Michal70 Odesláno Únor 12, 2012 Sdílet Odesláno Únor 12, 2012 zdravím,potřeboval bych odbornou radu a to,kde by se dal z motorového prostoru vzít přívod po zapnutí zapalování(nechci to brát z kabiny)automat(org.klekl a nový stojí asi 650kč) je nahrazen 2x relé které se používá pro přídavné světla.podotýkám že tunel u řidiče(z kabiny do motor.prostoru je narvaný kabeláží)pro budíky-tlak,teplota oleje a tlak turba 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Únor 12, 2012 Sdílet Odesláno Únor 12, 2012 Z tohoto zmateného dotazu rozumím pouze první větě po první závorku. Po patřičném přepojení v přepínači světel (lze najít na tomto foru) lze toto napětí odebrat na svorkovnici hlavního světlometu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Únor 12, 2012 Sdílet Odesláno Únor 12, 2012 V motorovém prostoru je 15 na relé dochlazování Je to modro černý drát . Relé dochlazování je pod akumulátorem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Únor 14, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 14, 2012 Pepa007-díky za jasnou odpověď,pro změnu...breta pro mě zmatená odpověď.....netrávím čas čtením celého obsahu octavia clubu takže přesnější navigaci kde najdu odpověď.Zde je pro mě složité se pohybovat stejně jako kabeláží octavií :o 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Únor 16, 2012 Sdílet Odesláno Únor 16, 2012 Já tě nenutím hledat na foru, chtěl jsem tebe jen upozornit, jak nejsnadněji najít napájení pro denní svícení a nehrabat do kabeláže. Abys neřekl, že nechci pomoci, hledal jsem tedy za tebe (též nemám času nazbyt), měl jsi najít toto http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/svetla-pro-denni-sviceni-snadno-zdarma a příslušný vodič vzít z osmipoloveho konektoru hlavních světel, kontakt T8n/3, barva gr/ge. Pozn. Takhle jsem to udělal já ze světel z Lidlu za 400.-Kč http://3x.cz/di-NUF6.jpg 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Únor 17, 2012 Sdílet Odesláno Únor 17, 2012 já když potřebuju v motoru napětí po klíčku třeba pro automat na světla beru ho z přívodu spínače zpátečky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Únor 18, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 18, 2012 díky za vyčerpávající rady...budu muset trochu přemýšlet,přece jen opel astra F měl přehlednější kabeláž a jednoduchoumám se co učit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Únor 18, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 18, 2012 :D nojo už je mi jasný žes mě kádroval...moje hobby elektronika(Breta)zkusím prvně spínač zpět.světel-na oplu sem měl denní světla zapojeny do okruhu ještě s parkovačkami-není to prostě zakázáno a mě jdou i zadní světla pro lepší viditelnost..doufám že nebyli změny ve vyhlášce,plánuji to opět takto zapojit ale jinak díky všem za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Únor 18, 2012 Sdílet Odesláno Únor 18, 2012 Když svítí světla pro denní svícení, nesmí svítit žádná jiná venkovní světla (ani přední či zadní parkovačky). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Únor 19, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 19, 2012 čau,jistě zkusím se zeptat jestli mohou nebo je to vyloženě zakázaný denní světla svítí samostatně popřípadě s obrysovými světli. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Únor 19, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 19, 2012 tak pravda,denní světla musí svítit vždy samostatně tak to udělám jen přes jednoduchý relé. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
danys999 Odesláno Únor 21, 2012 Sdílet Odesláno Únor 21, 2012 Je to tak, světla pro denní svícení musí svítit samostatně a ideálně automaticky, aby jsi na to nezapoměl a neplatil pokutu. Já to ve své naftové Oktávce po několika zkušebních zapojeních vyřešil připojením + pólu na vstřikovací čerpadlo. když běží motor tak svítí světla. Odběr je vzhledem k použitým LED diodám zanedbatelný a nijak se na chodu motoru neprojeví. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Únor 21, 2012 Sdílet Odesláno Únor 21, 2012 Michal70 Pokud ještě nemáš koupená denní světla, doporučují sehnat taková, která mají v sobě elektroniku, která zapne světla jen při běžícím motoru (umí vyhodnotit běžící alternátor). Odpadnou starosti s hledáním vhodného místa pro napájení (15). Ta, která jsem jako příklad uvedl, tuto elektroniku v sobě mají. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Únor 22, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 :( no,předběžně sem koukl co mě čeká kolem denních světel...cokoliv přidávat v motorovém prostoru je porod.Nevymažu něco odpojením a vyndáním autobaterie.Docela se přikláním nechat starou verzi denních světel ležet v garáži a koupit jiné... :D proto se obracím na breta s prosbou o přímí odkaz těchto světel+doporučení na zapojení byl bych velmi zavázán 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Únor 23, 2012 Sdílet Odesláno Únor 23, 2012 Nejprve sem dej přesný popis těch světel co máš odložené v garáži (odkaz na www nebo foto) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Únor 25, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 25, 2012 http://tuningcenter.cz/203-svetla-pro-automaticke-denni-sviceni-s-led-sj-287-typ2.html -píše se tam o led modulech řízené el.proudem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Únor 25, 2012 Sdílet Odesláno Únor 25, 2012 A v čem je problém použít ty tvoje světla? Z něho jdou určitě tři dráty, v popisu cos k tomu dostal je nakresleno, kam co zapojíš. To tady dej. Pokud použiješ to moje doporučení ze svorkovnice světel, stačí zapojit jen dva dráty. Toto zapojení ale předpokládá, že nemáš auto vybaveno funkčními předními mlhovkami, protože právě ten vodič pro přední mlhovky se využije pro sepnutí denních světel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Únor 25, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 25, 2012 bohužel...přední mlhovky sou funkční tak to buď vyřeším spínačem zpátečky(je tam špatný přístup)a nebo z toho relé pod autobaterií nevymažu něco odpojením baterie? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Duben 5, 2012 Autor Sdílet Odesláno Duben 5, 2012 tak a denní světla svítí jak mají...napájení 15 sem nakonec vzal ze spínače zpět.světel i tak mě to dalo zabrat přes obyč.relé,já blb zapoměl že mám obrysovku a zadní žárovky diodové :D . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MachiSSS Odesláno Duben 27, 2012 Sdílet Odesláno Duben 27, 2012 Chlapci můžete mi prosím poradit? Koupil jsem tyto světla: http://aukro.cz/led-svetla-pro-automaticke-denni-sviceni-homol-i2291214689.html teď je montuji na Hyundai Atos, co máme v rodině. Mrkněte prosím na to schéma, co k tomu dávají a poraďte mi, jak to mám zapojit, už si nevím rady. Díky moc předem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirina5 Odesláno Duben 28, 2012 Sdílet Odesláno Duben 28, 2012 a čemu nerozumíš? Prostě připojíš černý někde na kostru auta nebo na mínusový pól. A ten druhý červený připojíš někde na kablík na kterém se po nastartování nebo otočením klíčku objeví 12V. Teď mi došlo, že je to blbost, protože to neřeší správné zapojení podle zákona. čili když rozsvítíš parkovačky - denní svícení zhasne. U octávky bych Ti poradil 6tý pin na spínači světel - tam se objeví po otočení klíčku 12V a když otočíš spínačem světel do parkovaček nebo potkávaček 12V zmizí. Tam by to nebyl problém... asi musíš pohledat něco na forech pro chiundai. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MachiSSS Odesláno Duben 28, 2012 Sdílet Odesláno Duben 28, 2012 Zajímalo by mě, jestli by to vyřešil tento přídavný modul: http://www.jb-tuning.cz/www-jb-tuning-cz/eshop/0/0/5/154-Modul-denni-sviceni-pro-pridavna-LED-svetla-12V http://www.jb-tuning.cz/www-jb-tuning-cz/eshop/20-1-Denni-svetla-prislusenstvi/0/5/153-Modul-pro-automaticke-rozsviceni-pridavnych-LED-svetel Nerad bych objednal neco, co by mi pak bylo k ničemu :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Duben 28, 2012 Autor Sdílet Odesláno Duben 28, 2012 nebuď blázen a vyřeš to jen obyč relé+protikus asi za 150kč a špape to spolehlivěji.....protože ten automat mi taky lehl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MachiSSS Odesláno Duben 28, 2012 Sdílet Odesláno Duben 28, 2012 :-) No rád bych to vyřešil samozřejmě co nejjednodušeji a co nejlevněji, ale já vůbec nevím nevím, jak s tím relé pracovat, co mám vlastně koupit, jak to poskládat a jak to zapojit...připadám si jak absolutní blb :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Duben 28, 2012 Sdílet Odesláno Duben 28, 2012 Zapojení denních světel s použitím relé,cena kolem 50,-Kč.Koupíš snad v každé prodejně s autodíly. 58-napájení parkovacího světla 15-spínané napětí 30-stálé napětí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Duben 28, 2012 Sdílet Odesláno Duben 28, 2012 no já bych koupil jedno spínací relé 12V/30 nebo 40A dále pojistkový pouzdro a 7A pojistku kontakty relé sou číselně označeny - 85,86 je cívka relé,30 a 87 sou silový spínací kontakty namontuješ světla na auto propojíš oba černé dráty od světel a připojíš někam na kostru auta nebo natáhneš na mínus baterie-můžeš takto zapojit i každé světlo zvlášt je to jedno. pak propojíš oba červené dráty a přivedeš je na kontakt relé č. 87 pak z plusu baterie natáhneš přes pojistkové pouzdro s pojistkou drát a ten napojíš na relé kontakt 30 poté s přívodu zpátečky či jiné 15ky natáhneš drát na relé kontakt 86 a nakonec s přívodu parkovacích světel natáhneš drát na relé kontakt 85 bude makat takto otočíš klíčkem na cívce relé se oběví napětí s druhé strany de na cívku kostra přes žárovku parkovacích světel relé sepne rozsvítí se dení světla jakmile zapneš parkovačky na přívodu do cívky relé se místo kostry oběví plus a cívka relé vypne a světla zhasnou a máš vyhráno 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Duben 28, 2012 Autor Sdílet Odesláno Duben 28, 2012 relé RSV-1C-M-12V(koupíš v autodíly)a kup si i protikus ať to trochu vypadá.....pokud používáš klasické žárovky tak 30 a 85 spojit a hlavně v motorové části najít kontakt po zapnutí klíčku,na 87 +denní světla a 86 +parkovačky;(pokud v zad.světlech a parkovačky máš diodové)zapojit takto:30 po zapnutí klíčku,87a +dennní světla,86 +parkovačky,85 ukostřit a představu si udělej podle náhledu od mikla tak ať se daří. :D jinak to přesně popisuje pavel 71 pokud propojíš 30 a 85....odpadne ti koupě pojistky a nebudeš mít zbytečně proud na relátku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MachiSSS Odesláno Duben 28, 2012 Sdílet Odesláno Duben 28, 2012 Hoši zlatí, děkuji všem za drahocené rady! Doma jsem v dílně úplně náhodou našel to správné relátko, fakt haluz, jen tak mě napadlo prohrabat šuplíky a světe div se, ono tam jedno jediné leželo. Sice staré, ale krásně a plně funkční:-) Hned jsem to podle vašeho popisu zapojil a takovou radost už jsem dlouho neměl...ono to funguje! :-) Děkuji moc všem ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Duben 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Duben 29, 2012 :D jasný a jak si to nakonec zapojil?já se musím přiznat že mojí mánií je nakupovat díly v akci a na tuning srazech tak toho mám požehnaně to pak musím 3x do roka udělat údržbu garáže jinak bych parkoval venku. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MachiSSS Odesláno Duben 29, 2012 Sdílet Odesláno Duben 29, 2012 Zapojil jsme to přesně podle miklova přiloženého obrázku a z popisu Pavla a fakčí to bezvadně ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.