcela irevelantni, a mysli si o tom co chces, ale nenut to dalsim. To Ol@f Věz Ol@fe, ze i ja ma svou VLASTNI zkusenost jak s TDI, tak nyni i s TSI, a nehledam ji u nekoho jineho, kdo ma TSi :D Neslo me o nic jineho, aby doporuceni pro Libora bylo zcela jasne, a oprostene o nejake myty a pohadky, ci naopak bezmeznou duveru ve vse, co nam koncern doporucuje a prip. napovida... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Niki Odesláno Březen 7, 2010 Sdílet Odesláno Březen 7, 2010 Omikron,odpovedali sme na otázku šiesti a ani jeden z nás nemá TSI a ešte ty ktorý nemáš s dopadom na životnosť(poruchovosť) motora TSI a použitie LL žiadne skúsenosti(reprodukoval si len čo ti povedal servis,to mohol ktokoľvek a ak by chcel názor servisu,tak sa opýta priamo v servise a nie tu),tak nechápem prečo to adresuješ práve mne??? :) A mojim príspevkom som chcel povedať,že ak môže starší motor,kde sú o kus vyššie prevádzkové tlaky (je viac namáhaný,ďaľšie detaily nebudem rozpisovať) jazdiť bez spotreby oleja a používať LL,tak nevidím dôvod prečo by nový motor a k tomu benzínový mal žrať olej,alebo nemal požívať LL interval a LL oleje,pri ktorom je už s použitím takéhoto intervalu pri jeho vývoji počítané a ak žerie olej asi niečo nie je v poriadku,alebo si myslíš,že TSI má žrať olej a nemá používať LL? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Březen 7, 2010 Sdílet Odesláno Březen 7, 2010 Posledni dobou mi fatk pripada, ze nekteri majitele TSi a TFSI, kterych je tu jak safranu maji pocit, ze tim ze maji tenhle motor jsou neco vic a rozumu pobrali taky alespon jednou tolik. Dale se k tomu nehidlam vyjadrovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Březen 7, 2010 Sdílet Odesláno Březen 7, 2010 Posledni dobou mi fatk pripada, ze nekteri majitele TSi a TFSI, kterych je tu jak safranu maji pocit, ze tim ze maji tenhle motor jsou neco vic a rozumu pobrali taky alespon jednou tolik. Dale se k tomu nehidlam vyjadrovat. :smich: :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Březen 12, 2010 Sdílet Odesláno Březen 12, 2010 Posledni dobou mi fatk pripada, ze nekteri majitele TSi a TFSI, kterych je tu jak safranu maji pocit, ze tim ze maji tenhle motor jsou neco vic a rozumu pobrali taky alespon jednou tolik. Dale se k tomu nehidlam vyjadrovat. Přesně, včas jsme pochopili, který motor je ten správný :-DDD Jinak k tomu oleji, stačí se podívat jak je řídký ve srovnání s oleji pro pevné intervaly a je hned zřejmé, že si to holt mezi výměnami nějaký olej vezme. Před lety LL motory začínaly s 0W30, pak se přešlo alespoň na 5W30, ale určitá daň za delší čas bez servisu tam prostě vždycky bude, ale nevidím důvod přeprogramovávat něco co bylo automobilkou vyvinuto a je nabízeno. Přijde mi to stejně nesmyslné jako řešit jak udělat, aby ostřikovače světel nestříkaly každé 5. ostříknutí skla nebo aby komfortní blikání bliklo jen 2x a ne 3x... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.