Jump to content

hučení/bzučení v rejdu

Wasp

Recommended Posts

Ahoj,

pročetl jsem hodně témat o problémech podvozku, ale nic nevystihuje můj problém. Když mám kola v rejdu (je jedno jestli L nebo P, dělá to na obě strany) tak při rozjezdu je slyšet skoro pokždé takové zabzučení. Jakoby někde dřela guma o podběh, ale to jsem kontroloval a je to v pořádku. Ještě se domnívám, že vždy je slyšet bzučení ze zatíženého předního kola a jen okamžik při rozjetí. Nevíte někdo čím to může být? Na co případně mrknout? Kontrolovali jsme poloosy a vypadají v pořádku. :angry:

Problém pozoruji od přezutí na letní ALU 15" pneu 195/60.

• 1 month later...
  • 3 months later...

zdravím mam take takový problemek při richlosti 40kmh se z přední napravy ozve hučení cítim v autě lechke vybrace a pri vysoke rychlosti je slišet takové D D D D nema nekdo z timto nejakou skušenost co by to mohlo dšlat mam OII 2.0 103kW díky

Ahoj, mám presne tento istý problém pri vyššej rýchlosti keď je auto v zábere tiež mi z prednej nápravy počuť chrčavý zvuk a vybráciu a mení sa to pri nadľahčení a zaťažení nápravy. 103kw kód motora BKD.

Mechanik mi tiež s určitosťou nevedel povedať , čo to spôsobuje.Zvuk sa šíri od vodičovej strany.Pri nížších rýchlostiach to nerobí.Asi skúsim výmenu ložiska a potom poloosi.Ak by vedel niekto poradiť bol by som rád.

• 9 months later...

Mám uplně ten stejný problém, s tím, že jsem si myslel, že to dělá ložisko na pp kole, ale ejhle, je vyměněn celý tlumič, těhlice, rameno, spodní čep a silentbloky na ramenu a ono to stále dělá. Jediné co jsem neměnil je kulák a poloosa.

Spíše mi to přijde, jakoby to dělal nějaký silentblok na motoru, protože nejčastěji se to u mne ozývá z pravé strany, když jsou kola do L rejdu a rozjíždím se, někdy v rychlosti do 20km/h a zatáčka doleva.

• 11 months later...

co jsem vycetl s diskuzi, tak homokinetakem to nebylo. Zjistil jsem, ze to bude bud servo, silentblok motoru nebo mozna neco jinyho - podle internetu. Servo ani silentblok nikdo neresil.

Dela mi to i pri couvani a presne nad cca 18km/h to prestane uplne.

Servo: nejde pry rozebrat, je to zalisovane a oficialne se to musi meni cely - je to pry docela bezna vec.

Silentblok motoru: menil koleguv kamarad a vyreseno.

Jinak koukam, ze to je asi jen u 2.0 TDI, mam BKD r.v. 2009. Pristi tyden jdu na servisku, tak jim reknu at vymeni silnetbloky na motoru a dam pak vedet.

Ahoj prosim poradte mne zase huci a tak tuka ked vytocim kolesa do prava a v kopci a ida pri malickej rychlosti na lavej strane a pritom vsetko vymenene lozisko aj klb a uz som v koncoch. Motor 2TDI 2008 4x4

jak tak procitam internet. Kazdy kdo ma s tim hucenim problem ma octavii 2.0 tdi od r.v. 2008 nahoru. Dival jsem se na autokelly a od roku 2008 se pouzivalo jinaci servorizeni, tak jestli nebude zakopanej pes tam. Jezdil jsem uz v hromade octavii okolo roku 2005 a nikde jsem se s tim nesetkal.. Jestli nekdo uz tento problem vyresil, tak prosim napiste

• 2 months later...

Ahoj, mám presne tento istý problém pri vyššej rýchlosti keď je auto v zábere tiež mi z prednej nápravy počuť chrčavý zvuk a vybráciu a mení sa to pri nadľahčení a zaťažení nápravy. 103kw kód motora BKD.

Mechanik mi tiež s určitosťou nevedel povedať , čo to spôsobuje.Zvuk sa šíri od vodičovej strany.Pri nížších rýchlostiach to nerobí.Asi skúsim výmenu ložiska a potom poloosi.Ak by vedel niekto poradiť bol by som rád.

Uz jste to nak vyresili? Mam presne stejnej problem bud v zatezi nebo kdyz se naprava odlechci na nakem hupu atd.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Zdravim, mam rovnaky problem. O2fl 2010 2.0 Tdi PD BKD. Pri rozbehu so zatocenymi kolesami (vpravo alebo vlavo) pocut od napravy dunenie. Podarilo sa to uz niekomu vyriesit? Dakujem.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 2 years later...

Ahoj, před týdnem jsem koupil Octavii II BKD a dnes jsem zpozoroval tento problém.

Zastavím, dám plný rejd, rozjizdim se a slyším hučení.

Myslíte tedy že olej v převodovce by mohl pomoci? Děkuji za pomoc.

Odesláno z mého MI 4W pomocí Tapatalk