otmen Odesláno Srpen 1, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2012 Co je to soft na běžný ježdění? To auto má DOHC, přestavovaní vaček, to musí hravě zvládat větší otáčky než 5200/min. Podle mě je to špatně udělanej soft. To že toto turbo nedokaže tlačit 1b do omezovače máš nějak ověřené nebo to střílíš jen tak? Odkaz ke komentáři
R@ZOR Odesláno Srpen 1, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2012 Vzdyt to zvlada vic nez 5200 ;-) Jen pada kroutak, kone tam porad jsou. ;-) Kroutak pada kvuli tomu, ze turbu uz dochazi dech ;-) Nerikam, ze je to nejakej spickovej chip, jiste to jde vyladit lip. Kdyz by ho nekdo delal na prani, tak se to da posunout vejs, ale tohle je delany na pohodovy jezdeni odspoda. Me to tak na bezny jezdeni vyhovuje.. Pokud bys chtel kroutak vejs, tak si tam dej ostrejsi vacky a vetsi turbo :-) Odkaz ke komentáři
otmen Odesláno Srpen 2, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 2, 2012 Právě že výkon začíná klesat od 5200,krouták padá už od 3300 ot, coz je normalní... Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Srpen 2, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 2, 2012 Pořád nevím s čím to porovnáváte...graf 2011 Odkaz ke komentáři
tesna Odesláno Srpen 2, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 2, 2012 Co je to soft na běžný ježdění? To auto má DOHC, přestavovaní vaček, to musí hravě zvládat větší otáčky než 5200/min. Podle mě je to špatně udělanej soft. To že toto turbo nedokaže tlačit 1b do omezovače máš nějak ověřené nebo to střílíš jen tak? Přestavování vaček mělo i turbo? Měl jsem za to, že jen atmosférické verze ... A s turbem moc střílet nemusí, protož každé má nějaký rozsah optimálních otáček, pod a nd nimi prostě účinnost turba klesá. Proto se mj. stále více rozšiřují biturba, aby se rozsah otáček pokryl lépe. To Rosťa RS: Sorry, ale připadá mi, že to bereš moc tragicky - „vyhozených 6500 a nefunkční auto“. Podle mne úprava v pásmu 3.000 – 5.500 je jednoznačné zlepšení a i dle měření je tam proti sérii velmi výrazný rozdíl. Což je důkazem, že úprava funguje. Díky křivce kroutícího momentu dostal motor dieselový charakter, což je jev naprosto normální u každého chipovaného benzínu, který je v sérii elektronicky přidušený a má původní křivku absolutně plochou. Zásadními otázkami ale je: 1) Proč za 5.000 ot. krouťák už výrazně padá a kvůli tomu není dosahován výrazně vyšší slibovaný výkon? 2) Odpovídá i pokles krouťáku za svým maximem, který dělá tu dieselovou charakteristiku, standardu úpravy? 3) Nakolik odpovídá úprava tohoto úpravce v reálu naprosto obecnému grafu, který deklaruje na svých stránkách? Zde koukni např .na toto - http://www.cimbu.cz/index.php?page=ecu&chip=36&lng=cze Je to velmi podobné tvojí realitě. Problém podle mne mj. může být prostě v autě, ne že by bylo něco špatné nebo vadné, ale proto, že někde v systému sání, chlazení, palivové soustavě nebo výfukové soustavě je nějaký díl už na „výkonové hraně“ a další nárůst výkonu prostě nezvládne a neprotlačí. I proto jsou vyšší stupně úprav obecně podmíněny úpravami HW (výfuk, sání, IC, palivové pumpy, vstřiky apod.), protože sériové komponenty jsou ždímány na max. a ve vysokých otáčkách už prostě nemusí u konkrétního kousku stačit. I výkon sériových motorů se udává v toleranci tuším +/-5% a mám vlastní zkušenost, že 2 naprosto shodné auta (datum finální výroby i koupě, provozováno stejnými lidmi ve stejném režimu) se motoricky velmi výrazně lišila. Takže i u tohohle motoru se dá předpokládat, že výkonový rozptyl série může být klidně 10-15kW. A z marketingového pohledu – jako úpravce bych samozřejmě deklaroval (klidně doložitelný) výsledek na sériovém kousku, který se prostě už výroby a zajetím povedl. K měření – spíš než porovnávání nominálních hodnot je více vypovídající průběh křivek, protože předpokládám, že měření vznikla v různý čas a za rozdílných podmínek. To mj. znamená – jiný tlak, teplota, valivý odpor pneumatik, benzín, olej, otázka přesnosti a reprodukovatelnosti měření. To vše jsou faktory, z nichž každý je schopen ovlivnit výsledek minimálně v desetinách procenta a v souhrnu se může jednat už o nezanedbatelnou odchylku. Odkaz ke komentáři
R@ZOR Odesláno Srpen 2, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 2, 2012 Právě že výkon začíná klesat od 5200,krouták padá už od 3300 ot, coz je normalní... To ze to klesne o cca 10hp na cca 2000ot/min neni nic tragickyho. Precijen 7000ot/min je na seriovej motor uz celkem dost.. Tady jde o to prudny padani kroutaku, to ma prave vliv i na ten vykone ze se tolik proti serii nezvedl. Rosta RS Zkousel jsi natlakovat vedeni stlacenyho vzduchu, jestli ti tlak neuchazi? Co log tlaku turba? Pozadovanej vs aktualni tlak? Co tam mas za upravy? Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Srpen 8, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2012 To tu jeste nekdo resi jo :-DDD jak tak vidim radeji si poridim vuz, ktery uz ten vykon ma a ne slibovany po xx upravach. Staci mi to co tam je a uz to neresim..... Odkaz ke komentáři
Michal_0077 Odesláno Srpen 8, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2012 nevim me ten sportmotor ani nejak nevadi. mam to v aute uz pet let stalo to 6500. V te dobe jsem ani jinou volbu nemel nebo mel ale cimbu za to chtelo 18000Kc. Nevim auto me prijde zive az dost jestli to toci pres 6 000 nevim nikdy jsem nezkousel. Je pravda ze clovek zvyklej z atmosfery si mysli ze ve vyssich otackach motor nepredvadi to co v nizsich slibi... po presedlani z japonskeho 2,0i na 1,8T jsem byl hodne sklamanej. To jsou proste male nafoukana motory.... Ktere kdyz se nacipuji tak se k dieselu jeste vic priblizi... Navic 1,8T utesnit je docela problem. Po natlakovani kompresorem to foukalo skoro vsude. Spoj hadice a palacinky kolem benzinovych vstrikovacu plus standart podtlak a odvetrani.... ja uz rozhodne cipovat nikdy zadne auto nebudu. Odkaz ke komentáři
Rosta RS Odesláno Srpen 8, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2012 Přesně tak jak píše TDI FUN kam ten tuning spěje. Abych pravdu řekl měl jsem možnost nechat si nalít soft od sportmotoru někde v gráži za pár babek, ale chtěl jsem profesionalitu a i jistotu že budu spokojen a když né tak byť by byla chyba v mém autě tak jej prostě nebudu chtít a nechám si sérii. Ale opak byl pravdou pouze zkušenost "profesionála" a vyhozené peníze. Ale to už je teď jedno. Prostě teď už si budu dávat větší pozor na "profesionály" Nicméně jak jsem psal výše tak jsem už vyměnil skoro vše a je to stejné. Udělal jsem už i lepší chlazení nasávaného vzduchu, použil jsem komplet IC a vedení vzduchu z Cupry 165kw, silikonovou hadici od váhy k turbu, termotěsnění mezi sáním a hlavou, iridiové svíčky. A trochu se to zlepšilo pěkně točí do 3200ot pak je výkonostní propad a od cca 4000ot to zase pěkně začne tahat až do 6200ot. Na brzdě jsem ještě teď nebyl protože je to zatím zbytečné. Můžete mi někdo poradit jak udělat logy a třeba bych je tady hodil. Pořád nevím s čím to porovnáváte...graf 2011 Je to graf před a po úpravě od sportmotoru Odkaz ke komentáři
otmen Odesláno Srpen 10, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2012 V 3200 ot. máš zřejmě maximum toč. momentu, kterej pak začne ostře padat, proto ten zdánlivý výkonostní propad, ikdyž výkon jde pořád nahoru. Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Srpen 11, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2012 Jen aby to tu nevadlo.....Med 2.pdf Odkaz ke komentáři
R@ZOR Odesláno Srpen 13, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2012 Graf peknej, tak by to melo vypadat, ale je to trosku jiny auto s jinym motorem :-) Odkaz ke komentáři
otmen Odesláno Srpen 13, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2012 Moc pěkné. Není to však úprava jak se říká "na běžný provoz". Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Srpen 21, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2012 Tohle dokážou hrbatý kola, ale výsledek dobrý. Dobrzdíme na jiných a krouťák cca o 20 nahoru. Motor AGU. S důvodů nepřání si zákazníka pouze screen. Odkaz ke komentáři
otmen Odesláno Srpen 22, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2012 Toje graf po úpravě nebo před ní? Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Srpen 22, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2012 Toje graf po úpravě nebo před ní? Pochopitelně po, AGU má 150 PS.... Ale šišatý kola nepřenesly krouťák. Jinak by to bylo dokonalé. V autě nové čerpadlo a regulace paliva. Když ještě vezmu hendicap v podobě KN/ teplo od motoru/, tak je reálných 200PS. Odkaz ke komentáři
otmen Odesláno Srpen 22, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2012 Kterej teda z těch tří výkonů mám brát jako rozhodující? Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Srpen 22, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2012 Kterej teda z těch tří výkonů mám brát jako rozhodující? Máš to tam i s barvičkama.... výrobce uvádí korigovaný, a my úpravci také. Odkaz ke komentáři
otmen Odesláno Srpen 22, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2012 nešlo by tam nazačátku trošku víc "nafouknout" turbo? Do cca. 2600ot to má horší parametry než seriovka. Ale chtěl bych se v tom projet :-) Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Srpen 22, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2012 nešlo by tam nazačátku trošku víc "nafouknout" turbo? Do cca. 2600ot to má horší parametry než seriovka. Ale chtěl bych se v tom projet :-) Sériovka nemá 300 krouťák, podle náběhu a výsledného výkonu se dá dopočítat a taky tam je. Dal jsem to jako perličku co dokážou nerovnosti na kolech. A také důkaz , že s dobrým přísunem paliva není problém nahnat výkon. Odkaz ke komentáři
otmen Odesláno Srpen 22, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2012 (upraveno) mě ani tak nejde o výsledných 300 Nm. Ale spíš o to, že ve 2000 ot. tam máš cca 130 Nm a já mám (měl) na původní seriovce ve 2000 ot. necelých 220 Nm. Proto se to auto může zdát do cca. 2600 ot. línější než před úpravou. Nic nehodnotím, jen se ptám. Upraveno Srpen 22, 2012 uživatelem otmen Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Srpen 22, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2012 mě ani tak nejde o výsledných 300 Nm. Ale spíš o to, že ve 2000 ot. tam máš cca 130 Nm a já mám (měl) na původní seriovce ve 2000 ot. necelých 220 Nm. Proto se to auto může zdát do cca. 2600 ot. línější než před úpravou. Nic nehodnotím, jen se ptám. Když se ptáš tak odpovím, prostě jsem nesešlápl naplno, jinak bych to utrhl a nenabrzdil. Graf se týkal pouze možností výkonových parametrů. Jinak neměj obavy, že je to pod sérií. Odkaz ke komentáři
R@ZOR Odesláno Srpen 23, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2012 Pak dej graf, s jinejma kolama ;-) A dej tomu plnej od zacatku, at mame srovnani.. Takze kdyz dam novou pumpu, tak budu mit o 10hp vic? :-) (ber to s rezervou) Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Září 1, 2012 Sdílet Odesláno Září 1, 2012 Přeměřil bych jí kolik dává... Odkaz ke komentáři
boxxer Odesláno Září 1, 2012 Sdílet Odesláno Září 1, 2012 Už se těším na graf RS, Leona či GIV GTI 132kw :-) Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Září 3, 2012 Sdílet Odesláno Září 3, 2012 Když se ptáš tak odpovím, prostě jsem nesešlápl naplno, jinak bych to utrhl a nenabrzdil. Graf se týkal pouze možností výkonových parametrů. Jinak neměj obavy, že je to pod sérií. Tebe klozou kola na brzde pri 200Nm??? Jak budes merit 550Nm A6 3.0TDI?? Kdyz se to utrhne, kola se ohrejou obrovskou teplotou a opet se prilepi na valec a na grafu to jde poznat podle prubehu, zmeni se tam prevodovej pomer a pak zrychleni valce. Bylo by to lepsi nez tady tohle merit na pul plynu, to s dieslem musis mit neskutecnej problem kdyz maj vetsinou o 100Nm vic uz v nabehu. Nastesti ja s takovejma problemama nemam vubec problem, mam jeden valec a ten je jeste specialne opracovan proti prokluzu.. Nova MAHA uz to ma taky tak.. Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Září 3, 2012 Sdílet Odesláno Září 3, 2012 Tebe klozou kola na brzde pri 200Nm??? Jak budes merit 550Nm A6 3.0TDI?? Kdyz se to utrhne, kola se ohrejou obrovskou teplotou a opet se prilepi na valec a na grafu to jde poznat podle prubehu, zmeni se tam prevodovej pomer a pak zrychleni valce. Bylo by to lepsi nez tady tohle merit na pul plynu, to s dieslem musis mit neskutecnej problem kdyz maj vetsinou o 100Nm vic uz v nabehu. Nastesti ja s takovejma problemama nemam vubec problem, mam jeden valec a ten je jeste specialne opracovan proti prokluzu.. Nova MAHA uz to ma taky tak.. Zase pan chytrej....myslel jsem, že už jsme si vše napsali. Máš nepochybně víc zkušeností s brzdou než já, o tom žádná. Že je rozdíl v retardéru mezi Mahou a Motocomem, je jasné a brutální rozdíl v kvalitě sw je jasný také. To byl hlavní důvod, proč jsem se rozhodl takto. Další důvod byla čtyřkolka a Richard, když jsem s ním mluvil, tak chválou Motocomu nijak neoplýval. Potud brzda. Pochopitelně jednoválcová Maha je lepší především na dluhodobé testy, stojí jen 6až 25mega podle výběru, také existuje třeba Superflow na 3000PS, ale myslím, že tohle se nás netýká a vzhledem k ekonomickému vývoji ani týkat nebude. Jinak zase moje zkušenosti proti tvým. Kolik jsi měřil motorů 1,8T ve dvojkovém Golfu a na třináctkách kolech se šíšou a nízkoprofilovou 225kou /kola jak od rudlu/. Plus ještě dvě mé drobné chybičky a výsledek se dostavil. Jinak už mám za sebou i brždění 460PS a bez problémů, a nafťáky jdou ze všeho nejlépe. Většinou se jedná o Golfy 4,5,6, nebo Oct1, 2, a facelift kde je jiná váha /větší/ na nápravu a většinou kola se slušným průměrem. Také jsem navíc i za ty dva týdny opět trošku pokročil. Abych to celé uzavřel...zjišťuji, že Maha byla dobrá volba a ještě radši jsem za čtyřkolu. Co se týká tebe... nepiš sem nesmysly, radši klidně napiš dobrou radu jako nedávno a i když jsem to už věděl, tak oceňuji. Motorpower Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Září 4, 2012 Sdílet Odesláno Září 4, 2012 Zase pan chytrej....myslel jsem, že už jsme si vše napsali. Máš nepochybně víc zkušeností s brzdou než já, o tom žádná. Že je rozdíl v retardéru mezi Mahou a Motocomem, je jasné a brutální rozdíl v kvalitě sw je jasný také. To byl hlavní důvod, proč jsem se rozhodl takto. Další důvod byla čtyřkolka a Richard, když jsem s ním mluvil, tak chválou Motocomu nijak neoplýval. Potud brzda. Pochopitelně jednoválcová Maha je lepší především na dluhodobé testy, stojí jen 6až 25mega podle výběru, také existuje třeba Superflow na 3000PS, ale myslím, že tohle se nás netýká a vzhledem k ekonomickému vývoji ani týkat nebude. Jinak zase moje zkušenosti proti tvým. Kolik jsi měřil motorů 1,8T ve dvojkovém Golfu a na třináctkách kolech se šíšou a nízkoprofilovou 225kou /kola jak od rudlu/. Plus ještě dvě mé drobné chybičky a výsledek se dostavil. Jinak už mám za sebou i brždění 460PS a bez problémů, a nafťáky jdou ze všeho nejlépe. Většinou se jedná o Golfy 4,5,6, nebo Oct1, 2, a facelift kde je jiná váha /větší/ na nápravu a většinou kola se slušným průměrem. Také jsem navíc i za ty dva týdny opět trošku pokročil. Abych to celé uzavřel...zjišťuji, že Maha byla dobrá volba a ještě radši jsem za čtyřkolu. Co se týká tebe... nepiš sem nesmysly, radši klidně napiš dobrou radu jako nedávno a i když jsem to už věděl, tak oceňuji. Motorpower Vzdyt jsem ti poradil s tim prokluzem, ze se to zase slepi s valcem. Richard ma ale prototyp 4kolove brzdy. To je ten jeho problem.Zeptej se BHmotor kdyz resi 4kolove mereni co je lepsi :-) MOTOCOM, pac to auto neni v prokluzu, MAHA to jsou dve brzdy kdezto motocom je spojenej uhlovou prevodovkou a jedes jak po ceste. Zadnej prokluz.. Taky porad resim problemy na brzde, EDC17ky, BMM, atd. chlazeni, padani vykonu a spoustu veci co ostatni PROFI firmy co delaji tuning bez brzdy neresi. Ted jsem videl OCT RS EDC17 ktera mela po chiptuningu 3kw vetsi vykon nez papirovej :-) borci dali auto na brzdu a co se nestalo, vykon to sejmulo temer na serii. Nj se ani nedivim, kdyz tam fouknout nejakej tuning co funguje na pul plynu. :wallbash: Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Září 4, 2012 Sdílet Odesláno Září 4, 2012 On motocom díky té převodovce / jsou s ní však technické problémy/ neřeší problém s ABS, atd. Potíž je, že třeba neotestuješ Haldex. Hold všechno má své pro a proti. Máš pravdu v tom, že brzda odhalí všechno. On by to zvládl i K power, ale kdy jsou optimální podmínky. A nyní měřím nasávaný vzduch pouze na čidlo, je menší korekce, ale výsledek skoro stejný. S tímhle u mahy rozhodně čarovat nejde. A EDC17 !!!.... 3procenta jsou ještě výsledek, horší je , že už jsem měl na dílně auta, kde ke zvýšení výkonu nedošlo vůbec. Za 8tisíc pouze zápis orig. zpět. Jo doba je zlá. Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky