Přejít na obsah

Antena typu PLOUTEV

Doporučené příspěvky

Uz mi fakt zacina ten drat na strese vadit, puvodne jsem chtel ploutev z BWM X5 jenze tam jsem narazil na to ze skoda napaji antenu po vodici pro AM/FM takze bych musel nejak slozite redukce, nebo dokonce tahnout drat. Takze zpet k koncernu tedy Audi a VW. Co mam zpravu od Pentadiuse ma na FRS nejakou napodobeninu Audi/VW a prijem fakt spatnej ale jako hodne spatnej.

Rikam si jestli original bude lepsi, a jelikoz jsem vcera koukal si tak pet minut na ploutev na CC tak jsem hledal jak je na tom CC. nema ETKU takze to mam zprostredkovane, dle meho nazoru pripadaji v moznost

3C0 035 507 E - 1575 Kc

3C0 035 507 F - 1694 Kc

3C0 035 507 B - 2915 Kc

bohuzel popisky jsou dosti zajimave tezko soudit ktera ma AM/FM + GSM a ktera plnou palbu AM/FM,GSM,GPS. U nekterych ne li u vsehc je napsano, ze je to take pro dalkove ovladani nezavysleho topeni. Me by klidne stacila jen radio + GSM kdyztak dam GPS antenu dopredu do palubky, jestli nekdy bude najaka navi.

Vim ze Doli ma ploutvicku mozna nam prozradi z jakeho auta a jakej ma AM/FM+GSM signal.

Upraveno uživatelem Ol@f
Odkaz ke komentáři

Tak prut je hroznej, to je jesný. :smich: Ono BMW nemá ve svých ploutvičkách FM/AM přijímač. Jen GSM + GPS (Nezavislý topení).

Ani u VW/AUDI nejsou ploutvičky s příjmem FM/AM.

Existují dva typy jeden co se používal částečně pro VW a jeden pro Audi.

Tady je ten pro VW nebo tady. Dělají se i s FM/AM přijímačem, ale jak sami píšou příjem signálu je omezený.

pak je ješte typ pro AUDI. A to je ten co mám já, je to z Audi A3. Číslo dílu už si nepamatuji. Má GPS+GSM a dodělaný od prodejce FM/AM přijímač. Signál bych řekl, že bude u obou typů stejně špatný. Koupil jsem ji ZDE. Mám to trošku vylepšený o druhou anténu kterou mám schovanou pod palubní deskou (klasika prut Škodováckej). Takže je ten příjem o něco lepší, ale i tak si myslím, že to nedosahuje takové kvality jako s jedním prutem na střeše. Ale ja rádio moc neposlouchám, takže mi to nějka extra nevadí a na dopravní hlášení TMC to funguje v pohodě. ;)

Příjem GPS je perfektní!!

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Dneska jsem trochu prolezal etku a nasel jsem toto:

SKLO ZADNI VYHRIVANE S ANTENOU 1ZD 845 049

ANTENA STRESNI KOMBINOVANA PRO VOZIDLA S NAVIGACNIM SYSTEMEM (ploutev) 1K0 035 507 K

ZESILOVAC ANTENNI vlevo 1ZD 035 577 (vpravo jsem nenasel)

Jsou to dily pro cinskou OII (Octavia Ming Rui), ktera chodi do prodoje s ploutvi. Ceny u tehle dilui bohuzel nemam

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Proste sa s tým zmierte, že v originál plutvičkách FM anténa nie je. A keby tam bola, tak či tak by mala mizerný príjem. Veľkosť polvlnového dipólu pre príjem FM vĺn je cca 1 m, tak sa nečudujte, keď dorobená FM anténa v plutvičke nemá extra dobrý príjem. Je malaá a blízko strechy.

Jediné rozumné riešenie je osadiť niekam do auta 2 antény. Optimálne jednu dopredu a druhú dozadu. Existujú nalepovacie na sklo alebo si postaviť vlastnú. V súčasnosti majú všetky OII 2 antény, jedna je na streche a druhá v zadnom skle u liftbacku alebo v pravo zadnom vlepenom skle u kombíka. Meral som tú u kombíka a príjem má oproti prútu na steche dosť mizerný.

Použiť prút zo strechy nie je najrozumnejšie, nakoľko je zbytočne krátky (prístrojovka znesie viac) a ako protiváhu používa strechu.

Odkaz ke komentáři
Teda koupit zadni sklo s integrovanou antenou co chodi do Ciny. Daval jsem tady i kod toho skla,

takze by to chtelo zjistit cenu.

Ale vsechny dnesni O2 maji v tom zadnim skle 2.antenu (radia jsou 2tunerova), nejen ty do Ciny :palec:

Moje MR2010 tedy to tak ma, jedna antena v ploutvi na strese, druha pomocna v zadnim skle (mam liftback). Myslim, ze to tak je od doby, kdy se zacala 2tunerova radia do O2 osazovat. Jinak spolehat na antenu ve skle je nesmysl, myslim tim pro kvalitni prijem, jak spravne pise Diamant, jedna se o vyhodu kovove strechy jako prirozene protivahy prutove anteny, coz Ti zadna nahrazka ve skle (pouzita jako hlavni antena) nikdy nenahradi. To je fyzika ze stredni skoly...

Odkaz ke komentáři

Co jsem jel v Audi i v Mercedesu, kde mely obe auta antenu kdesi integrovanou, tak mely prijem velmi dostacujici.

Ale zpatky k OII. Cinska verze chodi pouze s ploutvi, tedy ma obe anteny integrovane. Myslel jsem, ze jsou v tom zadnim skle.

Treba u Audi nebo VW je na kombicich videt, ze maji obe anteny v zadnich bocnich sklech. Kde davaji tu druhou na liftbacku nevim ...

Odkaz ke komentáři

Určite nie sú obe antény v zadnom skle. To akosi nemá zmysel. Tie 2 antény sa používajú preto, aby mohla každá byť na inom mieste a teda ak má jedna zlý príjem, tak sa použije signál z tej druhej. Ale netuším, kde je druhá anténa u čínskych OII. Teda ak vôbec číňania majú 2 antény.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Výmena samotného zadného skla nebude lacná, ale tým to nekončí. Stačí si v ETKE pozrieť, čo stoja ďalšie komponenty a určite to každého prejde. Sklo s integrovanou anténou má obvykle 2 filtre, aby nešiel signál do prívodného káblu pre vyhrievanie resp. do kostry a vývody do koaxiálu potrebujú zosilňovač, dokonca u VW bývajú aj 2. Odporúčam kúpiť nejaké kvalitnejšie a hlavne dlhšie antény pokiaľ možno s čo najmenším ziskom a experimentovať s umiestnením.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...