Ovosh Odesláno Leden 16, 2012 Sdílet Odesláno Leden 16, 2012 Dobrý den, při startování se z oblasti motoru (Octavia RS 1.8T 2004 - AUQ) ozve na cca 0,5 sekundy nepříjemný zvuk. Je to pravidelný problém. Na provoz to zatím nemá vliv, ale byl bych nerad, kdyby mělo. Osobně si myslím, že by to mohl dělat pastorek ze startéru, ale jistý si nejsem. Dělá mi to stejný zvuk jako ve videu níže: děkuji za rady a odpovědi... Ovosh 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gerdy Odesláno Leden 16, 2012 Sdílet Odesláno Leden 16, 2012 Máš pravdu u mýho AUQ to dělá taky pokud chceš se toho zbavit tak repas starteru nebo nový. Mně to osobně to dělá jen když je auto studený, když se ohřeje tak to je v klidu. Automechanik mi tvrdí že to výkon neovlivní. Já to nějak neřeším. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Leden 16, 2012 Sdílet Odesláno Leden 16, 2012 Bude to starter dela me to taky jen kdyz je chladno,mozna by stacilo rozebrat, vycistit ,promazat,ale jeste jsem se k tomu nedostal :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dexter 1.8T Odesláno Leden 16, 2012 Sdílet Odesláno Leden 16, 2012 paráda, já se tu dnes taky na to ptal ale neměl jsem video abych to popsal, a teď když to tu čtu a viděl jsem video konečně znám odpověď že to je startér. někde sem četl že promazání pomůže jen na čas, takže otazká zní jestli repas nebo rovnou nový? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ovosh Odesláno Leden 17, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 17, 2012 Tak jsem to mel u meho mechanika... Rikal, ze ten zvuk jde opravdu ze starteru a nema to na nic vliv. Pro klid duse jsem to nechal opravit. Rozebral, vyčištění, promazání, složení... zatím v cca -4°C starty uplne vpoho. Lepsi, nez kdyz jsem to koupil (ojete) :-) uvidime co cas... kdyztak po nejake dobe napisu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Duben 30, 2012 Sdílet Odesláno Duben 30, 2012 Tak jsem to mel u meho mechanika... Rikal, ze ten zvuk jde opravdu ze starteru a nema to na nic vliv. Pro klid duse jsem to nechal opravit. Rozebral, vyčištění, promazání, složení... zatím v cca -4°C starty uplne vpoho. Lepsi, nez kdyz jsem to koupil (ojete) :-) uvidime co cas... kdyztak po nejake dobe napisu... u motoru 1.8 T ma starter volnobezku a tenhle zvuk je při startování naprosto normální protože se dotáčí ta volnoběžka. Možná je to tošku víc hlučnější než normálně ale tenhle zvuk se normálně ozívá u všech 1.8 T ... teda snad :D takhle jsem to slyšel takže prodávám jak jsem nakoupil ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomaspitr1.8t Odesláno Květen 18, 2012 Sdílet Odesláno Květen 18, 2012 neres to me to dela uz 1rok a zatim nic to ze obcas jezdim i jak prase :D az odejde tak odejde koupis novej a nic to delat nebude 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest roman1.8T Odesláno Říjen 8, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 8, 2012 ahojte mne tiez robi motor taky hrkot pri starte.starter som vymenil novy,vymena silentbloku motora,prevodovky,spodna vzpera.problem stale.urobi to iba pri prvom starte ked auto dlhsiu dobu stoji.kazdy dalsi start je ticho.co by to mohlo robit?je to 1.8T AUM 200 000km olej shell 5W40 +video 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomaspitr1.8t Odesláno Prosinec 5, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2012 zdrvim ten problem co tu mate uz nemam rozebral sem strater vycistil celej a zvuk je fuc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
labus Odesláno Prosinec 5, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2012 u motoru 1.8 T ma starter volnobezku a tenhle zvuk je při startování naprosto normální protože se dotáčí ta volnoběžka. Možná je to tošku víc hlučnější než normálně ale tenhle zvuk se normálně ozívá u všech 1.8 T ... teda snad :D takhle jsem to slyšel takže prodávám jak jsem nakoupil ;) Tak tímhle to 100% není a normální to už není vůbec Zkrátka za čas zatuhne zajíždění pastorku u startéru. Stačí pastorek promazat a zvuk se dle mého měření na 20 000 km ztratí, pak se to dá ještě jednou-dvakrát opakovat, ale potom je už pastorek tak vyjetej, že už je na repas. Už jsem se s tím potýkal u více benzínových motorů... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Matlan Odesláno Leden 15, 2013 Sdílet Odesláno Leden 15, 2013 Kluci... už sem to dělal 4x a vydrželo to asi rok... vytáhnout atartér, rozdělat a celkově vyčistit a promazat: volnoběžku pastorek, a ty ozubená kolesa co tam jsou (není třeba vytahovat stator z rotoru) už tak jezdím 4 roky a furt funguje... ani se neozývá nic. a když už se ozve tak jide startér ven... je to asi cca rok co to tak vydrží :-) bez ošklivého zvuku ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomKala Odesláno Leden 20, 2015 Sdílet Odesláno Leden 20, 2015 mam presne ten stejny problem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hanys888 Odesláno Leden 21, 2015 Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 No me to dela taky :D ale neni to problem jen oktavek, uz sem slysel dve fabie co to delaly taky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Leden 21, 2015 Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 to ,co postol Roman1.8t skor vyzera na zvuk napinaka vaciek. Pri startovani daj usi medzi starer a hlavu motora. Ak to pojde od hlavy, je to napinak ,ak to pojde zospodu motora, je to starter. ale hovoris,ze to robi len ked je zimny motor a dlho stoji - to sedi na stecenie oleja z napinaka a po dlhom stati kym dotlaci olej ,tak chrasti retaz... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.