Přejít na obsah

Zimni pneu

honzaa.16

Doporučené příspěvky

Na vlhkem posmrkanem povrchu, coz je napr. v Praze klasicka zima je to nesjizdne na techto UG7... Na snehu super, brecka super, to ano, ale mokra vozovka jim nevoni!!! ;)

Já jsem s nima velmi spokojenej i za mokra, loni jsem schválně zkusil na mokré silnici zašlápnout brzdu (jel jsem ve městě těch 50km/h) a čekal jsem, že se ozve abs, ale ono nic, gumy se jakoby zakously do asfaltu a auto stálo během chvilky a na sněhu jsou také fantastické... za mě jedině UG 7 :D

Odkaz ke komentáři

AutoTip - vítěz je UG7+, následuje Continental Winter Contact, Dunlop SP Winter Sport 3D, Semperit Speed Grip, Michelin Primacy Alpin a Pirelli W210 Sotto zero 2, za nimi pak tady zmiňované Vredestein  Snowtrack 3,

jen by mě zajímalo, do testu nedali Bridgestone, obzvlášť novinku LM 35 :rolleyes: ,jinak ti co si časák koupili, zajímavý článek je na straně 72 - výpary z interiéru aut, dost blbě dopadla Fábia, Seat, Mercedes A, Mazda5, dokonce i roční BMW 5 byl nad limit

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři
Na vlhkem posmrkanem povrchu, coz je napr. v Praze klasicka zima je to nesjizdne na techto UG7... Na snehu super, brecka super, to ano, ale mokra vozovka jim nevoni!!! :rolleyes:

Musíš si taky občas Dane koupit ty gumy nový :lol: A ještě to může být rukama, olšovýma :P

Jar da: myslim, že ovál má na tyhle výpary a materiály nějakej TÜV certifikát, že je to bez obsahu škodlivých látek u F a C-Max.

Odkaz ke komentáři

Ještě na Stodváce jsem měl UG6 a neměli chybu ve spojení se zadním náhomen. Nebyl kopec co bych nevyjel (a že jsme se nablbli) :) UG7 na Ventu taky skvělé. Těď druhou sezonu na Oktě Michelin Alpin Pilot a musím říct, že na sněhu rozhodně nejsou tak dobrý jako UGčka. Na suchu a mokru tak šulnul. Michelinky ale o trochu víc vydrží. Toť můj subjetivní postřeh.

Odkaz ke komentáři
Ještě na Stodváce jsem měl UG6 a neměli chybu ve spojení se zadním náhomen. Nebyl kopec co bych nevyjel (a že jsme se nablbli) :smich: UG7 na Ventu taky skvělé. Těď druhou sezonu na Oktě Michelin Alpin Pilot a musím říct, že na sněhu rozhodně nejsou tak dobrý jako UGčka. Na suchu a mokru tak šulnul. Michelinky ale o trochu víc vydrží. Toť můj subjetivní postřeh.

ve spojeni se zadkem nemeli chybu ani hodne jezdene letni,nepamatuji si ze bych ji nekdy prezouval kvuli rocnimu obdobi a jezdilo se vsude - kopec nekopec snih nesnih sucho voda- a vsude bez problemu

snad jen jediny rozdil,jezdil jsem 105kou,ale nemyslim si ze trosku jiny obsah by mel mit vliv

Upraveno uživatelem zdsamct
Odkaz ke komentáři
Ja si asi vezmu Dunlop SP Wintersport 3D... UG 7 jsem mel v 15" na Octe nekolik zim a na snih a brecku vazne bajo, ale kdyz bylo jen vlhko, klouzaly jako KRAVA!!! Mel nekdy nekdo tyto Dunlopy?

http://www.pneunet.cz/pneu/7809/dunlop-sp-...-16-91-T-zimni/

Když jsem byl nedávno dokupovat letňáky v Pneunet, tak jsem se s majitelem bavil o zimácích - Wintersport 3D vs. UG7. Doporučoval mi Dunlopy, protože mají větší výdrž, UG jsu měkčí a víc se sjíždějí. Roky jsem jezdil s max. spokojeností na Wintersport M3, 3D jsou prot nim prý tišší.

Když jsem se ale díval na ceny, taky v příštím kole asi půjdu do Michelinů, protože jsou už jen nepatrně dražší než ostatní osvědčené značky.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Hmm, já más s pneunet.cz zkušenosti z posledních cca pěti let (4x jsem u nich nakupoval) jen ty nejlepší. Naposledy mi přišly Goodyery UG 7+ koncem října (cca dva dny po objednání) s DOT 3509, čili dva měsíce "staré".

Jinak, dojíždíte někdo zimáky i mimo sezónu ?? (mnohde obvyklá praxe). Mně to přišlo vždy jako kontraproduktivní, ale po tom co jsem Barumky ani po šesti letech jejich stáří neojezdil a pěkně za tu dobu ztvrdly, si myslím, že jsem je měl dorazit. Letní jsem mohl ještě dvě sezóny mít....

Odkaz ke komentáři

ja se takhle jednou o nejaky ten tyden opozdil s prezouvanim zpatky na letni a pak me potkala nemila vec. Potreboval jsem dobrzdit pred stojicim autem a zimni gumy to proste nebraly, az jsem doklouzal do panova narazniku. :lool: takze ja za sebe muzu rict, ze bych tam v lete ti zimni nedal

Odkaz ke komentáři

Ja ne, moje zimaky hned jak se prehoupne trvala teplota nad 15 stupnu tak ih prezouvam. Josu totiz tak dorbe na snehu a ledu ze ih nehci "pokazit' a stejne se s nima neda jet za velkih teplot (mnel jsem tu cest ze jsem ih trosku drive letos namontoval a jezdil s nima celej den a venku bulo +26 stupnu) protoze se auto chova jako autobus :lool:

Ale znam hodne lidi co to delaji (dojizdeji zimaki v lete) a taky hodne lidi co na zimakah jede celej rok (coz tady u nas neni nic prijemneho kdyz v lete teplota prehopupne pres 50 stupnu) a nikomu nic. Tak nevym, pokud davas baha tak to velky problem nebude - vis ze nemas pneu na agresivni jizdu a je to. Pokud nebudes muset nahle brzdit jako houmik tak to ujde i celej rok.

Odkaz ke komentáři
....az jsem doklouzal do panova narazniku. :lool: takze ja za sebe muzu rict, ze bych tam v lete ti zimni nedal

Já nemyslel přímo na letní třicítky a dálnice - spíš takové to domácí ježdění. Jen mi to pořád hlodá, když jsem je při cca 20°C mého sklepa ohmatával, přišly mi némlich stejně tvrdý jako letní, zatímco nový UG7+ byly jak těstíčko...Asi je to alchymie, no.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Nevím, které pneu jsou nejlepší, to tu nemůže snad říct nikdo. Ale můžu srovnávat z těchto:

Continental TS 810, Continental TS 830, Fulda Kristall Montero 3, Goodyear Ultra Grip 7+.

Na autech: Octavie TDI 66kW a 81kW, na benzínu 1,8T a ty TS830 na Fordu Focus.

Pořadí: nejlepší ty Fuldy, potom TS830 s UG7+tak nastejno, s minim. odstupem třetí místo TS810.

Nebudu psát, které mám já, kamarádi mají služebáky, jeden dělá rozvoz a měsíčně ujede i přes 10000km, občas si auta prohodíme a zkoušíme.

Jsme z hor...

Ty Fuldy jsou perfektní na mokru, na břečce, mýdlo mírně nad nulou ok, náledí taky zvládnou (tady mají problém všechny pneu). Co je na nich úžasné, to jak drží stopu, jak na kolejích. Výdrž bude nižší, mají moc měkkou směs, ale to snad není rozhodující. Z těch uváděných, rozhodně nejlepší...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...