Přejít na obsah

Volvo S40 2,4i

TomasB

Doporučené příspěvky

Marku, máš to vyzkoušené? Jak dlouho to vydrží? Že bych se překonal a myl to sám na stejné myčce, ale jen wapkou a ručně a pak to stříknul tímto? Proč se to má na konci smýt, nestačí to jen setřít hadříkem?

Koukal jsem na tenhle, to je asi co jsi myslel https://www.detailingshop.cz/ochrana-laku--vosky-a-sealanty/gyeon-q2m-wetcoat-4l-kremicity-sealant/

jasně že to funguje, kdyby to nefungovalo tak nepíšu :D takova obyč ochrana a déle ti vydrží čisté auto..

vydrží to třeba 2 měsíce-3 měsíce,

protože se to prostě smývá :D pak si to můžeš klidně usušit ručníkem, ale já na to mám pomocníka :D

https://vysavace-listi.heureka.cz/black-decker-gw3050/

krásný kapičky to dělá :D

post-24077-0-36276000-1491374884_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak to mám doma a už jsem zkusil udělat Mondeo. Naředil jsem dle návodu 100ml srágory + 600ml vody. Z toho padlo asi 600ml !!!! Možná to bylo i tím zkurveným větrem, bez něj by asi spotřeba byla menší. Každopádně jsem na konci při sušení zjistil, že jsem to prostě neumyl dobře, nějaké zbytky much a tečky. Prostě sám to neumyju jako když jim to nechám umýt. Možná používají lepší chemii. Na mokrém to tak vidět nebylo, ale na usušeném jo. Každopádně je to pod tou srágorkou a funguje to. Ale nevím jak to dělat, aby to nezabralo čas a bylo to fakt umyté.

Odkaz ke komentáři

No tak na to se můžu vyprdnout. Nebo to nechám umejt jako obvykle, tedy ruční předmytí a pak už nepojedu do myčky ale dořeším zvlášť už sám. Oni to pokaždý umejou dost luxusně, nikde jinde takhle čisté auto po umytí není jak Tosto u Globusu.

Rozprašovač mám koupeej taky od toho Detailingu, ale zadrhává se. Nejspíš ten vítr se podepsal na spotřebě. Taky dobré vědět, alespoň vím, že za větru nemá cenu se o to pokoušet.

Tady foto, když jsem pak už na usušené cvrknul velkého panáka destilované vody.

post-226-0-76470100-1491427416_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Kurnik, švára už má Focuse vyrobenýho, tejden od objednání a já ještě ani nevím termín výroby měsíc od objednání. Jen předběžně naplánovaný měsíc výroby květen. Je teda fakt, že ten Fíkus už byl naplánovaný do výroby, ještě se dal modifikovat, ale už měl dané datum výroby. To čekání je nekonečné.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Navážu na ten CarPro HydrO2, na Mondeu to mám asi měsíc a funguje to fajnově. Jen mám dotaz, stačí ten prach a bordel z ježdění za mokra stáhnout wapkou bez pěny? Takhle prstem mi příjde, že to na tom ten bordel skoro nedrží, ale nevím, jestli jen wapka bude OK. Takže jen stáhnout wapkou a pak usušit hadříkem? Auto není sice po tom měsíci jako prase, ale přeci jen na tom nějakej bordel je. Prach a ten humus z mokrých cest. Ale e fakt, že to vypadá, že to na tom drží jen lehce.

Jo a takhle to vypadá po měsíci.

post-226-0-24664400-1493667931_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak dálkáč k Eberspacheru bude:

Vážený pane Xxxxxx,

po ověření všech okolností ohledně Vaší žádosti si Vám dovolujeme potvrdit, že se nám podařilo danou situaci úspěšně vyřešit.

Dálkové ovládaní bude možné do vozidla domontovat.

V tuto chvíli se může Váš autorizovaný prodejce Ford obrátit přímo na mě.

V případě jakýchkoliv dotazů se na mě můžete kdykoliv obrátit.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Odkaz ke komentáři

Do prdele, tak Kuga stále není naplánovaná na pevné datum výroby a trošku jsme se teď bavili proč. Ford nestíhá Kugu vyrábět, protože mají enormní objednávky. No a chybí jim v mém případě standardní Titanium kola a tažná zařízení. Celkem je 5 prvků výbavy, kde jim váznou dodávky, já z toho mám 2. Tak přemýšlím, jestli nezměnit na příplatkové 17" místo těch standardních. Otázkou ale je, nakolik mně to posune termínově dopředu.

Jinak jim chybí: motory 1,5EB, problémy s bílou speciální metalízou, standardní Titanium 17" hliníkáče, tažné zařízení a to poslední si nepamatuju. Vozy jsou do výroby řazeny prioritně na zákaznickou objednávku a pak podle toho kde je v objednávce méně chybějících dílů. Mi chybí dva z pěti. Termín dodání ve smlouvě mám 7/2017. Dovolenou s autem jsme naplánovali od 8.7. na dva týdny, tak do prčic tohle asi neklapne.

Odkaz ke komentáři

zítra to sem hodím, ted sem dorazil domu a nechci sem dávat všechny kontakty a údaje, tak zítra v práci poupravím a hodím to sem:-)

my vždy kupovali v německu, jezdíme tam i na servis, máme to z firmy do servisu 35km, takže pohoda, je to v podstatě blíž než nejbližší opel v cz, ale zavira tam vyjde skoro o 5tis € dráž než u nás..........

Odkaz ke komentáři

Tome: od segry kluka tatínek objednal Kugu 1,5 benzin a včera mu to předávali tak jsem se byl podívat.Clověče já osobně bych za to 650 tisic nedal.Když vezmu žes vysolil skoro míč tak si řikam že bys za ty prachy mohl mit i tvoje opěvovávane Volvo.

Divná palubovka a o zadní části vozu už vůbec nemluvim.Fakt rozpolčeny pocity.Zakladni cena je 499 tisic jestli se nepletu.

Odkaz ke komentáři

Mně se to Romane líbí. Jen tedy 1,5EB nebo 1,5 naftu nechápu, že si to někdo koupí. Ten 1,5EB je moc slabý na tohle auto, i když ve Focusu to lítá skvěle. A hlavně to je jen předokolka, pokud si to nekoupíš v automatu se 132kW jako AWD, což je ale za nesmysl. Jediná rozumná motorizace je tedy 2,0TDCi AWD, protože ta 1,5TDCi musí být ještě větší žebrák co se už vůbec nehne z místa. Ale převážně se kupuje ten 1,5EB, protože to je nejlevnější. Pak to auto ale zcela postrádá smysl, když to není AWD. To pak fakt lepší Focus nebo C-max.

Já to mám katalogovku nějakých 1.050.000,- a po slevě 820.000,-. Plus k tomu ještě ten nosič na kola, Sherlog, dodělání dálkového ovládání k nezávislému topení, pojištění + nějaké drobné doplňky co budu brát ze salonu(gumová vana do kufru a pod.) a ono se to vyšplhá na nějakých 900. Ale mám v tom Romane opravdu všechno co se dalo objednat, mimo xenonů a elektrických kožených sedaček, to jsem nechtěl, protože to je podle mně na prd a je to 68 tis.

Proč jsem nevzal Volvo XC60, to už jsem tu psal a asi nemá cenu se k tomu vracet. V Dekomu dokázali odradit i zarytého Volvistu, přesto že jsme celá rodina chtěli XC60 2,4D AWD, tak chování Dekomu se prostě nedalo překousnout. Plus nevalné zkušenosti se servisem a není co řešit, když vedle toho postavíš chování a dobrý servis v AutoIN. Ten kokot Vavruška co tam dělá "obchodního ředitele" to totálně zabil a předešlé zkušenosti se servisem tomu sekundovaly. Ale i ten nevalný servis jsem byl ochoten překousnout, ale Vavruška se nedá.

Odkaz ke komentáři

"firemní politika" říká opel.......................

původní myšlenka byla insignie za insignii, pak sem měl jednou jako náhradní auto zafiru, po kouknutí do ceníku a zjištění o kolik je levnější než insignie, nacenění navolené konfigurace, pak půjčení na víkend na řádné vyzkoušení v denních situacích a bylo rozhodnuto:-) kdyby dělali ten 200ps benzín v automatu, byl by ten.......... mě osobně by bylo jedno jestli benzín nebo automat, ale bude v tom jezdit víc lidí a automat je prostě blbuvzdornější...........

Odkaz ke komentáři

Tak dneska přišlo poštou z hradeckého magistrátu, že ani nebudou zahajovat správní řízení, protože už v přípravné fázi viníka nehody nelze spolehlivě určit. Proti rozhodnutí se nelze odvolat a náhradu škody je možné uplatnit soudní cestou. A to i navzdory tomu, že PČR označila za viníka toho druhého, jak tady psal Roman. Navzdory tomu, že je spousta indicií ukazujících na viníka. Ale úředník v tom má jasno. Není fotka, video, svědek nebo přiznání, tak je to tvrzení proti tvrzení. Svědci cestující v autě pro ně nejsou svědci a vůbec je neberou v potaz. Pro ně to svědci nejsou. Z toho plyne, když způsobíte nehodu, lžete a pokud není jasný důkaz, tak vám to nikdo nepřišije a jste z toho venku. Zcela vážně, pokud se mi někdy něco povede způsobit, tak to tak udělám a budu zatloukat do roztrhání těla.

Nicméně jsem si dneska našel právníka specializujícího se na nehody a podle něj by i tak pojišťovna měla plnit, ale pravděpodobně se bude snažit částku krátit. Pak je otázkou zvážení žaloby.

Na netu jsem našel toto, což potvrzuje tvrzení toho právníka přes nehody: http://www.penize.cz/povinne-ruceni/236135-dopravni-nehoda-neni-urcen-vinik

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...