Přejít na obsah

Zimni pneu

honzaa.16

Doporučené příspěvky

Nevym jake zimni pneu potrebujes. Zimni jako opravdu zimni (takze teskej snih, led, teren, bahno) anebo zimni jen tak pro nedej Boze gdyby napadal?

V prvnim pripade muzu z osobnih zkusenosti doporucit srbske zimni pneu Tigar Winter 1. Stoji kolem 50Euro kus, a dokonce jsem vydel ze se prodavaji take v Cesku, takze do tezkeho pocasi pneu opravdu jednicka. Na dug=hem miste pro mne (aspon z toho co jsem cet na internetu a podle jeji konstrukce) je zimni pneu od Vranika (green diamond).

V druhem pripade ta Michelinka co jsi napsal (takze do lehkeho snihu a po desti nebo za nizkih teplot se hodi perfektne).

Odkaz ke komentáři

No tak to teda doporucuju ty Tigar. Na suhe vozovce je citet ze je to opravdova zimni pneu ale nic nebezpecniho to neni. Za deste je dost dobra. Hlucna sice trohu je ale jak napada snih a led tak se budes sklebit gde vsude vijedes. Ja ih koupil minulej rok, a nez jsem ji namontoval na auto tak jsem byl skeptik snad nejvjetsi. Ono to ten Tigar nigdy nedelal dobre pneumatiky, ale od doby co ih koupil Michelin tak delaji opravdu dobre ne jenom zimni pneu ale take letni. Ja minulej rok na nih najezdil 10.000km a jsem nadmiru spokojenej. Nigde jsem nezustal vyset, zadni kopec promne nebyl problemem a retezy jsem nigdy nepotreboval. Takze pokud hard zimni pneu tak fakt doporucuju.

Odkaz ke komentáři

NO když tak čtu co píše Montenegro tak záleží jestli chceš Protektor nebo Pneumatiku... Jinak Nokian jsme měl na octě od ledna kdy jsme ji dovezl dom a nikdy více. Mám se asi moc rád... Ty UG držej prfektně právě na umydlenej silnici a ve sněhu. Kámoš právě zkoušeli Alpiny a UG7+ na passatu (dvoje disky, takže stejný podmínky z rozdílem několika no řekněme hodin) a ty UG jsou prej o kousek lepší. Ale do dvou tisíc se nevejdeš (pokud nemáš známosti)...

Odkaz ke komentáři

No protektor ne ale proste aby mnela dezen hrubsi a hlavne aby ne byla pneu pro kterou vyrobce udava ze na suhu je ja nevym skoro jak letni, ze na mokre vozovce drzi auto jak prilepena a ze se ne spotrebuje skoro vubec. Tak takove pneu jsou jenom pro lidi ktery jezdi na delsi streky nebo jenom po meste kde v zime podminky nejsou zas tak "zimni". A takova pneu je urcite na prd kdyz je poradny zimni obdoby. Nerikam ze jsou Michelin, nebo GY nebo Conti spatne pneu ale one su delane aby se s nima nejlepe jezdilo za lepsih podminek. No a ten Nokian je dobra pneu, take je do snehu a ledu delana, a k tomu je lepsi nez ty poradni zimni pneu na ostatnih druhu vozovky takze taky lze doporucit ale zas stoji jak 2 Vraniky nebo Tigry. Jesty se vejde do Tviho rozpoctu tak Nokian, jestly ne tak ty levnejsi.

Odkaz ke komentáři

No Vraník jsou ale protektory. Proto jsou taky tak levný. A Nokian... No nevím co přesně jsem měl za tip,ale na auto už mě nesměj... občas potřebuju projet někde a to nešlo. Stačilo když celou noc sněžilo a ráno jsem jel do práce.... rychlost 50 a ESP se mohlo pos*at jak blikalo... No mám teď GY UG7+ a uvidíme jak budou fungovat v zimě...)

Good Year UG7+

Upraveno uživatelem Spooky1
Odkaz ke komentáři

Já letos budu mít 3 zimu Goodyear UG 7 a musím říct, že lepší zimní pneu jsem neviděl (i chlap z pneuservisu mi říkal, že to jsou hoooodně dobrý gumy). Tyto gumy mě nikdy nenechaly ve štychu, vždycky jsem s nima vyjel každej kopec a tam kde ostatní končili, tak já jsem jel vesele dál. Dokonce i když jsem se rozjížděl asi pod 14-16% kopcem, na kterým byl už celkem uježděný sníh, tak jsem ho bez jediného hrábnutí vyjel, takže za mě jedině UG7 a až si budu muset koupit nový pneu, tak půjdu zase do UG 7 :angry:

Odkaz ke komentáři
No jestli si nemel ty nokiany taky letni, ze???

Sory,ale úplnej ma*or nejsem a zimní gumu poznám ;-) Jen nevím jakej přesně to byl tip.

Myslel jsem do dvou tisic za kus. Asi pujdu do tech Good Year UG7+. Jezdim sem tam i po dalnici a jet na nejakych spalkach,to radeji ne. A v testech taky vypadaji,ze nebudou spatne,vyzkousim a uvidim.

Už jsme se tu shodli dvá a věřím že chybu neuděláš. Aj co jsme mluvil z několika dalšíme lidma co už mají sakra něco odježděno a ty UG7 prej naprosto super.

Odkaz ke komentáři

to ja jezdil 2 zimy na protektorech, co delaji u nas v CK v gumarne a nemuzu si je vynachvalit :( na snehu uplna parada, na mokru trochu horsi a na suchu taky super. Byl jsem s nima i v Sosnovy na tom okruhu a byl jsem mile prekvapeny, jak drzely stopu :D Letos do nich pujdu zase :angry:

jen dodam, ze jiny protektory bych si nikde nekoupil, deda tady delal cely zivot, prakticky tu gumarna zakladali s majitelem, takze lidi, co tam delaji, znam dobre. :lool:

Odkaz ke komentáři
Minulý pondělí jsem přezouval na UG7+ co jsem mluvil s kámošem pneuservisákem tak jsou prej o kus lepší než Alpiny. Teda dodával pokud nejezdím převážně dálnice...

Co jsem se bavil s mistnim pneuservisakem, co jezdi u nas na Liberecku vrchy v zime, tak vsechny UG7 ,Alpinky a podobny sou pry sr*cky.. on jezdi na nakych ruskych urceny jen pro Rusko a severeske zeme a na snehu neskutecny.. na suchou silnici to moc neni, ale na snih neuveritelny, ale jsou dost drahy 205/55 R16 vyjde proti beznejm ktery stoji kolem 2500,- kc na ca 6000,- kus pneu, jeste se zeptam na presnou znacku... kdo jezdi ve vysiich polohach ta by se to vyplatilo ale do nizin a na dalnice to pry neni..

Upraveno uživatelem JasteR
Odkaz ke komentáři
No já mám AVON ICE TOURING a nic moc fungláče na mokru super ale ve sněhu bída :facka:

S Avon jsem mel diky bohu jen jednou tu cest letni a jednou i "zimni" a SHIT nejvetsi, tady se opravdu nevyplaci setrit, ale byl to borec, ktery z Octavky dela showcar a v lete na 19alu a v zime na 17alu ale ma hluboko do kapsy a pak kupuje takovyhle smejdy.. kdo vyjede jen o vejkendu v zime nebo v lete na suchu tak se to jeste da, ale kdo jezdi vice, tak na znacky AVON, CEAT a podobny shity radsi hned zapomente.. opravdu to za to riziko nestoji..

Neber to jako naky keci na tebe to vzadnym pripade, to jen moje zkusenost...

Upraveno uživatelem JasteR
Odkaz ke komentáři
NO když tak čtu co píše Montenegro tak záleží jestli chceš Protektor nebo Pneumatiku... Jinak Nokian jsme měl na octě od ledna kdy jsme ji dovezl dom a nikdy více. Mám se asi moc rád... Ty UG držej prfektně právě na umydlenej silnici a ve sněhu. Kámoš právě zkoušeli Alpiny a UG7+ na passatu (dvoje disky, takže stejný podmínky z rozdílem několika no řekněme hodin) a ty UG jsou prej o kousek lepší. Ale do dvou tisíc se nevejdeš (pokud nemáš známosti)...

pokud chces jen 15tku tak UGcka tak 1550,- kc/kus... aspon tak sem obednaval znamemu min. rok.. v osvedcenem eshopu zde: http://www.pneunet.cz/pneu/12153/goodyear-...-RF-95-T-zimni/

Nesmite nakupovat na nejlevnejsipneu.cz ... cti NEJDRAZSIPNEU.CZ apd.

Odkaz ke komentáři
S Avon jsem mel diky bohu jen jednou tu cest letni a jednou i "zimni" a SHIT nejvetsi, tady se opravdu nevyplaci setrit, ale byl to borec, ktery z Octavky dela showcar a v lete na 19alu a v zime na 17alu ale ma hluboko do kapsy a pak kupuje takovyhle smejdy.. kdo vyjede jen o vejkendu v zime nebo v lete na suchu tak se to jeste da, ale kdo jezdi vice, tak na znacky AVON, CEAT a podobny shity radsi hned zapomente.. opravdu to za to riziko nestoji..

Neber to jako naky keci na tebe to vzadnym pripade, to jen moje zkusenost...

Jj v pohodě oni zas tak levný nebyly 195/60*15 za 1440kč :facka: tehdy jsem nutně podřeboval podrážky a jiné zrovna nebyly chjo

Odkaz ke komentáři

No ono taky občas není špatný zkusit objet pneuservisy. Sice maj gumu o kousek dražší (Jak kde, jakej kousek) ale kolikrát se to oproti netovej ceně srovná zaplacením za přezutí a tak... Alespoň moje zkušenost.

Jar da: Já teda pirelky akorát letní ale nedám na ně dopustit a wintery prej taky guuut

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...