Přejít na obsah

G6 tornado

jar_da

Doporučené příspěvky

• o měsíc později...

Dík Jirko, už jsem to skoukl :( lidi jsou hovada a křiváci...

Mě se to stalo taky u mě u práce loni na jaře, ale tam jsem to stačil objet druhou cestou a vrátit se a na debila jsem si počkal, autu teda nic nebylo (on felcka vs já ještě s tou 5tkou), ale nedal mi přednost v zúžení, křápli jsme zrcátkama a on ani nezastavil aby aspoň řekl sorry a ještě jsem viděl, jak mu mezi sedačkama stojí malej kluk, kterej, pokud bych neuhnul z cesty přes obrubník do trávy a bouchli jsme do sebe, by se asi podíval zblízka na ofuky, nebo přední sklo...no a z typa nakonec vylezlo, že tu přednost ani nezaregistroval. :angry:

Odkaz ke komentáři

Jo stalo se to tak, že jsem se ráno vracel domů, tma, chumelenice, 10 čísel sněhu na cestě,

kretén co jel proti mě si to v zatáčce střihnul, já už zpomaloval, protože jsem tušil co bude, idot neměl ani snahu o cokoliv, já už vpravo v závěji, rána jako prase, říkám si, je to v prdeli, bok v hajzlu, zastavím, hodím směrovky, vylezu a nikde nikdo, ani nezastavil, prostě nic,

bohužel otočit se a hurá za ním nepřicházelo v úvahu, nebylo kde se otočit, otočka na cestě by taky mohla znamenat v tom počasí další ránu,

tak jsem to vzdal a než bych se dojel někam otočit tak by stejně bylo pozdě......, chjo

půl hoďky před tímto jsem tahal manželku z přikopu, té zase vyjel boreček z vedlejší tak jako kdyby bylo sucho, prostě na tu hlavní nevyjel

dost rychle (jak je to možné, že to na deseti cm sněhu hrabe že jo?) a tak to do něho nechtěla zezadu bouchnout, vyhnula se mu do protisměru, ale roztočilo jí to, prý ukázkové hodiny a hup do příkopu, naštěstí ona i auto o.k. a co myslíte, boreček taky v prdeli,

kupuju kameru, ikdyž by byla na houby já o tom protijedoucím vím, že to bylo auto a bíle zasněžené, toť vše.

Takže v pondělí výměna zrcátka a skla dveří, cca 14.000,- bohužel na svou havarijní pojistku se spolúčastí 5.000,-, pěkný pondělí to bylo.

Odkaz ke komentáři

za kolik bylo okno?

to nebylo tak hrozný - necelých 1.500,-, proti tomu vrchní kryt zrcátka nějakých 850,- biggrin.gif bez laku

co budes kupovat ?? za kameru

ještě jsem neměl čas, ale dojde na ni, vím o té co má Roman a ještě se porozhlédnu, každopádně je nutná po mých zkušenostech poslední

doby

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Tak máme za sebou cca 40.000 km,

a názor na auto?

Tak předně na delší ježdění s podílem dálnic jednoznačně tuto motorizaci, cokoliv jiného, resp. méně by nebylo vhodné,

motor je tichý, není vlastně vůbec slyšet, průměrnou spotřebu mám 6,9 l/100 za celou tu dobu se stylem jízdy spíše dynamičtější a na dálnici rychlejší. pneu 225/45/17

Před koupí jsem četl samé superlativy o motoru, o tahu v nízkých otáčkach apod., skutečnost je trochu jinak, motor má sice tah, ale v porovnání s 1,6 mpi, především v otáčkách pod 2.800, prostě zespoda se mu moc nechce a údaje o točivém momentu v 1.500 otáčkách jsou z mého pohledu úsměvné a hlavně zcela mimo .... prostě projev motoru do 2.600 otáček nic moc, následně jsem si v testech, kdy auto testoval skutečný řidič - downsizing, který se moc nepovedl, měl pravdu. Vinou je především robustnost vnitřností motoru, kdy klika, ojnice atd. jsou dimentovány na podstatně vyšší výkon, což je z mého pohledu nakonec dobře (vzhledem k mému nájezdu km).

Proto jsem se rozhodnul pro chip a problém tahu z nízkých otáček se vyřešil, jen to něco prostě stálo .....

K samotnému autu, bojoval jsem dva měsíce s posezem za volantem, pokud si chcete dát sedačku výškově někam doprostřed nebo spíš výše (pokud je dole,tak je to lezení jako do sporťáku), tak jsem prostě neprostrčil nohy pod volantem (měřím 185 cm), níže nastavená sedačka mi nevyhovovala na záda a volant nahoru už nešel (má neskutečně malý rozsah štelování nahoru). V tuto chvíli jsem pochopil smysl Golfu plus, který jsem dosud nechápal a považoval ho za nesmysl, člověk se učí pořád.

Zoufalost mě dohnala k investici do volantu GTI, tedy s useknutým spodkem, naštěsí bag z mého původního volantu do něj pasuje a bonusem je ovládání na volantu.

Jasně tohle všechno jsem si mohl vyzkoušet před koupí, ale ono to bylo trochu složitější, takže moc výběru nebylo, důvody psát nebudu, šlo o širší byznys.

Při konfiguraci výbavy jsem vybral to podstatné - to co se blbě dodělává, zbytek výbavy byl další investicí a prací Jardy Rolbaře,

za což mu děkuji, šlo plánovaně o tempovat, GSM III, PDC, neplánovaně již zmíněný volant a hlavně Webasto.

Webasto byla opět neplánovaná investice, která řeší další nectnost této motorizace, prostě to auto netopí a dlouho se ohřívá,

neskutečně dlouho, v zimě 70 stupňů oleje tak po cca 18 km a o teple uvnitř se dá říct to, že začne tak po cca 15 km, rozhodnutí bylo rychle, protože klepat kosu v autě jsem zažil naposledy s Š-120 a navíc mi musí auto vydržet 350.000 km, což jsem si moc neuměl představit, když jízda z domu do kanceláře je právě 18 km, navíc taky motor rychle vychládá,

takže, kdo uvažujete o tomto motoru, resp. oni málo topí všechny TSI, podobně jako TDI, kupte Webasto, je to daleko užitečnější

a praktičtější, než utratit peníze za navigaci apod. Bohužel soudruzi z NDR přihřívač po vzoru TDI do TSI zapoměli dát. takže investice

docela velká. Komfort a pohoda parádní, ovšem i závist v ulici, když je tohle jediní auto, které se ráno nemusí škrábat biggrin.gif.

Celkově hodnotím VW Golfa jako dobré auto, ale ne už vyjímečně dobré, tak jak tomu u VW bylo, má své neduhy v podobě neslícovaných dveří, vrzajících dveří o těsnění, mírně křivých spár na středovém panelu, mírně ošizených věcí, které nejsou vidět, především na spodku auta, kde po 8 měsících je vidět rez na nápravách, výfuku, absence laku a tý plast sračky nastříkané na spodku pod plastovými kryty .....

Co se týká všude propíranýmch problémů s TSI motory, musím říct, že já jsem bez problémů, zatím, takže uvidíme dále, ovšem

údržbu si dělám sám, servisu svěřím tak akorát dát razítko do knížky......

Další radosti do interiéru jsem dodělal v minulých dnech, jsou vidět na foto, ti kteří auto znají je najdou hned biggrin.gif

Tím jsem ukončil všechny úpravy, plánované i ty neplánované, už tak těch investic bylo více, než jsem chtěl ...... lol.gif

post-117-0-98872900-1339226960_thumb.jpg

post-117-0-88381400-1339226990_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pěkně sepsáno, skoro mě máš už s nájezdem na Mond (43) a Miu už je těžce pozadu, včera jsem s tím jel a má 23tkm :)

Doplnil bych do intoše ještě jednu věc, a to sport. pedály, jinak opravdu hotovo a finito ;)

Jinak ovál příhřev má, topím v zimě 1km od domu :)

Odkaz ke komentáři
Guest Tomas_ek

řadička vypadá naprosto bohovsky ;)

přesně jak píše P2M ještě bych si udělal optickou radost a to pedály a opěrku nohy GTi ;)

interiér by tím byl hotov, no ještě vidím ovládání něčeho co v autě není a to si myslím, že také prozatím, že to přibude :D

a exteriér bych dal chrom znak do černý :D

Odkaz ke komentáři

Jinak ovál příhřev má, topím v zimě 1km od domu :)

no jo no .... Ford biggrin.gif, mě taky C-max topí hned za rohem lol.gif

moc hezke, hezky napsano, at jsi dal spokojenej.

Jardo parádně sepsáno a nezbývá než ti popřát další hromadu bezproblémových kilometrů :palec:

není nad objektivně zpracovanou recenzi palec.gif

díkes, pivo.gif

řadička vypadá naprosto bohovsky ;)

přesně jak píše P2M ještě bych si udělal optickou radost a to pedály a opěrku nohy GTi ;)

interiér by tím byl hotov, no ještě vidím ovládání něčeho co v autě není a to si myslím, že také prozatím, že to přibude :D

a exteriér bych dal chrom znak do černý :D

řadička super, hned se jinak drží než ten tradiční golfovej míček, který tam budou, díky názvu modelu, dávat ještě dalších padesát let

pedály by to asi chtělo, ale to až časem, je to taková estetická záležitost bez dalšího přínosu funkčnosti .... biggrin.gif

jj, climatronic má ovládání vyhřívaných sedaček .... no díky webastu asi skoro zbytečné, ikdyž jsem o tom uvažoval, ale pokud bych to chtěl origo, tak nové potahy sedaček, Golf (a asi i jiné VW) nemají dečky, ale vše je přímo v potahu a to je ranec, na to kašlu,

možností je klasika dečky z Octy, ale nějak nevím, přeci jen sport sedačky Golfa jsou jinak členěné a jsou i díky bočnicím uzčí ......

znak masky je na řadě už dlouho a musím to dotáhnout do konce a pokořit tu zpropadenou masku a vypreparovat ho - vyměnit,

buď černá nebo je přichystaná tmavě šedá matovka rolleyes.gif

máš recht, ale řekni sám, že to teplo, který hřeje přímo na záda a zadek není v zimě příjemný ;)

má ovládátka, takže až bude mít zase náladu, tak sehnat dečky :)

no nevím ještě co moje záda, plotýnky ohřát a pak nechat vystydnout .... a opět, abych zase nepřestal chodit biggrin.gif

post-117-0-89070200-1339321552_thumb.jpg

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři

Přesně tak, ty Jardo nemůžeš stejně používat výhřev sedaček, to je moc špatně na plotýnky. Na co příjde Webasto? Že bych to dal do Volva. Já tam výhřev mám, ale na elektriku a zásuvku před barákem nemám...

Jinak ohledně toho motoru, asi vím o čem píšeš. Měl jsem jak Audinu s 1,8 atmosférou, tak teď 2,4i atmosféru a oboje to taky v nízkých otáčkách není žádnej trhač. Ta 1,8 v Audi vlastně vůbec nebyla trhač :) Ta 2,4i je v nízkých otáčkách super na pohodovou jízdu a dá se jezdit skoro na volnoběžné otáčky a to i do kopce, ale když chceš raketku, tak to chce pořádně podřadit, pak jede jak z praku. Jen nesmíš v ten moment koukat na okamžitou spotřebu :D

Jinak topení ve Volvu je super, teď v létě má 90°C už tak po 1km jízdy. Motor se ohřívá jak prase a dokonce tam kvůli tomu je i extra chlazení baterky.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...