Přejít na obsah

pneu R17

lunoš

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci, prosím vás potřeboval bych poradit, nedavno jsem si koupil na svou octavii combi (1.6 74kw r.v.1998) alu kola 17" 7J, ET38. Nemám ji sníženou nebo něco podobnýho. Ale nevím jakej rozměr pneu mám na ně obout, aby mi to někde nedrhlo, ale zas aby to neztratilo na komfortu. Díky moc

Odkaz ke komentáři

205/50/17

215/45/17

225/45/17

Je to jen na tobe. :lool: Ja jsem pro zlaty stred, sam na tom jezdim... Ale stejne od toho nemuzes cekat, ze to bude jako 15".

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Stejne to bude tvrdsi, ty dva palce v prumeru jsou sakra dost.. Ted v zime na 16" uzivam komfort, ale jak prezuju zpet na 17", tak t zase bude neco jinyho.. Sirku dezenu zvol sam, ale vzhledem k motorizaci bych asi moc do extremu nesel.. na 225 to rozjet a pak zastavit.... fiha.. a poznas to i na spotrebe..

Odkaz ke komentáři

Fly: byly to jen moznosti, vybrat si musi sam :lool:

Abych pravdu rek, tak rozdil mezi 15" a 17" kolem poznam jen ty prvni kilometry po prezuti, za dalsi 2 dny uz to neumim srovnat, protoze si nepamatuju, jak se jezdilo na 15" :D

Odkaz ke komentáři

To neni schvaleny rozmer. Neprosel bys STK, i kdyby si mel kola zapsany, protoze mozny rozmery na 17" disk jsem vypsal nahore a tenhle mezi ne nepatri. Pokud by se stala nejaka nehoda a pojistovna by ti na to prisla, nedostal bys ani korunu. :palec:

Odkaz ke komentáři

Ani to nepoznas oproti tomu profilu 45, to si myslim ja. :palec: Ono zase kdyz das tu 205/50, tak to bude mit podobny efekt, jako kdyz das treba 215/45, protoze ta 205 se musi na to alu jako vic natahnout, nebo jak to mam popsat.

Dat je tam muzes, vadit to nicemu nebude, jen ti bude malinko kecat tachometr a nacitani km, ale to bude tak maly procento, ze to ani nepoznas.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

a já dám na auto 225 s klidným svědomím, mě se to zase líbí :smich: lepší, než jezdit na chůdách:)

v kombinaci se sport podvozkem bude mít auto maximální stabilitu..

Ono i na O2face LaK se dávají z fabriky 225 na 17:)

Odkaz ke komentáři

Tam moc rozdil mezi 215 a 225 nebude, co se nejaky prilnavosti tyce. A hlavne se na to neda udelat zadny objektivni test. :smich:

Ono zalezi, na jaky rafek to natahnes. :lol: Jinak bude ta 225 vypada na 7 a jinak na 9 rafku.

A na OI RS se davaly z fabriky 205, to jen pro srovnani. Kde teda udelali soudruzi chybu?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

takze chlapy.. ja mam na MOMO REV 7,5 17 obute 225/45... doteraz som mal zimne 15 palcove 195ky... a bal som sa ze 17ky budu tvrde.. ale mylil som sa... ani nepoznam rozdiel... iba ze auto tak neplava... co sa tyka spotreby, isla mi dole.. pripisujem to vecsiemu priemeru kolies... octavia v pohode znesie 225... keby som mal peniaze tak tam svihnem aj 245 nech je to extrem :palec: :D

post-5888-1302625349_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

jazdim kazdy den tu istu trasu.. 38 km hore 38 km dole... davam pozor na spotrebu stale... doteraz mi vychadzala priemerka 3,4... teraz 3,2... a aj zimne som mal nafukane na kamen... takze tvrdostou to nebude... ja som tych 245 dal iba zo srandy... aj ked na daky zraz by to bolo pekne...

EDIT: tych 3,4 mi vychadzalo kazdy den... stale presne tak isto... teraz uz tyzden na elektronoch 3,2 kazdy den..

Odkaz ke komentáři

Ty TDI taky za 3 litry nejezdi. :palec: To jsou vzdycky jen nejaky useky, kde tomu nahrava prostredi, ale pokud se jede delsi trasa, strida se dalnice, normalni silnice a mesto, tak to pojede kolem 5 litru (s lehkou nohou lehce pod 5).

Takovy to: "Ja jezdim za 3.5 litru." Jo, beru, ale to je vzdycky na nejakym pevne urcenym useku, ktery ma clovek najety.

Odkaz ke komentáři

Taky mam prave takovy cesty. :lool: Jde jen o to (to se netyka konkretne tebe), ze nekdo se vzdycky chlubi tim, jak jeho TDI jezdi za 3 litry, ale to proste neni z nejakyho objektivniho hlediska pravda. :palec: Ja mam ted asi 4.7-4.8, v lete to pujde tak na 5.0 pocitam. :lool: Ale tohle je tema o podvozku, dostanem vynadano. ;)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...