Přejít na obsah

Dexter 1.8T combi 4x4

Doporučené příspěvky

Rudis TDic: no zatím jsem stím moc neletěl ale je to rozdíl opravdu velký, ty za 250,- my nestírali pořádně všude, dělali čmouhy, a ve větších rychlostech taky naprd, tyhle origináli jsou fakt skvělí, stírají uplně do sucha po celým okně a na rychlosti vůbec nezáleží, já ještě nevím jak dlouho vydrží, ale můžu doporučit ;)

Konny: doufám že mě vydrží taky tak dlouho :)

pointfrost: no každej dává jen jednu a je to proto že opravdu když někdo bude chtít nebo v tom bude "dělat" tak ti kola ukradne stejně. Myslím že to je dobrý na takový ty co zkoušejí krást všechno možný a na tohle nemaj nářadí(a myslím že jich je docela dost...těch nepřízpusobivých :D ), taky to je o tom kde kdo parkuje, jestli na ulici nebo v garáži a jaký kola máte, nějaký obyčejný 16" který mám stejně nebudou ty profíky zajímat :D

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

tak nějaký novinky, sice makam teď víc na baráku, ale na auto se taky našel čas. Proběhla výměna převodového oleje, předních destiček, servo oleje, výměna brzdové kapaliny... vše originál, ještě mě příští týden čeká výměna oleje v motoru přičemž se sundá vana a zkontroluje se sýtko. A to hlavní dnes jsem konečně nalepil lemy blatníků alá Scout paket od Milotecu tak snad zítra bude čas a udělám nějaké fotky. Teď už mě čekají jen rozvody a po nich chip... a kdo ví co dál :)

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Tak menší aktualizace, koukám že skoro po roce už :)

docela dost se toho událo začnu třeba od té největší věci a to turba které odešlo, začalo propouštět olej až se jednou začlo tak hulit z výfuku že za mnou nebylo ani vidět, nevím přesně čím to bylo, ale jsou dvě takové podezření, v té době byl v autě na zkoušku asi až moc silný chip a ještě k tomu noname který asi urychlil konec turba (ale zase jsem na sprintech 400m vyhrál druhé místo s časem 14:55s :) ), a druhá věc je že auto jezdilo předemnou na longlife olej a když jsem viděl tu zprasenou vanu a skoro ucpanej koš turbo asi zrovna moc v pořádku taky nebylo. Takže turbo jsem nechal výměnit za nové origo a chip odstranil, přešel jsem na olej Shell a měním po 5tis km abych vyčistil motor. Potom jsem měnil posilovač brzd který propouštěl vzduch, a tento rok jsem stihl už GO přední nápravy: výměna stabilizátoru, tyček, silentbloků, uložení ramenou a celé nápravy. Pak přišli na řadu rozvody od orig. výrobců, měnil jsem na 158tis km a to poprvé, ale nebylo to ještě tak hrozné. No a minulý týden přišlo na řadu lpg, od firmy JKproduct z HK značky Tartarini, zatim jsem najel asi 200km a spokojenost, na jízdě není nic poznat jen ty finance za palivo budou jiný :) auto si hodlám nechat co to půjde výbavou prostorem výkonem a vším mě stačí takže do budoucna nevidim důvod kupovat nové, proto jsem nacpal do auta dost peněz aby sloužilo, a s lpg už mě nebude nic trápit, investice se vrátí za asi 15měsíců a pak už budu jen šetřit něco přes 20tis kč ročně za benzín, spotřebu počítám tak okolo 10-11l plynu takže vlastně jako spotřeba benzínu 5l/100km při poloviční ceně plynu :)

Upraveno uživatelem Dexter 1.8T
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

tak na lpg najeto asi 1400km a jsem z toho uplně nadšenej :) první tisíc km to bralo asi 10-11l/100km a bylo trošku znát že to nešlo tak do otáček, ovšem po tisícovce když si všechno sedlo a jel jsem na první bezplatný servis se vše znova seřídilo a teď to je paráda, zrychlování mě příjde úplně stejný jak na benzín, a podstatná věc že spadla ještě víc spotřeba, zatim jsem koukal teda podle palubáku(ale to vždycky) nevim jestli je to možný ale spotřeba je stejná jak na benzín spíš bych řekl snad ještě menší, dnes jsem jel na otočku do HK a přijel jsem s průměrnou 8,8l lpg a to jsem jel normálně jako vždy, to jsem zvědavej až pojedu někam dál jen okresky. Nějak mi to nejde do hlavy všichni uváděj o 1l větší spotřebu, ale časem se ukáže ještě taky podle nádrže jak to bude sedět ale já koukal vždycky i na palubák a rozdíl tam prostě je. Motor mě příjde taky tižší hlavně při 130km/h je to znát. Příští týden se jede do Ženevy tak bude pořádnej test :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

nějaké novinky

kombinovaná spotřeba plynu je 10l/100km takže jsem spokojen přitom palubák ukazuje asi o 1l méně, ale neva spíš mě ještě překvapilo že je dost malý rozdíl jestli jezdím svižněji nebo klidněji. Jinak v sobotu jsem konečně přezul auto vypadá hned lépe ještě ho pořádně umýt a rozleštit, nejdřív však musím dokoupit pár věciček z detailing shopu :) V blízké době mě ještě čeká GO zadní nápravy a těsnění ventilového víka, a to hlavní ...soft z RS takže 132kW místo 110kW, doufám že to plyn utáhne a spotřeba moc nezvroste :) ale za ten výkon to bude asi stát :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

ahoj, díky

lemy jsou od Milotecu, kupoval jsem je myslím přimo na jejich stránkách, ale prodejců věcí od Milotecu je hodně, takže to najdeš určitě na více stránkách. Akorád toho lepidla co je v tý sadě je dost málo, musel jsem trochu šetřit takže si kdyžtak kup ještě jedno navíc aby si to oblepil kolem dokola dostatečnou vrstvou.

Jinak přetěsnění víka se nekonalo, protože je v pohodě. Řeším totiš sáknutí oleje na zadní straně motoru, nakonec to vypadá na zanešené všechny ty trubky olejem co jsou na odvzdušnění atd. takže je budem všechny čistít a vůbec celej sací systém s klapkou když už se v tom budem hrabat.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...