MartinO2 Odesláno Srpen 9, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2009 Zdravim všechny, prohlížel jsem si takhle auta a koukám, některá mají odlišnou část sání na levé straně z pohledu ze předu, viz obr. 1,2,3. Všechno jsou to motory 2.0 TDI 103kW, auta byla r.v. 2006 Jaký je v nich tedy rozdíl, díky M. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Srpen 10, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2009 v roce 2006 bylo mozno mit v aute 16V; 8V a 8V s DPF. Koukni do servisky na stitek vybavy nebo vedle rezervy pripadne do technicaku na 3-pismeny kod oznaceni motoru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
boco818 Odesláno Září 3, 2009 Sdílet Odesláno Září 3, 2009 Ja mam BKD - to je ktory? dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Září 3, 2009 Sdílet Odesláno Září 3, 2009 16V to same ma i ja 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Září 23, 2009 Sdílet Odesláno Září 23, 2009 Tak abych nezakladal nove tema se stejnim nazvem tak se tady zeptam. Jakej je rozdil mezi 2,0 TDI a 2,0TDI RS? Krome vykonu samozrejme :) ? Mehanicke soucastky (urcite jine turbo) jsou odlisne? Jak je to s intercoler-em, hladicama? A hlavne da se predelat klasicske 2,0 na to RS? CO vsehno je treba vymenit? Prevodovka a diferka stejna nebo je i tam nejakej rozdil? Nejvic mne to zajima kvuli budoucimu narustu vykonu, jelikoz jsem u Cimbu vydel ze to klasicke PD lze "posilit" na celih 178kw coz je velky narust kdyz to seriove ma 125kw. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Září 26, 2009 Sdílet Odesláno Září 26, 2009 určitě jsou tam jiný vstřiky..tuším že piezo....bude jiná i ŘJ....nebo mapy v ní 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Září 29, 2009 Sdílet Odesláno Září 29, 2009 Ano, ma to rozlisne turbo, vstriky a urcite kvuli tomu i jinou RJ, ted jsem neco cetl na netu takze jsem se dozvedel aspon neco o teh "hardverovih" veci. A jake to je s predelavkou z 2,0 TDI na RS? Negde jsem slisel ze je turbo na RS-u tak odlisne ze ho nelze vubec montovat na klasickou 2,0TDI. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Září 30, 2009 Sdílet Odesláno Září 30, 2009 a proč to chceš přestavovat? Pokud chceš mít výkon jako RSo, tak bych dal jiný vstřiky a nechal udělat chip....určitě by to vyšlo levnějš, než přestavba. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Říjen 1, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2009 jestli je to motor BMM bez DPF, kdyz uz chces teda vykon RS chipnul bych to na 120 - 125kW kroutak vrcholove maximalne 370Nm jinak bych ho honil nekde kolem 350Nm a mas to vyhodnejsi jak nejaky srani s prestavou, je to kokotina navic jednotka RSky pocita s pritomnosti DPF, jednak je to drahe a jednak to dela akorat prusery viz SKAJA 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Říjen 1, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2009 No tak to jsosu prahi velke, to vym ale ne prestavba kvuli narustu vykonu to se samozrejme da zvladnout chipem ale jak sjem rek z duvodu ze se RS pak potom nacipuje na neuveritelne hodnoty tak proto. Myslel jsem 2,0 TDI pak predstavba na RS (to co je treba) a pak na tom "RS-ackem" motoru udelat chip (hlavne kvuli krivce kroutaku). Na to sjem myslel. Jo a otazka byla ciste edukativni, ciste z kuriozity, a pokud bych uz nejak dostal do ruku novou 2,0 TDI tak by my urcite chip bohate stacil, ale kazdopadne dik vsem za odpovedi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cubecnik Odesláno Září 19, 2012 Sdílet Odesláno Září 19, 2012 Co víte o motoru 100kw AZV?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Září 21, 2012 Sdílet Odesláno Září 21, 2012 Ja mam BKD - to je ktory? dik Řekl bych, že foto č. 3. Já mám taky BKD a tu sací hadici tam takhle vytlemenou nemám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Září 21, 2012 Sdílet Odesláno Září 21, 2012 já si myslím, že hlavně č. 1 není 2,0 ale 1,9 S DPF ale to je fuk dotaz je straej 3 roky a co se týče AZV je to motor BKD akorát se sníženým výkonem papírově, ale je totožnej dělal se jen do roku 05 od 11/04 byly BKD, takže tento motr je v GV a OII do tohoto roku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
valis967 Odesláno Leden 31, 2013 Sdílet Odesláno Leden 31, 2013 Ahoj, tady píšeš že motor 2.0 Tdi AZV se dělěl do roku 05? Já ho mám v octávce r.v únor 2008. Podle vin vše sedí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Leden 31, 2013 Sdílet Odesláno Leden 31, 2013 No ono záleží spíš na tom, že se dával jinde neý v čr kvuli pojistkám a daním a já nevím čemu všemu, například v D nebo F atd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
valis967 Odesláno Únor 1, 2013 Sdílet Odesláno Únor 1, 2013 Máte recht, mám dovoz z F 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cubecnik Odesláno Únor 4, 2013 Sdílet Odesláno Únor 4, 2013 Já mám taky AZV z F 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Topolik Odesláno Únor 4, 2013 Sdílet Odesláno Únor 4, 2013 2007Taky mam azv z F 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stoper Odesláno Únor 13, 2013 Sdílet Odesláno Únor 13, 2013 Na obrázku č.1 bych tipoval motor 2.0 TDI BMM (8V s DPF). Přesně takhle vypadá ten můj, který tuto specifikaci má. Ale po tehnické stránce jsou 1.9 a 2.0 BMM podobné (viz. strana 344 ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Únor 15, 2014 Sdílet Odesláno Únor 15, 2014 Dobry vecer, Pred nekolika mesici jsem koupil 2.0 tdi PD, zatim jezdim bez sebemensich problemu, ale jelikoz melo auto najezdeno 170tkm, preci jen se zajimam o to, jak jeho zivot co nejvic prodlouzit. Motor je BKD z roku 2008, takze jiz po revizi hlavy a zadna provozni kapalina se neztraci. Ale porad tu je strasak ve forme ko vstriku, kdy se cena za vsechny vstriky pohybuje v zavratne vyssi. Muj dotaz zni, je v pripade podobne fatalni zavady, kdy uz je levnejsi vymena motoru, mozne se rovnou poohlidnou po 2.0 103kw CR a vcetne elektroniky jej zastavet do predface vozu? Dekuji za info 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirass Odesláno Březen 27, 2014 Sdílet Odesláno Březen 27, 2014 Když jsem byl na poslední STK, ptal jsem se, jak je to s výměnou motoru. Musí tam být stejný kód motoru, jinak to STK neprojde a bude problém. Třeba BKD. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Březen 27, 2014 Sdílet Odesláno Březen 27, 2014 Jiras: kvuli STK to jde prepsat na registru, ale problem s tim ma Skodovka. Ztracis absolutne vsechny zaruky (krome karoserie) a nevezmou te do zadnyho autorizaku. Tuto informaci mam potvrzenou primo od autorizaku (ze znamosti). karlos: urcite bych kvuli vstriku(m) nemenil motor kus za kus. Prijde mi to jako volovina. Pokud vymenis za CR motor a k tomu veskerou elektroniku, krome blinkru atd... tak je levnejsi si koupit jinou, FL Octu podle me.. navic ty vstriky jdou vycistit za relativne malej peniz. Ale chapu tvy myslenkovy pochody, kdyz za 1 novej vstrik vytahnes 10k.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Napster Odesláno Duben 17, 2014 Sdílet Odesláno Duben 17, 2014 Na BKD jsem se zatim nesetkal s mrtvym vstrikem ikdyz mela najeto pres 300 000tkm a byla fest vydojena. Jinak obcas jdou vycistit ultrazvukem 1000kc/ks 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jencek_B Odesláno Listopad 12, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2014 Moje zkušenost: odešel mi motor díky vstřikům u trojkového BMW. Technickou po výměně prošlo (po původu nového motoru jsem raději nepátral). Nikdo to nekontroluje a do registru prej nikdo nekouká (řekl mi technik STK, když jsem přiznal barvu). Navíc to v něm jde změnit jak píšou výše... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tony Montano Odesláno Březen 12, 2015 Sdílet Odesláno Březen 12, 2015 Mám 2,0 TDi 103 kW s DPF, rv. 2007, kód motoru BMM a je to ten prostřední :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.