Přejít na obsah

VW T5 Multivitamín

LukášV

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

Cestování s Mulťákem bylo suprové, ale člověk chtě nechtě se chce posunovat stále někám dál a přišlo na řadu rozhodování, (pro mě vidina nového projektu) :cheer:
Prodat Mulťáka, koupit tranďáka a udělat do něj vestavbu po vzoru anglie se zvedačkou alá California.
Nojo jenže v tu chvíli člověk budu mít už skoro full obytku s palubkou z Trandáka bez druhého topení,.. Jasně všechno jde dodělat, ale už bych spíš chtěl cestovat, než sezonu něco škatulkovat - každopádně by to pro mě byla výzva :)

Tudíž jediná možnost jak se posunout dál byla koupit vlek a přiznat si, že po dálnici směr teplý jih se již nebudeme posunovat v rychlosti 150kmh+ :dry:
Celé 2 měsíce jsem hlídal inzerci v čechách, v německu a i holandsku. Když jsem viděl jak vybavené vleky za přijatelný peníz v čechách mizí tak nezbývalo, než se rozhodovat rychle a peníze mít připravené doma v polštáři :pinch:
A nastal den, kdy jsme se vypravili do pardubic podívat se na 2 kanuse. Jeden 2,3 s malou lednicí a druhý 2,5 s velkou lednicí,klimou,.. Po příjezdu domu a po přeměření garáže padla volba na menšího bráchu. Prodejce jel naštěstí 3dny od naší návštěvy směr holandsko, tak nám vlek při cestě dovezl.
Ve čtvrtek proběhla evidenčka a v sobotu už se mazalo do garáže vyklízet a dělat úpravy pdootýkám, že bylo 20. prosince :woohoo: No vystěhování,.. se táhlo déle, než jsem myslel a vlek se zastrkal do garáže 23. prosince :silly:

0qpxQ5.jpg
9BqUE5.jpg
zuiYUw.jpg
Xniz4e.jpg
SOnR4P.jpg
8xOMTd.jpg
3csqTy.jpg
5LYoFq.jpg
nY6VqA.jpg

Odkaz ke komentáři

Garáž mám o 10cm delší než je vlek :-) jelikož v cele museli zůstat nějaké věci + ponk tak jinou možnost, než to tam zatlačit není. Ale chci koupit pojezdy, takže to pak bude jiná.. Každopádně ve dvou lidech to v klidu zatlacis. A i kdybych to tam dával oji ven tak bych to autem ven nevytahl, protože plac před garáží je malej :-(

Odkaz ke komentáři

No hezký, koukám, že další člověk co dal do garáže zámkovku ....

No k tomu přívěsu, dlouho jsme to s kolegou probírali a došli jsme k názoru, že přívěs je nejlevnější řešení, prostě ho máš a taháš za čím chceš, ale ta cesta s ním je očistec, v podstatě jedeš s kamionama, do levého se nedostaneš a ty zákazy předjíždění třeba z Brenneru dolů ..., no prostě člověk musí tohle zkousnout a když jsem si spočítal, jak dlouho bych s tím jel např. Calábrii či Nice, tak to prostě nedáváme ani jeden ...

Jo ještě je prdel dálniční známka, docela oříšek jakou v Rakousku koupit :D

Odkaz ke komentáři

Do garáže zámkovka nee? Chtěl jsem tam nechat jen škváru, ale tohle je takové čistší řešení..

Jardo však jsem o tom psal, že cestování 150kmh+ mohu zapomenout..

Jeden z důvodů navýšení výkonu byl právě kvůli vleku. Co mě překvapilo, že při 120kmh je vlek pořád klidný.

Lidé v okolí co mají vleky jezdí běžně 110-120 a v pohodě..

Na druhou stranu ti musím oponovat, protože karavaning je jiný druh cestování. Člověk by si měl tu cestu užívat :-)

Příklad.. Naši mají obytku s 3.0 ještě posilněnou softem a stejnak s tim jezdí 110-120 a když jsou unavený tak prostě zastaví a prospí se a takhle to dělá dost lidí, kteří s obytkama cestují. :-)

Co se týče interiéru tak je to klasické uspořádání francouzská postel, udělené umyvadlo od koupelno a sezení do U.

R1Sk4m.jpg
ZzErSo.jpg
bM7gPM.jpg
dRysXN.jpg

Jako první se vše co mělo zip sundalo a šlo do procesu mytí / sušení ..

UYq6E7.jpg
2iSQBW.jpg

Odkaz ke komentáři

Jak jsem již psal, v budoucnu chci dát na vlek pojezdy, takže bylo nutno zakoupit Trakční baterii + nabíječku Ctek 10a
Držák baterie je domácí výroba ^_^

uBcupC.jpg
ysLEa6.jpg

Také přišel na řadu rozvod 12v a jeho předělání.. Místo měníče co byl ve vleku bude baterie, kterou po připojení vleku do sítě bude dobíjet nabíječka, nebo po připojení k vozu dobíjet z auta.
Některé části instalace jsou z autohifi..

OV7Ev2.jpg
mImOgW.jpg
yO5w0M.jpg
GjYpdh.jpg
q1aC2V.jpg

Pracovní bordel :woohoo:
w0Sw8t.jpg
TgSQPb.jpg

Odkaz ke komentáři

Teď se zase vrátíme zpět k neorignálnímu měniči napětí.. Opravdu tak hučel, že bylo zapotřebí vykutat ''jámu'' na vkusný vypínač ..
Myslím, že zásuvka se tam nakonec bude hodit na přímotop, klimu,.. :)

ZNuKxN.jpg
8In1Nu.jpg
F9gQgU.jpg
WDTnSa.jpg

No a z druhé strany bylo nutno dotáhnout kabel k zásuvce.
V tuhle chvíli je el. instalace už kompletně dokončená a Ctek dobíjí baterii.
Poslední věc, která mě opravdu dorazila bylo při kontrole zapojení zjištění, že v zásuvkách 230V je fáze vpravo !! :wallbash:
Bylo to přehozené v jističi ve skříni, nechápu proč měl někdo důvod se v tom rejpat :facka:

JeRgj0.jpg
KNEy1I.jpg
tpZWrr.jpg
3yEGJG.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...