Přejít na obsah

Dobíjení a napětí na baterce

Doporučené příspěvky

Byl jsem teď v servisu s problémem ohledně pravého venkovního zrcátka. Mám výbavu L&K a zrcátko má funkci, že při zařazení zpátečky sjede jakoby dolů a ukazuje na obrubník při couvání, někdy se mi stává, že se po rozjezdu zrcátko nevrátí do původní polohy, ale zůstane pořád nasměrované dolů. Byl jsem s tímto problémem na reklamaci a samozřejmě se to ani jendou neprojevilo(jak jinak že ;) ). Každopádně v servisu podrobily testu celou elektroinstalaci a zjistili, že mám dost nízké napětí na baterce po ujetých více jak 150ti km(asi 12,2V - což je opravdu málo mělo by to být více jak 13,5V po takové cestě). Hledala se nějaká příčina a nic se nenašlo, jediné co mi vytýkali, že mám neustále zapnutý plašič kun a že to prý může vybíjet(se mi to sice nezdálo ale budiž uvěřil jsem). Doma jsem plašič odpojil, baterku se pokusil nabít do maxima a zase vyrazil na dlouhou trasu, tentokrát 400km. Po příjezdu provádím měření a zase jsem docílil podobných hodnot 12,3V, tak jsem zkoušel přeměřovat a zjistil jsem, že při nastartovaném motoru mám v palubní síti napětí 13,4-13,8V...což je pro nabíjení málo, mělo by být alespoň 14,2-14,4V(což jsem třeba také na bratrově oktávce naměřil).

V podstatě od té doby co jsem odpojil baterku a nabíjel ji, tak i když zrcátko při zařazení zpátečky nastavím do své polohy aby si to zapamatoval, tak si to nezapamatuje a zrcátko vždy najede do nějaké defaultní polohy.

Máte někdo představu jak je to s dobíjením u OII, opravdu je něco špatného s dobíjením? Může mít vliv nižší napětí na to, že nefunguje zpětné zrcátko a nebo se prostě servis vymlouvá a netuší co s tím(na druhou stranu se ta moje chyba před servisákem bohužel neobjevila, takže to v podstatě ani neviděli).

Nevím co s tím, ale spíš mě trápí to dobíjení než to zrcátko.

Odkaz ke komentáři

Přeju hodně štěstí, sice úplně přesně neporadím, čím ten Tvůj problém může být, ale jako problémy tohoto typu nepřeju nejhoršímu nepříteli. Sám už asi měsíc řeším samovolné vybíjení baterky, sice už to vypadá, že příčina je odhalena a eliminována, nicméně údajně při tom neustálém vycucávání a nabíjení se mi údajně odvařila baterka, rok stará Varta silver... no prostě sem na prášky.

Jinak při nastartování a volnoběhu jsem naměřil 14,38, takže u Tebe to směřuje na ten altík zdá se

Odkaz ke komentáři

Ma nalitano 30 jdu prave na prvni prohlidku tak to resim aby s tim neco udelali. Taky si myslim, ze bude neco s tim altikem. Doufam ze neni odvarena take ta baterka, to bych nerad, ale co to by si vymenili v zaruce, kdyz to je kvuli altiku:) uvidim, zitra tam zase jedu, protoze jsem jeste zjistil ze mi rezne kapota od masky a to ze dost...pry jim me fotky nestaci, ze to chteji videt na vlastni oci, ze to na fl octe jeste nevideli, tak jsem zvedav a jeste jim reknu at si pripravi novej altec i s regulatorem:)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Alternátor pri behu dodáva 13,9V cca takže tých 14 aj niečo je len nejaká tolerancia.

Plašič kún predpokladám pracuje na ultrazvukovom princípe takže to si papne niečo a keďže ti to ide zrejme stále tak to baterku vybije.

Môžeš ale mať aj baterku v prdeli.

Ako rýchlo sa nabije? Čím to nabíjaš?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ten plasic nezere absolutne nic, to by muselo auto stat 3 mesice aby to vybil. Kazdopadne jsem plasic demontoval a porad to dela.

Nabijel to servis nejakou svoji specialkou a nabijel jsem to u otce v praci, ktery ma na starosti zalozni zdroje a ma take nejakou specialku, kterou nabiji baterky na diesel agregatory.

Kazdopadne vzdy to proste po delsi ceste spadne na tu hodnotu 12V a vys to proste nedostanu.

Alternator by mel dodavat do palubni site 14,2V +-10%.

Ted v srpnu to budu s nima dale resit.

Delali mi zatim zatezovy test na baterku a vyslo jim, ze baterka je skoro na 80% v poradku, takze v baterce to asi nebude.

Odkaz ke komentáři

Co se týče zátěžového testu tak to jde ruku v ruce s kvalitou toho servisu....

Taky nevíme co tam je za baterku...

Nevím jakým stylem bylo napětí měřeno, ale vše souvisí se vším :)

Jen navrhuju cestu nejmenšího odporu než to někdo rozkuchne.

Každopádně závady podobného druhu jsou na 3,14ču :lol:

Upraveno uživatelem Dodo-Kolín
Odkaz ke komentáři

bladik:

tomu zátěžovému testu taky nejde věřit - když jsem řešil moje problémy se samovolným vybíjením, 2x mi zátěžák dělali u prodejce (reklamoval jsem baterku), prý vždycky OK.

Po odstranění příčiny vybíjení - údajně Ok baterka po zátěžovém testu - v autě na druhý den nenastartovala. Varta Silver Dynamic, slovy prodejce nejlepší na světě...

Koupil jsem druhou na netu, o 1,5 tKč levnější a od té doby pokoj

Odkaz ke komentáři

Baterka je tam original z vyroby.

Je pravda, ze me to take trosku nahlodava s tou baterkou, protoze, kdyz byla radne nabita, tak napeti vypadalo OK i pri nastartovanem motoru. Jenze to mohla byt take jeste baterka z nabijecky dostatecne nabuzena...tezko rici. Vybijeni v klidovem stavu bych take vyloucil, protoze kdyz jsem vyjizdel byla baterka naplno a po 150km, jsem opet zmeril a uz to bylo zase na 12V, takze si myslim, ze to proste bude nekde mezi tim regulatorem alternatorem a baterkou....se servisem jsem celkem spokojen, delaji dobre, akorat je clovek musi sem tam do neceho postrcit :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ja som si zaobstaral solárny panel, originál VW 1CO 915 687.

Najprv som ho mal na zadnom bočnom okienku, ale samozrejme ked som nemal fólie tak to bilo do očí.

Medzi časom som nalepil fólie, najtmavšie a panel už skoro nebolo vidno.

Tak som ho ešte zo šedej strekol na čierno a nalepil na bočné okno.

Pri priamom svite slnka na okienko je na jeho svorkách 19V, samotný panel ale je mäkký zdroj.

Panel má ešte v konektore do 12V zásuvky diódu, takže je stále napojený v kufri.

Nehovorím že to nabije za hodinu baterku, ale niečo tam "teče" aj keď jeho účinnosť som fóliami dosť znížil :angry:

post-9194-1315062185_thumb.jpg

post-9194-1315062197_thumb.jpg

post-9194-1315062208_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...