swatji Odesláno Leden 16, 2011 Sdílet Odesláno Leden 16, 2011 Prosím o názor, je možné aby spojka která je nejspíš na kraji životnosti. Fungovala naprosto bez problémů a pak se stalo, že nejde zařadit a s autem se nedá odjet? Podotýkám, že po této nepříjemnosti bez technického zásahu auto zas jezdí bez problémů, spojka sice zabírá nahoře tzn. asi nevydrží dlouho ale jinak vše ok. Je to možné? Vždy jsem měl za to, že když odejde tak odejde a ne že se s tím pak ještě v pohodě nalítá x stovek km. To že nešlo řadit, jsem pouze slyšel nevím zda je to na 100% pravda, ale včera jsem s tím autem jel a vše ok. Díky za odpověď P.S. jedná se o auto co chci kupovat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
swatji Odesláno Březen 21, 2011 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2011 Tak jsem na té spojce udělal asi 7000km ale teď už musím vyměnit chtě nechtě. Měnil už někdo z vás spolku na šestikvaltu? Co si zkouším najít informace tak se tam prý mění krom přítlačáku lamely a ložiska nějakej váleček prý je to rozdíl oproti pětikvaltu. díky za reakce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mato K. Odesláno Červen 15, 2011 Sdílet Odesláno Červen 15, 2011 Caute pani, chcem sa opytat,ci je normalne, ked Octavka pri predbiehani, alebo akceleracii do kopca na 4-ke, alebo 5-ke vybehnu otacky,ale auto nezrychluje. Plyn dam tak do 3/4. Predchadzajuci majitel tvrdi, ze je to kvoli sile motora, a prenosu sily na prevodovku. Cas od casu sa mi stane,ze pri zaradeni 2-ky sa mi ju podari dat cez zuby. Nie je to ale pravidelny jav. Je potrebne vymenit spojku,ked ma auto nabehane 60tkm? Skoda Octavia 1, 1,9TDI, 74kw. Dakujem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Červen 15, 2011 Sdílet Odesláno Červen 15, 2011 Nepotěší tě to, ale bývalý majitel dobře ví, že je spojka v háji, načaté synchrony v převodovce a že to nemá najeto jen 60000..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ondra4x4 Odesláno Září 15, 2011 Sdílet Odesláno Září 15, 2011 ahoj, výměna je klasická, poloosy, kardan, baterka, filtrbox, rameno, lanovody, hydraulika, všelijak nedostupné šrouby různých držáků... motor vyvěsit trochu dolu a nakroutit převodovku tak aby šla ven (nic jednoduchého) vše okolo se plete a je dosti těžká, vyndat převodovku, ufuf, pak odšroubovat přítlačák a co je třeba to se vymnění, doporučuju i hydraulické ložisko (mě teklo, no a pak vše zpět taky porod, a pak dotahovat dotahovat.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nohic Odesláno Září 21, 2011 Sdílet Odesláno Září 21, 2011 OK a doporučujete jednohmotu nebo raději dvojhmotu, klasika? Měnit taky setrvačník? Kolega má vyměněnou jednohmotu + setrvák a nějak mu to při rozjezdu na jedničku dost vibruje s autem, přijde mi to podivné nebo má něco špatně vyměněno/seřízeno... ale v servisu mu řekli, že je to normální, že jednohmota hůře tlumí vibrace nebo co to... Mám 2003 4x4 a kolega taky. Jen mě to zajímá, až budu měnit... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pepetu Odesláno Listopad 16, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 16, 2012 OK a doporučujete jednohmotu nebo raději dvojhmotu, klasika? Měnit taky setrvačník? Kolega má vyměněnou jednohmotu + setrvák a nějak mu to při rozjezdu na jedničku dost vibruje s autem, přijde mi to podivné nebo má něco špatně vyměněno/seřízeno... ale v servisu mu řekli, že je to normální, že jednohmota hůře tlumí vibrace nebo co to... Mám 2003 4x4 a kolega taky. Jen mě to zajímá, až budu měnit... Zdravím. Sice asi už pozdě, ale kdyby to bylo aktuálni tak si to přečti. Koupil jsem před půl rokem 4x4 II 2006.Koupil jsem to s tím že budu měnit spojku.Měla najeto 212 tis km a pozor ještě původní.Servis doporučuje už měnit setrvačník protože je vytahaný.Na dvouhmotu jsem neměl, protože jenom setrvačník SACHS, který tam byl stál 17tis k tomu a lamela plus přítlačák a vypínací ložisko které je i s pístem jako monoblok by stálo další desítku maezc.Sehnali mi Valeo kit jednohmotu a kompletně se vším mě to stálo 15 tis na místo 27 tis.Po výměně větší vibrace při nastartování nenastaly a ani při rozjíždění.U 4x4 ale vznikne ještě jiný problém.Netlumené vibrace ze spojky se projeví na kardanu a pokud není vpořádku tlumení vybrací na kardanu tak zadrnčí ze zadu při přechodu mezi 1800-2000 otáček.Takže teď mě čeká kardan. Jinak OK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr_PM Odesláno Prosinec 29, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2013 (upraveno) Ahoj všichni, potřeboval bych radu: Dnes jsem jel cca 200 km po dálnici, zhruba po 100km jsem slyšel (a viděl na ručičkách budíků), že mi při přidání plynu prokluzuje spojka. řekl jsem si, že je asi čas na výměnu, takže jsem nepokoušel osud abych dojel a víc jsem jí netrápil, jel jsem zbytek cesty (cca 100km) pijánko bez prudké akcelerace atd. Když jsem potom jel zpět domů (auto odpočívalo 7 hodin), za celých 200 km se mi proklouznutí neprojevilo a to ani když jsem hodně chtěl, a to tak, že mě při rozjezdu muselo dokonce krotit ASR. Když jsem ASR vypnul, normálně jsem kola bez problému protočil i na asfaltu. Předpokládám, že to bylo znamení toho, abych se stejně po nové spojce začal pokukovat. Jenže našel jsem dle ETKY přímo podle mojeho VIN několik možností: Setrvák: Přítlačák: Lamela: Takže jsem z toho jelen, nevím co objednat, jednohmota nebo dvouhmota? Ležím u googlu celej den a jsem ještě víc zblblej než když jsem začal hledat... Motor 1.9 TDi, AXR 74kw (přidáno na 108kW), převody JDH. Upraveno Prosinec 30, 2013 uživatelem Petr_PM 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest TomášProch Odesláno Září 26, 2015 Sdílet Odesláno Září 26, 2015 Zdravím pánové, jaký maximální výkon je schopna spolehlivě přenést sériová spojka (jednohmota, dvouhmota)? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Richardovellee Odesláno Prosinec 19, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2016 Na spojkách bych nešetĹ™il. Patrik mi mÄ›nil spojku u D1 po 50tis - lamela OK pĹ™Ătlačák v ÄŤudu a u Trafica jsem mÄ›l Valeo a spojka po 43 tis v háji a taktéž lamela OK a pĹ™Ătlačák v háji. Originál spojka tam byla 350 tis, takĹľe je tam nová originál. U D1 jsem to nechal na Patrikovi, takĹľe tam nebude asi žádná šmejdovina. NešetĹ™it na blbĂ˝m mĂstÄ›. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.