Přejít na obsah

Moje RSo TFSI Combi

Doporučené příspěvky

To souhlasí, já jsem navážil tu samou váhu, akorát jsem měl pneu Continental SportContact2. Asi právě proto s nimi mělo auto co dělat a bylo na nich úplně bez dynamiky, tak jsem se sundal. Právě (radši už dopředu) přemýšlím, jaká kola dát na letní sezonu, budu muset koupit disky i pneu. Osobně by se mi líbily origo škoda a nejvíc asi právě 18" Neptune, ale už jsem je zkoušel a jak jsem psal, auto na nich nemělo žádný výkon. Takže nevím jaké nasadit, koukal na web škodovky na váhy disků a vypisuji jenom ty, co se mi líbí:

17"

Pallas - 12kg

Pegasus - 12,25kg - nyní mám na autě

Trifid - 10,50kg

Dolomite - 8,18kg - vzhledově jsou takový obyčejný, ale ta nízká hmotnost

18"

Neptune - 12kg

Zenith - ty moc nemusim, ale pro zajímavost, udávají hmotnost dokonce 14,79kg

Takže se vás ptám, jak je možné, že podle těchto udávaných hmotností škodovky, když teď jezdím na Pegasech (12,25kg) a v pohodě, tak jak je možný, že na Neptunech (12kg) to bylo jako kdyby vážily o hodně, hodně kg víc, když podle škodovky váží dokonce o malinko míň než moje 17" Pegasy? Bohužel jsem neměl možnost ty Neptuny zvážit bez pneu, takže jsem nemohl zjistit, jestli ta udávaná hmotnost je pravdivá, ale podle mě asi těžko. Co si myslíte vy?

Odkaz ke komentáři

Mám

To máš demontované pádla nebo tam ani nebyly?

Takže se vás ptám, jak je možné, že podle těchto udávaných hmotností škodovky, když teď jezdím na Pegasech (12,25kg) a v pohodě, tak jak je možný, že na Neptunech (12kg) to bylo jako kdyby vážily o hodně, hodně kg víc, když podle škodovky váží dokonce o malinko míň než moje 17" Pegasy? Bohužel jsem neměl možnost ty Neptuny zvážit bez pneu, takže jsem nemohl zjistit, jestli ta udávaná hmotnost je pravdivá, ale podle mě asi těžko. Co si myslíte vy?

No to je zajímavé že to bylo až tak znát. Hrát roli může váha samotných pneu a na jaký tlak jsou nahuštěné.

Odkaz ke komentáři

Tak to nevím, protože je už nemám a před tím jsem to neměřil. Mě prostě přijde divný, že když podle škodovky má disk 12kg, tak to by guma 225/40R18 musela bej stejně těžká jako ten disk a to přece není možný ne? Myslíš, že na kolik jsou nahuštěný hraje taky svoji roli ve váze? Je to takový divný, když někde napíšu tuhle váhu a že s Neptunama bylo auto bez dynamiky, tak mi vždycky všichni tvrdí, že to není pravda. A to je někdo dal i na 1,6MPI a prej v pohodě a to já mám 2.0TDI. Tak prostě přemýšlím, v čem je zakopanej pes. Teď jsem dostal nápad, mám v garáži ještě nenazuté zimní gumy Continental TS830 v rozměru 225/45R17, tak jednu hodím na váhu a potom dám vědět.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem je zvážil a každá má okolo 9kg, jsou to zimní Continental TS830 225/45R17, takže ono tak asi vážně bude.

disk Neptune - 12kg

váha gumy - cca 9kg

-ale 17" , 18" jestli bude stejně těžká nebo i víc, to buhžel nevím, ale pro

představu to stačí

vzduch - cca 5kg

- když beru to co jsi napsal, ale podle toho co jsem zjistil teď, tak to

vychází na cca 3kg

Takže ono to tak opravdu asi je, ale jak je potom možný, že na Pegasech co na nich jezdím teď, tak se jezdí snadněji než těch Neptunech? Podle tohohle by výsledná váha Pegasů měla bejt o 1kg těžší než těch Neptunů. Takže teď jsem z toho už úplně jelen.

Odkaz ke komentáři

1. zakladne pravidlo je NEVERIT hmotnostiam na stranke Skody. Podla nich vazi 16" LaK na O1 6,4 kg, no v skutocnosti su tazsie o viac ako 2 kg...(bolo to drahe poucenie)

2. ak ma 17" 12 kg a 18" tiez rovnakych 12 kg, tak auto na 18" bude mat vzdy horsiu dynamiku, lebo okraje disku su najtazsie, no a logicky je u 18" tato hmota dalej od stredu rotacie, co zvysuje zotrvacnost...

Odkaz ke komentáři

Taky jsem dneska přezouval a vážil,

G6 origo kola Atlanta, výrobce Ronal, 6,5x16et50 s pneu zimní Bridgestone LM 30 váží 19 kg, (205/55/16)

koupená WSP (samotný disk váží 9,5 kg) 7,5x17et47 s pneu Bridgestone Potenza S 001 váží 20 kg (225/45/17)

P.s. doplněny rozměry pneu biggrin.gif

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři

Tak kvůli té dynamice asi budu muset zůstat bohužel u 17" nebo je alternativa nějaké lehké 18" ale neorigo, ale zatim jsem nenašel žádný pěkný. Když mě právě na autě sedí nejvíc origo kola, i když ty tvoje jsou moc pěkný, ale to jsou 19" a do toho bych už nešel. Když vezmu škodovácký 17", tak se mi nejvíc líbí Pallasy nebo Trifidy.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...