Přejít na obsah

Sportovní rybolov

TomasB

Doporučené příspěvky

Neználku, já vím, že tam jsou. Ale berou jen na živou rybičku. Bejvávalo to i naopak, že rybičkáři seděli a jen čuměli, ale co se děje letos nepamatuju. Včera jsem šel kolem rybičkářů a na břehu se válela +/-80cm.

S klukama jsem byl týden dva zpět u Mělníka a já jim tahal mezi kačenama různé nástrahy a nic! A oni co 15-20 minut tahali kudly jednu za druhou. Co dodat? A letos je to tak od zahájení. Každej rok se při vláčení na Labi s cílovou rybou sumec chytily nějaké štiky a vždy nějaká kobyla kolem metru, letos ani jedna jediná!!!! Ani pidi! A to mluvím za všechny mé kamarády. Totéž candát, každej rok jsme jako vedlejší produkt sumců chytili i nějaké candoše a letos ani hovno.

Už jsem i přemejšlel, že snad hodím cajk do skříně a příští rok se na to vyseru(prodám kravku a na jaře už nezaseju).

Odkaz ke komentáři

Neználku, to byl jen fór, to bylo myšlený v souvislosti tím filmem s Kemrem, jak furt sliboval, že prodá kravku a z jaru už nezaseje. :lool:

Teď jsem se vrátil od vody, vyjel jsem ráno v 8. Přezbrojil jsem na mikro nástrahy oproti tomu na co jsem zvyklý a soustředil jsem se na prouhatce. Chvíli trvalo, než jsem přišel jak na ně, ale pak to byl hukot. Největší 37cm, v tašce v kuchyni jich mám celkem 5ks přes 30cm. Za chvíli jdu kuchat a péct. Konečně jsem si po dlouhé době zachytal. Když štiky nejdou, tak alespoň okáči. A na rozdíl od štiky se to dá i víc jíst, pstruh to sice není, ale zkusím to udělat na povidlech.

Berou z vrchu, takže nahodit třeba banjo s hlavičkou 2-5g a tahat to v/nad trávou. Alespoň teda v Hradci jsou zalezlí v trávě kolem břehu a stačí to vodit tou trávou a oni prouhatci vylezou, když jim to jede kolem držky. :D

Odkaz ke komentáři

Jo a jinak jsem jich vytáhnul kolem 30ks, vzal jsem jen výběr 5ks těch 30+ Menší jsem vracel ;)

Ale než jsem to nafiletoval, tak jsem myslel, že příjdu o záda. Nakonec už je dneska ani dělat nebudu, filety jsem nakořenil, posolil, hodil na talíř, zafólioval a budou se dělat až zejtra. Celej den na rybách, pak to ještě filetovat a mám dost. Nejsem už taky nejmladší. :D

A je to pěkná hromada filetů. Snad to budou jíst i děcka, když je to bez kostí. Mně sere, že do nich nemůžu rybu dostat. Občas ta starší si dá pstruha, lososa, ale mladej ani náhodou. Nežere jakoukoliv rybu.

Jsem zase na chvíli vyléčenej brát ryby, je s tím moc práce :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem mimo pondělí a soboty jsem byl každej den, ale "jídlo" bylo jen v úterý a dneska. Dneska to ale byla "dieta", tak jsem to zas vrátil všecko. Jedna štika tak 50 a jeden candátek asi 45. Krásně baculatej, ale stále "dieta". Štiky na umělou nástrahu prostě nejdou a candáti asi jen při rozbřesku a stmívání. Já byl na večer a při stmívání to slupnul. Měl to spakovaný postivě, ale záběr téměř neznatelný. Jsem myslel, že jsem přejel přes větev. Bohužel ale jen jeden, což je zvláštní, čekal bych, že z hejna bude víc záběrů, tihle mrňousi nejezdí sami.

Odkaz ke komentáři

Tak dcera už se olizuje až za ušima a tlačí do hlavy filet z okouna. Já se láduju okouní polévkou. Mi přišlo líto vyhodit zase ty jikry a tak jsem kostřičky po filetování dal do kastrolu s jikrama, povařil, přecedil, hodil tam zeleninu do vývaru, obrané masíčko z kostřiček a oloupaný jikry. Už tlačím druhej talíř.

Edit: mladej vylezl z koupelny a cpe se taky :D

Odkaz ke komentáři

No když to tak srovnávám v hlavě tak loni tam ležel kmen přes řeku a to asi zapříčinilo tu díru ,voda šla prostě spodem a udělala tam díru a já do ní prostě šlapl a jak jsem se dostal na ten svah a opřela se do mě voda už nebylo cesty zpět jedině si pomoci na druhou stranu té díry tak jsem plaval.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...