Přejít na obsah

Poruchy a problémy

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Nevím, jestli je to problém a nebo pouze normální průběh u motoru 2.0 FSI, typ BVX

Při brždění motorem a nebo pouze při malém dávkování paliva se z motoru objevuje zcela zřetelnější hluk (takové vrnění). Tento hluk je pouze v rozmezí otáček 2300 až 2500. V jiných případech se to neobjevuje. Byl jsem se zeptat v jednom autorizovaném servisu a bylo mi sděleno, že s těmito motory nemají moc velké zkušenosti a proto to mám nadále sledovat.

Je tady někdo z okolí Brna s tímto motorem, abych to mohl porovnat?

EDIT 5.11.2009 23:53

Celou věc jsem podstoupil autorizovanému servisu a světe div se. Servis potvrdil, že ten zvuk (i když není jasně patrný) není ono a začal mé auto zkoumat. Zatím není výsledek, ale s jistotou můžeme k dnešnímu dni konstatovat, že se nejedná o závadu na motoru, ale na převodovém ústrojí zadní nápravy nebo haldex spojky. Další zkoumání bude pokračovat příští týden. Na víkend totiž auto potřebuji. :palec: :) :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak dneska jsem odevzdal auto do servisu na výše zmiňovanou reklamaci. Garanční technik mi říkal, že během 1 týdne by to měli zvládnout. Tak uvidíme, jak se s tím popasují.

Důležitá věc je, že vůbec neremcali a jenom oznámili, že vozidlo je v záruce a tak to musí opravit.

Motor je OK a hluk a vibrace se šíří od zadní nápravy. To jsem zvědavý v čem to bude a kde kluci od Haldexu udělalil chybu.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ďalšia radosť je, že v stredu sa pokazila komplet chladiaca sústava ocovmu kolegovi na OII 2.0FSI. Skoro nedošiel domov z Popradu. Včera malo prebehnúť kompletné rozobranie auta (ala Rolbar) :) Už mu unikala rok a starý servis prišiel na veľké prd, tak to tam iba dolieval. Do toho má posratý ten katalyzátor, ale nech sa Pájo nehnevá, ten 2.0FSI sa nevydaril, stále má problém! :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak 28. vecer jsem prejel nejake hrboly (koleje), nacez se mi rozsvitila kontrolka "kontrola vyfukovych plnu" a motor se prepnul do nouzoveho rezimu. Klasicke vypnout-pockat-zapnout nepomohlo, navic motor docela silne vibroval - jet se s tim sice dalo, ale tak do 50km/h a pri jakemkoli zrychlovani nebo na volnobeh motor brutalne vibroval. Tak jsem to hned 29. rano hodil do servisu a v poledne to mel opravane - byla vadna (vypadala jako zlomena) civka k jednomu z valcu - auto tedy jelo pouze na 3 valce - menil se cely modul. Stalo me to 2100, takze nakonec celkem v pohode.

Odkaz ke komentáři
Tak 28. vecer jsem prejel nejake hrboly (koleje), nacez se mi rozsvitila kontrolka "kontrola vyfukovych plnu" a motor se prepnul do nouzoveho rezimu. Klasicke vypnout-pockat-zapnout nepomohlo, navic motor docela silne vibroval - jet se s tim sice dalo, ale tak do 50km/h a pri jakemkoli zrychlovani nebo na volnobeh motor brutalne vibroval. Tak jsem to hned 29. rano hodil do servisu a v poledne to mel opravane - byla vadna (vypadala jako zlomena) civka k jednomu z valcu - auto tedy jelo pouze na 3 valce - menil se cely modul. Stalo me to 2100, takze nakonec celkem v pohode.

Celkem rychle diagnostikované a vyřešené!

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak sesel se mesic s mesicem, na tachometru pribyly 3 tisice km a kontrolka se znova rozsvitila a motor zacal znova vibrovat. Jelikoz se tak stalo v nedeli vecer a jeste k tomu ve Svycarsku, rozhodl jsem se pres problem vydat se na cestu. Na 3 valce jsem tak absolvoval zhruba 500km az do Mnichova, kde jsem auto nakonec dal do servisu. Auto jelo, ikdyz se mu moc nechtelo, hlavne pri zrychlovani a pri jizde do alpskych sedel, ale jinak pri konstantni jizde to relativne slo, dokonce jsem s tim jel 130km/h. Navic se mi auto "odmenilo" prumernou spotrebou za celou cestu 5.2l/100km - no kdo takoveho cisla uz s 2l 4x4 dosahl :-) ? Jak jsem rekl, v Mnichove jsem nakonec dal auto do servisu - porucha zase stejne - spatna civka - vymenili vsechny 3 (1 menena uz o vanocich), material dali na kulanci, a tak jsem platil jenom praci, coz delalo 188Eur - cena tedy nizsi nez v CR s materialem. Doufam, ze ted budu mit nejakou dobu pokoj.

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Zdravím

Mám motor BVX (MR 2008), najeto cca 70.000 km a v poslední době pozoruji následující chování. Při volnoběhu motor jde cca 10 sekund normálně, spotřeba na PP je 0.9 l/h následně po již zmiňovaných 10 sekundách motor je o něco hrubší (a o něco hlučnejší), ale zároveň spotřeba klesne na 0.6 l/h.

Dělá to pouze u provozní teploty (90 st). Setkal se někdo s tímto projevem?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Zdravím vespolek chci se orientačně zeptat kolik by "koštovala" práce na výměně spojky u Octavia 1 1.8T 110kw 2001 díly bych měl komplet a pouze Praha bydlím v Nedvězí u Říčan díky moc za nabídky jsem sice vyučen ale nemám na to prostory a venku na ulici je to na prd...  spěchá!!!
    • Tak si po delší době odpovím sám. Třeba se někomu bude hodit. Po uvolnění zadní části plastového podběhu (3-5 samořezů, jako když se třeba čistí bordel který se za ním hromadí od prahu nahoru podél sloupku který se tam dostává odtokem z prostoru pod předním sklem) jsem zjistil, že dráty od bočního blinkru vedou prachsprostě odtokovou dírou do prostoru pod předním sklem (tam jak se pod mřížkou hromadí listí, jehličí apod.) a tam se napojují do silného svazku. Bohužel jsou jak pro levý tak pro pravý blinkr přerušené pár centimetrů od svazku. Až se dokopu tak na to napojím nové dráty k paticím blinkrů. Bohužel levá strana mřížky jde sundat jen po sundání stěrače a ten už několikrát odolal (odnesly to i stahováky). Na pravé straně mřížka jde lehce sundat, ale zase tam překáží box kabinového filtru (když ho odmontuju tak se musím připravit na problémy se starým těsněním...snad vyřeším silikonem?). Jo a to přerušení vypadá na hlodavce...mrchy. Takže to bude poměrně jebačka, ale snad to nějak časem dám. 🙂 
    • Hlasenie po 10 rokoch. Starstop vobec nefunguj, resp. za tych 10 rokov ani nefungoval, ziadne chybove hlasenia ale uz pri starte nemavam, vyriesilo sa to same. Spozornel som ale pri tejto sprave https://techsvet.cz/technologie/auto-s-vypnutym-start-stop-systemem-uz-neprojde-technickou-kontrolou/adammagy/
  • Vytvořit...