kubis85 Odesláno Únor 20, 2012 Sdílet Odesláno Únor 20, 2012 Dobrej večír Tak jsem si splnil svuj malý sen, a pořídil si octavičku....jen nevim jestli jsem dobře udělal s tou koupí. Hodně lidí říká že jsem to uspěchal, mam 1,6 55kW, a najeto má 189tis, teda podle tacho....zatim jen opravuju, nechal jsem měnit klapku, filtry, oprava startéru. Když už se chci pouštět do úprav tak začne zlobit něco jinýho, teď se chystam na teplotní čidlo a hlavně nechat udělat okolí víčka nádrže, umírá mi to... Foto přidám zítra, tedy jestli budu vědět jak, jsem nováček 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Únor 20, 2012 Sdílet Odesláno Únor 20, 2012 Ahoj vítám tě .. snad si koupil dobře :) a neboj když uděláš generálku a budeš se oní starat tak ti bude sloužit zejtra dej fotky ;) PS: jak píšeš příspěvek tak podním máš přílohy -procházet najdeš fotku kde to máš uložený v PC potrvdíš a pak dej PŘIDEJ TETTO SOUBOR a odpověz normálně a budeš to tam mít to zvládneš :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kolage Odesláno Únor 20, 2012 Sdílet Odesláno Únor 20, 2012 Taky tě vítám :) pospravuješ a budeš spokojenej ;) tak at se daří 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Steel Odesláno Únor 20, 2012 Sdílet Odesláno Únor 20, 2012 Vítám tě :) udělal jsi určo dobře :)) Já to měl stejně koupil jsem a opravoval a ted uz jenom leju naftu vse jede jak má :)) budes spokojeny :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 20, 2012 Sdílet Odesláno Únor 20, 2012 Vítej mezi náma a jak už bylo řečeno, pospravuj vše co je špatný a pak uvidíš jak se ti za to octa odvděčí, měl jsem to samí, po koupi se muselo hodně věcí opravit, ale teď jen kupuju benzín a jezdím a co se týká motorizace, tak pokud nejseš žádnej závodník, tak ti určitě bude stačit ;) . Zítra dej ty fotky, ať ti ji můžem zkouknout ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jackie Odesláno Únor 20, 2012 Sdílet Odesláno Únor 20, 2012 ahoj taky te tady vitam a urcite prihod foto co nejdriv at se muzem pokoukat az se vychytaj vsechny problemy tak budes moc upravovat vic nez dost ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Únor 20, 2012 Sdílet Odesláno Únor 20, 2012 Ahoj vítáme dalšího AEEčkáře ! Uvidíš, že si tuto motorizaci zamiluješ. Určitě trpí míň problémy, než ostatní. Hlavně se jí nesnaž šlapat na krk, to pak ráda papká. Ale při plynulé, předvídavé jízdě se dostaneš na průměrnou spotřebu kolem 7,0l/100km. A dálkové jízdy tento motor úplně miluje. Pročti si zkušenosti tady na foru, určitě se ti ty drobnosti nevyhnou při těchto km, ale opravy stojí pakatel. Hlavně je to auto, které my kutilové snadno opravíme - a přitom je to stále a pořád ta krásná OCTAVIA !!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Únor 20, 2012 Sdílet Odesláno Únor 20, 2012 Taky te tady vitam a prji ti aby jsi ji dal co nejdriv do kupy a pak si jen uzival jizdy :) Tesime se na nejake to foto :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubis85 Odesláno Únor 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 21, 2012 Zdravim Tak jsem přijel z práce až teď, tak dnes to vyfotit už nemá cenu... Jen se chci zeptat, jestli ta vysoká spotřeba je třeba nějakým špatným dílem, vím že věcí může být v pr... víc, ale na co bych se měl zaměřit nejvíc? Jinak díky za přivítání :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
oktan Odesláno Únor 21, 2012 Sdílet Odesláno Únor 21, 2012 Taky tě zdravím mezi ty co mají 1,6 55kw.Přejí mnoho km bez nehod a pokud vychytáš mouchy,také bez poruch.Jinak já jsem spokojený s Octavii. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubis85 Odesláno Únor 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 21, 2012 Taky tě zdravím mezi ty co mají 1,6 55kw.Přejí mnoho km bez nehod a pokud vychytáš mouchy,také bez poruch.Jinak já jsem spokojený s Octavii. Taky zdravim a díky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Únor 21, 2012 Sdílet Odesláno Únor 21, 2012 Taky tě tady vítám a přeju ti každopádně rychlý uzdravení okty ať si jí pak můžeš upravovat k obrazu svému... jinak se tady nemusíš bát se na cokoliv zeptat všichni si tu snažíme pomáhat jak jen to jde... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubis85 Odesláno Únor 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 21, 2012 Ok, ale těch otázek je hafec, je toho dost co mi na autě nesedí, je pravda, že jsem ho pořídil hodně levně ale nedostatky se jeví až po delší době nebo po jízdě s jinou octou... :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubis85 Odesláno Únor 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 21, 2012 Ahoj vítáme dalšího AEEčkáře ! Uvidíš, že si tuto motorizaci zamiluješ. Určitě trpí míň problémy, než ostatní. Hlavně se jí nesnaž šlapat na krk, to pak ráda papká. Ale při plynulé, předvídavé jízdě se dostaneš na průměrnou spotřebu kolem 7,0l/100km. A dálkové jízdy tento motor úplně miluje. Pročti si zkušenosti tady na foru, určitě se ti ty drobnosti nevyhnou při těchto km, ale opravy stojí pakatel. Hlavně je to auto, které my kutilové snadno opravíme - a přitom je to stále a pořád ta krásná OCTAVIA !!!! Díky za přivítání Chtěl jsem něco říct k tý spotřebě...dřív jsem na to nekoukal, neměl jsem pal.PC, ale teď když to sleduji, tak se fakt divim, ta spotřeba je šílená, např. teď mi ukazuje dlouhodobá spotřeba 11,8l...mám rád rychlou jízdu, ale od tý doby co mam škudlačku se jí i bojim vzhledem k dnešním cenám. Předtím jsem měl golfaIII taky 55kW a tam se to nedalo srovnávat, s tím jsem řádil ale s octávkou nelze. Jezdím skoro každý víkend Plzeň-Jičín(180km)a jedu podle předpisů a nedostanu se pod 9,1l...jsem z toho zoufalej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nohic Odesláno Únor 22, 2012 Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 A není problém někde jinde? 9,1/100 podle předpisů je nějak moc, ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Únor 22, 2012 Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 Může kecat palubní PC zkus změřit normálně tankováním a počet kilometrů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubis85 Odesláno Únor 22, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 A není problém někde jinde? 9,1/100 podle předpisů je nějak moc, ne? To asi ju, ale nevim kde, nebo kde bych měl začít... :( Může kecat palubní PC zkus změřit normálně tankováním a počet kilometrů. I podle tankování se mi zdá že to hodně papá Tak jsem narychlo vyfotil škudlačku, až bude víc času, udělám detailnější fotky Na autě jsem zatím nechal dělat folie a koupil ofuky, co se vzhledu týče 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 22, 2012 Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 Tak ono taky zalezi na noze, ze jo. Ale nejakych 8-9 litru s timhle je docela realnych, je to dost slabej motor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubis85 Odesláno Únor 22, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 Právě že se pomalu i bojim šlapat a plyn :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 22, 2012 Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 Kdyz si vezmu, ze jezdime s Pandou, ktera ma 74 kW, za nejakych 7 litru (ve meste je to neco pres 8 litru), tak si dokazu predstavit, ze ty s 55 kW Octavkou jezdis za vic. Uz si zkousel diagnostiku, jestli nezahlasi nejaky chyby? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nohic Odesláno Únor 22, 2012 Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 To asi ju, ale nevim kde, nebo kde bych měl začít... :( I podle tankování se mi zdá že to hodně papá Tak jsem narychlo vyfotil škudlačku, až bude víc času, udělám detailnější fotky Na autě jsem zatím nechal dělat folie a koupil ofuky, co se vzhledu týče A co třeba teplota motoru? Hřeje se to v pořádku a teplota se drží? Možná je to reálná spotřeba, ale je to maso :o Zlatý diesel... já mám 4x4 a po dálnici mi to žralo 6,7, dle PP a to jsem tomu šlapal... 150 km/h a víc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubis85 Odesláno Únor 22, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 Kdyz si vezmu, ze jezdime s Pandou, ktera ma 74 kW, za nejakych 7 litru (ve meste je to neco pres 8 litru), tak si dokazu predstavit, ze ty s 55 kW Octavkou jezdis za vic. Uz si zkousel diagnostiku, jestli nezahlasi nejaky chyby? Na celkové diagnostice jsem nebyl, jen když mi kolísaly otáčky, tak mu vyběhla klapka a lambda sonda, oboje smazal a pak už vyběhla jen klapka, tu jsem nechal vyměnit a nastavit....ale asi zajedu na kompletní diagnostiku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 22, 2012 Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 nohic: Ja kdyz tomu sakra davam, tak jedu za nejakych 5,7. kubis: Nemuze to delat ta lambda? Uz si se koukal do sekce o tomhle motoru? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubis85 Odesláno Únor 22, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 A co třeba teplota motoru? Hřeje se to v pořádku a teplota se drží? Možná je to reálná spotřeba, ale je to maso :o Zlatý diesel... já mám 4x4 a po dálnici mi to žralo 6,7, dle PP a to jsem tomu šlapal... 150 km/h a víc. Teplota je v pohodě To já když to roztánu na dálnici nad 150km tak jsem na konci dálnice se spotřebou cca 11,5l, vemu to na celkovou diagnostiku a uvidim, je možný, že to tak žere i když je vše v pořádku? nohic: Ja kdyz tomu sakra davam, tak jedu za nejakych 5,7. kubis: Nemuze to delat ta lambda? Uz si se koukal do sekce o tomhle motoru? Ju koukal jsem na sekci spotřeby tohoto motoru, nestačil jsem se divit, většina píše kolem 7-8litrů 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Únor 22, 2012 Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 Takže pokud jedeš nad 150 v kuse po dálnici, tak za 1) není to dle předpisů, a za 2) nediv se že tolik žere, to je u tohoto motoru normální při této rychlosti. Jinak pokud lambda a klapka je dle VAGu OK a spotřeba dle PPC a tankování je totožná a vysoká, než je obvyklé, pak tě čeká kolečko výměny těchto komponentů: termostat: otázka je, jestli nepropouští, v zimě je to pak sakra znát, že motor je chladný a ne zahřátý, a na budíku máš 90°C a motor má třeba jen 75° a ŘJ přidává zbytečně benzín, protože si myslí, že motor je studený. čidlo chladící kapaliny: to bych skoro vyměnil jako první (spolu s termostatem), je to jeden z základních prvků, co řídí složení směsi. A AEEčko je na něj náchylný (viz moje zkušenosti v mém tématu) svíčky : pořiď si svíčky NGK BUR 6ET (http://www.cc-autodi...palov-octavia-1), s těma šlape tento motor nejlíp kabely: nech změřit jejich odpor, pokud je předchozí majitel neměnil, pak na 189tkm jsou taky zralý na výměnu vzduchový filtr: každopádně výměna, pokud je zašpiněný, nejléoe značka MANN svody: nejsou prasklý ? To pak lambda švidluje a ŘJ přidává benzín. A na chod motoru to nemusí mít vliv, teda mě motor běžel dobře, ale žralo to taky. Ale každopádně tahle motorizace není na závodění. Spíš na takové to domácí klidné ježdění. Jo a diagnostika ti na vadné čidlo, termostat, svíčky a kabely moc platná nebude. Tohle je klasický motor pro zkušené automechaniky, ne pro automechaniky-ajťáky....... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubis85 Odesláno Únor 22, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 Takže pokud jedeš nad 150 v kuse po dálnici, tak za 1) není to dle předpisů, a za 2) nediv se že tolik žere, to je u tohoto motoru normální při této rychlosti. Jinak pokud lambda a klapka je dle VAGu OK a spotřeba dle PPC a tankování je totožná a vysoká, než je obvyklé, pak tě čeká kolečko výměny těchto komponentů: termostat: otázka je, jestli nepropouští, v zimě je to pak sakra znát, že motor je chladný a ne zahřátý, a na budíku máš 90°C a motor má třeba jen 75° a ŘJ přidává zbytečně benzín, protože si myslí, že motor je studený. čidlo chladící kapaliny: to bych skoro vyměnil jako první (spolu s termostatem), je to jeden z základních prvků, co řídí složení směsi. A AEEčko je na něj náchylný (viz moje zkušenosti v mém tématu) svíčky : pořiď si svíčky NGK BUR 6ET (http://www.cc-autodi...palov-octavia-1), s těma šlape tento motor nejlíp kabely: nech změřit jejich odpor, pokud je předchozí majitel neměnil, pak na 189tkm jsou taky zralý na výměnu vzduchový filtr: každopádně výměna, pokud je zašpiněný, nejléoe značka MANN svody: nejsou prasklý ? To pak lambda švidluje a ŘJ přidává benzín. A na chod motoru to nemusí mít vliv, teda mě motor běžel dobře, ale žralo to taky. Ale každopádně tahle motorizace není na závodění. Spíš na takové to domácí klidné ježdění. Jo a diagnostika ti na vadné čidlo, termostat, svíčky a kabely moc platná nebude. Tohle je klasický motor pro zkušené automechaniky, ne pro automechaniky-ajťáky....... To jsem jen dodal, když já jedu 150Km/h, kdybych takto jezdil pořád nestěžoval bych si, ale ta spotřeba právě při jízdě 50/90/130 je stále vysoká. Co se týče toho čidla, tak to mam v plánu už dýl, protože mi za velkých mrazů po nastartování chvíli bliká, jen jsem na autě závislej tak to je s dáním do servisu těžký, tak hned zítra to tam hodim a necham vyměnit ty svíčky tebou doporučené a termostat s čidlem teploty.... Vzduchový filtr je už vyměněný za MANN... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubis85 Odesláno Únor 22, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 To jsem jen dodal, když já jedu 150Km/h, kdybych takto jezdil pořád nestěžoval bych si, ale ta spotřeba právě při jízdě 50/90/130 je stále vysoká. Co se týče toho čidla, tak to mam v plánu už dýl, protože mi za velkých mrazů po nastartování chvíli bliká, jen jsem na autě závislej tak to je s dáním do servisu těžký, tak hned zítra to tam hodim a necham vyměnit ty svíčky tebou doporučené a termostat s čidlem teploty.... Vzduchový filtr je už vyměněný za MANN... Nějaký doporučený typ termostatu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Únor 22, 2012 Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 Malé upozornění: necituj předchozí příspěvek, nebo admini budou zasahovat. Jinak bacha na servis, pokud je to autorizovaný ŠA, pak se připrav na vysoké náklady, protože oni mají ty díly předražené. Na netu seženeš ty samé výrazně levněji. Sleva pro fóristy je třeba na cc-autodily (uživatel JELDa) nebo skoda-dily, hledej odkazy zde na fóru. Jinak čidlo určitě origo, je na něm Made in Luxeburg. Termostat je origo zn. WAHLER. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Únor 22, 2012 Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 ÁÁÁÁÁ další modrásek :D no vypadá hezky jen ať se ti podaří jí dát co nejdřív do kupy a pak to chce sundat ty chromový kliky a dát je do barvy auta.. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubis85 Odesláno Únor 23, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 23, 2012 Na fotce hezká je, ale ve skutečnosti ten lak o něco horší :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.