Přejít na obsah

Centrál nebo zámek?

Doporučené příspěvky

Zdravím vás, pročítal jsem tady podobná témata, jak nefungujou zámky, ale nikde jsem nenašel, to co se děje mě. Z ničehož nic se přestali odemykat zadní pravé dveře. Ale když je chci otevřít zevnitř, tak je při táhnutí páčky cítit odpor. A ikdyž je páčka nadoraz a vylezlý čudlík tak nejdou otevřít. Jakmile se páčka pustí tak čudlík zaleze.Prostě se semnou něco přetahuje. :lool: Může to dělat centrál nebo mám také zaseklý zámek? Byl jsem před čtyřma dněma v myčce. Ale to asi nebude příčina.

Při zamčení auta dioda ve dveřích řidiče nebliká.

VAG píše : 00931 - zamykaci jednotka centralniho zamykani vzadu vpravo (F223)

27-00 - neverohodny signal

Díky za rady

Tak jsem to vyřešil. Překlesaný drát v přechodce.

Prosím o smazání příspěvku.

Upraveno uživatelem radar19
Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Zdravím vás, pročítal jsem tady podobná témata, jak nefungujou zámky, ale nikde jsem nenašel, to co se děje mě. Z ničehož nic se přestali odemykat zadní pravé dveře. Ale když je chci otevřít zevnitř, tak je při táhnutí páčky cítit odpor. A ikdyž je páčka nadoraz a vylezlý čudlík tak nejdou otevřít. Jakmile se páčka pustí tak čudlík zaleze.Prostě se semnou něco přetahuje. :lool: Může to dělat centrál nebo mám také zaseklý zámek? Byl jsem před čtyřma dněma v myčce. Ale to asi nebude příčina.

Díky za rady

Ahoj má ten samý problém mohl by jsi prosím napsat kde najdu drát který jsi měl špatný? Dveře mi nejdou otevřít ani zvenku ani zevnitř.

Děkuji

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Když ledka bliká, tak to signalizuje stav, kdy je auto zamčený a nejde ani zevnitř kličkou otevřít (má to být znesnadnění situace zlodějům co se dostanou nějak dovnitř kabiny). Ten stav se dá vypnout tak, že do několika vteřin po zamčení ještě jednou zamkneš - ledka nebliká a dveře jdou zevnitř kličkou otevřít (to je pro případy, kdy zamkneš auto, ale uvnitř necháváš nějaké osoby - v případě nouze mohou ven, jinak jsou v pasti!) B)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 roky později...

Zdravím vás, pročítal jsem tady podobná témata, jak nefungujou zámky, ale nikde jsem nenašel, to co se děje mě. Z ničehož nic se přestali odemykat zadní pravé dveře. Ale když je chci otevřít zevnitř, tak je při táhnutí páčky cítit odpor. A ikdyž je páčka nadoraz a vylezlý čudlík tak nejdou otevřít. Jakmile se páčka pustí tak čudlík zaleze.Prostě se semnou něco přetahuje. :rolleyes: Může to dělat centrál nebo mám také zaseklý zámek? Byl jsem před čtyřma dněma v myčce. Ale to asi nebude příčina.

Díky za rady

Mám to stejný, centrálem se PZ dveře neotevřou, VAG píše stejnou chybu (00931), ale dveře jdou na dvakrát zatáhnutí páčky zevnitř otevřít. Když zamknu, tak se nezamknou a při otevření se ozve alarm, takže mikrospínač asi funguje. Když se čudlík zastrčí ručně, tak je to zamčené. Nestalo se někomu to stejný? Abych věděl předem, než to rozeberu, na co se zaměřit. Nikde sem na netu nic nenašel. Díky za info.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Tak já už mám stejnou zkušenost jako úvodní Radar19 - ZP dveře nešly otevřít ani zevnitř ani zvenku. Těsně před se dveře dálkou neodemkly (nevylezl čudlík), ale napodruhé ok. Nevěnoval jsem větší pozornost. Cestou taky kluk říkal, že tam něco bzučí. Druhý den jsem přišel k autu a dveře nefunkční.

VAG jsem neměl možnost zkouknout, vizuelně zkusil zkontrolovat dráty v průchodce po otevření předních dveří - žádný výsledek.

Tak jsem přikročil k sundání tapece - 1x a naposled sundával tak před 4r. Tehdy jsem se teoreticky připravil co kde jak, ale teď jsem jen zběžně kouknul na funkční dveře kde všude jsou torxy. Vymordoval jsem sedadlo a sundal plast u podběhu, ale stejně přístup na h zkroucenej v leže. Asi kdybych měl kratší zahnutí torxklíče, tak by šlo lépe. No nějak povolil 3 šrouby klíčem a dokončil kleštěma, odmontoval madlo. A tapec furt nic...jak jsem s tím třepal, tak jsem zkusil otevřít a najednou jsem měl dveře dokořán! Tak jsem zjistil, že jsem koukal fakt zběžně - ještě 2 šrouby dole pod kapsou tapece (to by ještě šlo) ale hlavně 2x šroub zepředu od středového sloupku! Fakt nevím jak bych to dal kdyby si dveře nedaly říct samy...

Zkouknul jsem jen tak zvenku vitřek dveří, různě zahejbal drátama apod. a nic neobjevil, dveře makají jakoby nic. Tak jsem se na to vybodl, nasadil tapec a dal jen ty spodní dva torxy a madlo, abych to nemusel znova mordovat. Dveře sleduju, ale už týden makají ok.

Před problémem centrál, dioda atd. makalo bez jakékoliv anomálie. Jediné co bylo již od nákupu - PZ dveře po odemčení centrálem šly zvenku otevřít až po druhém zatažení za kliku. VAG tehdy nic nehlásil. Teď mám pocit tahle zvláštnost skončila...

Tak uvidíme co bude časem dále, každopádně to zajištění tapece není moc šťastně konstrukčně pořešené....

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...