Přejít na obsah

Octavia III

Doporučené příspěvky

Tak to by mě teda pánové zajímalo jak na tom bude trojková benzínová RS s výkonem. Neví někdo? Jen se ptám, protože jsem včera četl článek, kde píšou, že bude mít stejný motor jako golf 2.0 TFSI s výkonem 195 kW/265 k >> http://www.novinky.cz/auto/tuning/292679-volkswagen-ukazal-nejrychlejsi-otevreny-golf-vsech-dob.html Otázkou je jestli to nějak neomezí.

Odkaz ke komentáři

Blábol novinek. Asi těžko bude chtít VW stavět OIII na výkonovou špici usedlých rodinných vozů, kam Okta patří. Nehledě na to, že Okta v obou předchozích generacích měla velmi širokou a přitom "plynule kompaktní" nabídku motorů, kde 195kW by proti už tak velmi solidní 1.8 TSi 132kW byl pekelný odskok.

Byl by to pěkný kousek, ale marketingově zbytečný. Těch očekávaných 162Kw je dnes dostatečných na to, aby se solidně prodávalo drahé "psedovýjimečné" RS a přitom se nebourala vnitrokonvcernová politika nebo zbytečně nevyžíral "inovační potenciál" dalších let.

Odkaz ke komentáři

Já jsem ji včera prolezl.Byla to Ambition+Ambition Plus+metalíza+4 ramenný kožený volant+Climatronic.Jediné výtky mám k tomu,že je ISOFIX venku,ne schované a to zavírání schránky u spolujezdce.Jinak ten plast na bocích dveří a horní liště zase tak hrozný není.Opěrka na dveřích je koženka už v Ambition.Zavírání dveří dobře utlumené,rádio hraje dobře.Swing vypadal líp v OII,ale na ten novej se dá zvyknout.Materíály dobré.Řadící páce taky nemám co vytknout.Místa vzadu hodně.

Odkaz ke komentáři

Octavia 3.generace bude patřit mezi 10.nejprodávanějších aut na světě. Design vydrží několik let a to je podstatný pro vysoký prodej :rolleyes:

Tak to by mě teda pánové zajímalo jak na tom bude trojková benzínová RS s výkonem. Neví někdo? Jen se ptám, protože jsem včera četl článek, kde píšou, že bude mít stejný motor jako golf 2.0 TFSI s výkonem 195 kW/265 k >> http://www.novinky.cz/auto/tuning/292679-volkswagen-ukazal-nejrychlejsi-otevreny-golf-vsech-dob.html Otázkou je jestli to nějak neomezí.

souhlasím s uživatelem tesnou, verze RS bude pohánět agregát o výkonu 162kW

Odkaz ke komentáři

Cez týždeň som si spravil malý pracovný výjazd na západe a obehal som zopár predajní. Väčšina OIII má problém s odkladacou schránkou, proste nelícuje. Nevidel som žiadne auto, čo by malo bixenóny s dennými led, pretože nepochopiteľne v pakete Business, ktorý bol dealerom nanútený, sú len obyčajné bixenóny bez denných led. Bolo spomínané, že s bixenónmi je nutné objednať čierne hmlovky, nevidel som žiadne, aj s bixenónmi boli montované klasické strieborné hmlovky.

Využil som aj možnosť a poriadne som preliezol Golf 7 a nový Leon. Golf bol Comfortline, Leon bol FR. Ak mám hovoriť za seba, interiér Leonu je na míle vzdialený interiéru OIII Elegance. Sedadlá podstatne príjemnejšie na omak, lepšie sa na nich sedí, dvere majú prijateľný zvuk pri otváraní aj zatváraní, tapec na dverách kvalitnejší. Celkový dojem z Leonu 1*, Golf 1-, Octavia 3. Musím vychváliť led svetlá v Leone, sú parádne, automatické prepínanie diaľkových funguje skvele.

Karta sa obrátila, v minulosti bol čierny peter v rukách Leonu, teraz je v rukách OIII. Čo som mal možnost rozprávať sa s ľuďmi od Seatu, tak ľudia chodia a z Leonu sú nadšení. Dodacie lehoty sú aktuálne 12 týždňov. Cenník zatiaľ verejný nie je, ale základ 1.2 TSI je 11900 €, a FR 1.8 TSI DSG je 21900 €. Podľa všetkého Leon podlezie OIII o cca 2000 €.

Ešte postreh k zvuku dverí na OIII - najmarkantnejší rozdiel je pri otváraní dverí. Po potiahnutí vonkajšej kľučky to v dverách cvakne, a nie vhodnou konštrukciou dverí sa tieto správajú ako reproduktor a cvaknutie sa v dverách zosilní a zaduní. Je to podobný zvuk, ako keď sa na prázdny olejový sud hodí na vrch kamienok.

A ešte jedna informácia z praxe - z operatívnych leasingoviek, ktoré berú stovky áut ročne sa ozývajú hlasy, že ich zákazníci, čo majú dopredu zazmluvnené vozy by preferovali miesto novej OIII doterajšiu OIIFL. Takže opäť jeden nie moc pozitívny názor na novú OIII... Nemyslím si, že všetci zákazníci operatívnych leasingoviek sú fanúškovia Octavií, skôr sa jedná o absolútnych auto laikov, čo tie autá len používajú. Takže názor, že nová OIII je auto pre bežných ľudí a týmto sa páči, nejak neobstojí :blink:

Odkaz ke komentáři

O AutoTipu jsem psal už výše svoje zkušenosti, tak se ani nedivím ......

nicméně mě to víc a víc utvrzuje, že u Škodovky není něco "v pořádku"

Že základna výbava OIII je lepšia ako v Golfe, asi myslia tie netonované sklá a svetlá bez čočiek :lool:

a non klimatizaci .....

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...