Přejít na obsah

Poruchy klimatizace


Oskar1

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Chalani pozdravujem, som tu noví a tak ešte nemám v oku čo a kde mam písať, ale mam priam delikátny problém z klímou a tak dúfam že mi niekto skúsi poradiť. Po naplnení klímy chladivom a následnom testovaní či ide a chladí ako ma mi funguje klíma tak 2-3 min a zrazu sa vzduch otepli a fuka tak ako keby nebola naplnená. Pichli to na diagnostiku kde neukázalo absolútne žiadnu chybu. :( :(. Kompresor zopne proste všetko tak ako ma len to že funguje chvíľu a potom ako keby nič. Po vypnutí a následnom zapnutí to iste - 2 max 5 min chladí (aj keď nie tak ako ma) a zrazu sa pomaličky otepli.. Servisak vravel, že ak by bola chyba na nejakom čidle alebo climatronicu tak by mu to diagnostika ukázala, ale v tomto prípade bol z toho hotoví aj on.. Ak mal niekto niečo podobne prosím skúste mi nejako pomôcť.. Ďakujem.

 

Škoda Octavia 1 L&K, 1.9TDI r.v. 99 - 81kw - dig. cliamtronic

Odkaz ke komentáři

Mám také dotaz k manuální klimě, mám ji asi měsíc doplněnou takže chladí dobře, ale teď tak deset minut po spuštění klimy, se vypne a netočí sahary a vypálí se pojistka nad baterkou 30A je na dochlazování prvního stupně. Dám novou pojistku a po chvli znovu, kde může být problém???

Odkaz ke komentáři

Čau, uniká mi náplň klimy přes tu slavnou bílou zátku na vysoušeči. V servise mi nabídli nový chladič za 4200,-, nevím který přesně, ale díly berou z kelly, takže to bude asi tu ten http://www.autokelly.cz/Product/40-15-542Q/8445312 .

Radši bych si to ale koupil sám kvůli clubáckým slevám :pivo: . Jen sem v tom trochu ztracený, chtěl bych takový, aby byla možnost v budoucnu v případě, že by to zase odešlo (což je snad málo pravděpodobné) vyměnit jen po dílu, ne zas celý komplet.

 

Kupovat budu u Jeldy, tak vybírejte ze sortimentu http://cc-autodily.cz .

Psal sem i jemu mejla na jejich eshop, ale nevím kdy si to přečte a jak má čas, kór teď přes víkend a já bych to chtěl rychle v příštím týdnu koupit.

 

O2 Combi RS TFSI 2008 - současný chladič z výroby: DENSO - 1K0 820 411E

 

Dík za rady

 

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...

Ahojte všedci dnes so riešil únik chladiva na mojej OII scout cez plastovu zadku na chladiči dá sa to vyriešiť aj inak ako vymenou za veĺa peňazí u nás sa vylučne klimam venuje jeden pán a ten to robí tak že zvišné chladivo obsaje mašinkou natlakuje vzduchom a pripravkom na kontrolu netesnosti nastriekal na spoje . Mne fučala cez plastovu zadku a pod snimačom tlaku . Oprava prebehla tak snimač normalka vymena 25 eur a neštastný chladič jednoducho vzduchovou bruzkou a malou frezkou vyfrezuje von z hlinikového plechu vystrihne krúžok vloží dovnútra a zavarí hliníkom cena 20 eur a nasledne odtlakuje prekontroluje a naplni klimu . Ušetrene za nový chladič.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...