TomasB Odesláno Listopad 17, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 17, 2012 Hodně dávno tomu, když jsem byl bobkařit u řeky, seděl jsem na takové hlíněné terásce a pod ní kamenný břeh až do vody. Seděl jsem v tom bahýnku na malé stoličce a když se něco jevilo na jednom prutu, tak jsem povstal, zaseknul a v tom se mi podklouzly nohy(byl tam menší spád) a já zajel až po prsa do řeky A na druhým konci byl kapřík tak 35cm. V tom místě ale zdaleka nejsem jedinej. Tam už zahučelo takovejch lidí do vody. Dneska už to tam není co to bejvávalo, protože elektrárna už vypouští vodu téměř studenou. Ale kdysi tam tekla voda opravdu teplá, takže i v zimě měla teplotu tak 15-20°C a tam byly takový kvanta ryb, že to nemělo konkurenci. V lednu se tam chytali běžně sumci na červy nebo žížaly, dokonce úhoři. Pamatuju stavy, kdy nemělo smysl chytat na dva pruty a ani nemělo smysl zakládat do vidliček a brali kapři 40-60cm. Běžná osádka tam byla: kapr, sumec, candát, štika, bolen, amur, ostroretka, parma, cejn, plotice, karas,... Občas se tam dala chytit i rarita. Jednou jsem tam vytáhnul něco, co jsem netušil co to je a podle fota mi pak tehdá bylo řečeno, že se jednalo o juvenilní formu něčeho, jen už si nepamatuji co to bylo, ale byl to nějaký salmonid. Pak se tam taky kdysi daly chytit i nějaké ryby, které si rovněž už nepamatuji, chovají se v tropech jako tržní a jsou prý velmi chutné, taky jsem jeden kus ulovil. Jen už za boha nevím, co to bylo. Chovali to v té teplé vodě z elektrárny a ono jim to nějak uteklo... Takovejch případů bývalo víc, že tam s něčím experimentovali a ono to občas uteklo. Hned vedle totiž bejvaly sádka, kde dělali dost pokusů a využívali teplou elektrárenskou vodu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Listopad 22, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2012 Včera jsem se po dvou dnech vrátil z Mary,byli jsme na dravce,a skoro zase na prázdno.Jen kolega dva duháče kolem 50cm,candát ani nepotáhl.Příští týden ozkoušíme Oravu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Listopad 22, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2012 Já v neděli 3 štiky a jedna se jen přijela podívat a nevzala. Všechny na woblera. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Listopad 23, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2012 No příští týden v sobotu měníme revír jedeme na Oravu vláčet na celej den :o tak doufám že to přežiju :D ,už mám nějaké roky :( . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Listopad 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2012 Ty se ale najezdíš :D Dneska jsem si odskočil od noťasu na hoďku zavláčet na setmění a prdlajs. Teď zkouším vydržet do rána a jít na 7 k vodě. Jak lehnu, tak zas nevstanu. Ráno prostě nejsem schopen vstát tak brzo. V 6 rán mám prostě ještě půlnoc, to se nedá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Listopad 24, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2012 Tome to jsme na tom stejně taky mám problém se donutit v 6.00 ráno vstát 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Listopad 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2012 No tak jsem někde kolem 5 ráno vytuhnul a vstal až teď... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Listopad 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2012 dneska nic, jen jeden záběr, ale hned to zase spadlo. Ale otestval jsem místa, kde jsem leta nebyl. Dneska jsem byl na pivku s kámošem porybným a jednak co sleduji co se kolem vod děje a jednak po nšem dnešním rozhvoru jsem zvědav, co se bude dít po dubnu 2014, kdy vyprší dekrety... A má obavy... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Listopad 27, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2012 Tak že změna nejedeme v sobotu ,ale už ve čtvrtek ;) a doufám že ještě nebude sníh :o . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 2, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2012 Tak co Neználku? My jsme měli teď víkend rybí, ale na rybách jsem nebyl. Koupil jsem v Makru kilo lososího filetu a 0,7kg tresčích filetů. Každej den jedno s dušenou zeleninou jako přílohou a maso přelité sýrovou omáčkou. Krásně naservírované na obdélníkových talířích a při svíčkách a hudbě. Jak včera tak dneska se sežralo všechno bezezbytku. Včera jsem objevil i jeden talíř vylízaný 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Prosinec 2, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2012 Tome klasika ,jen malé ryby.Tak bylo chyť a pusť :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pešír Odesláno Prosinec 4, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2012 ani nevíte, jak mě mrzí to, že už se na ryby letos nedostanu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Prosinec 5, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2012 Tak zítra jdu odzkoušet pro mě nový systém Drop-shot a uvidím co bude ,ze dna to potvory neberou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 6, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2012 Co to je ten drop-shot? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 7, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2012 Tak jsem na to koukal a už vím. Smáčky nějaké mám a i jsem to krátce zkoušel, ale nic moc. Moc se s tím nedá házet. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Prosinec 8, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2012 Ale jde to mám na konci 15g olůvko 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 Tak dnes jdeme o5 k vodě je parádně a nad nulou :D . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 15, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 Taky o tom přemýšlím, jen nwsmí mrznout. Nechci si kurvit šňůru, jak mrzne, tak je hned rozcupovaná. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 Tak dnes jen jeden okoun 36cm, vrácen vodě,a šňůru neřeším ,kupuji každý rok novou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 15, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 Já dneska čisté zero, jako kdyby v té vodě nebyla ani šupina. Já kupuju šňůry vždy plnou cívku, což je tak 0,5km a pak postupně podkládám. Jenže když chytáš za mrazu, tak po pár náhozech je tak 30-50m na výhoz. Ono se to o led v očkách prostě pořeže. Kupuju jednoznačně Fireline. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Prosinec 16, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2012 Taky použivám Firelin, ale kámoš má nějakou šnůru která je potažena nějakou sračkou a háže s ní podstatně dál jak já,musím zjistit co to je. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 16, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2012 Neználku, mně i kámošům se nejlíp osvědčila FL. Cokoliv jiného si někdo z nás koupil, tak stálo za vyliž prdel. Ostatní šňůry, a kolikrát za šílenou cenu, mají prostě problém se sukováním při náhozu, snadným oděrem, ... FL je prostě the best. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Prosinec 17, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2012 Já ji taky používám už hodně dlouho,ale chci odzkoušet tu novou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Prosinec 23, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2012 Podle předpovědí počasí nám svatý Peťa přeje,tak to ještě nějakou vycházku dáme né. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 23, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2012 No nevím. Možná na příští víkend zkusíme mníky na rybičky či žížaly. Možná dám nějakou vánoční vláčku taky. Jen stojáky jsou zamrzlé... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalF Odesláno Prosinec 23, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2012 Ja byl vcera asi na 2 hodinky a ani zatah, ciste zero ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 25, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2012 Dneska dvě hoďky, 4 lidi a ani hovno. Byli jsme na písáku co zamrzá až jak poslední. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Prosinec 25, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2012 Já půjdu zítra,pak dám vědět jak jsem dopadl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luckywrc Odesláno Prosinec 26, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2012 nazdar,brouzdám po netu a ledám nějakej recept buďto na štiku nebo na sumce,dělal jsem pořádek v mražáku a mám tam ještě tak 3kg sumčích filet a jednu zubatou...nemáte někdo nějakej ozkoušenej recept... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Prosinec 26, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2012 Tak jsem nikam nejel,posralo se mi na turkovi servo. :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.