Přejít na obsah

Black Octavia

Závy

Doporučené příspěvky

V Brně jsem ale mám toho tak strašně moc, že nemám na nic čas. Kvůli tomu tu ještě zůstávám na víkend, abych měl o pár hodin času více a mohl se učit. Mám teď před sebou pěknou porci testů. Na spanilou jízdu jsem chtěl jít v ČB, protože původně měla být 14. prosince. Bohužel to přesunuli, tak nepůjdu. Takže až jindy palec.gif

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Tak olej jsem vyměnil i s tím šroubem, stál pár kaček, takže jsem to neřešil. Ten starý už měl malinko vůli, tenhle nový tam vydrží určitě dalších pár výměn.
Olej jsem koupil castrol magnatec 10w-40 :palec:

Ale teď mám na vás dotaz chlapi :blink:
Dneska se stala taková věc. Jel jsem asi 5 minut v kuse 90km/h pak jsem brzdil dával 4ku a když jsem se zase rozjížděl na 4ku tak mi otáčky vylétly od 2tis na skoro 2500, pak se zastavily, chvilku nic a pak mi auto zase začalo zrychlovat. Můj první dojem byl, že mi normálně proklouzla spojka, protože bych to přirovnal jakoby mi auto na ledu začalo hrabat a zaplo se ASR. Tak podobně se to auto chovalo. Jenže spojka na rozjezdech vůbec problémy nedělá, je úplně v pohodě, takže ta to snad nebude? Pak mne napadla regulace na turbu. Tak jsem to začal pozorovat a ano, motor to udělá vždy, když jedu delší dobu kolem 2000 otáček a pak přidám. Nejvíce znatelné to je na 4ku. Celá tahle záležitost přitom trvá ale třeba jenom 3 vteřiny. Auto mi do nouzáku nikdy nespadlo, tak pořád nevím co by to mohlo být :/
Snad mi někdo poradíte. Děkuji :(

Edit: ještě upřesňuji, silnice určitě neklouzala.

Upraveno uživatelem Závy
Odkaz ke komentáři

Ještě tu mám tohle:

Tohle jsem naměřil když jsem zkoušel kdy to dělá. Je to jen úryvek z asi 10min dlouhého logu, tak kdyby byl někdo ochotný mi kouknout na celý ten log tak bych byl rád. Nějak tomu nerozumím. Možná tam ani nemám zvolené správně měřené kanály.

Jo vyzkouším to s tou spojkou.
Jen mne zajímá je spojený otáčkoměr s tachometrem? Jde mi o to pokud klouže spojka, jestli vyletí otáčkoměr nahoru a tachometr pořád ukazuje reálnou rychlost, nebo jestli vyletí i tachometr jako když auto hrabe ?

post-16683-0-75607300-1388591012_thumb.png

Upraveno uživatelem Závy
Odkaz ke komentáři

Super, tak to bude dobře znatelné na 4ku, protože to je přímý převod tuším a ručičky se pohybují totožně.
Večer jedem na ohňostroj tak vezmu 5 lidí a uvidíme co to bude dělat. Pak dám vědět.
Zatím moc díky Lupino :palec:

Upraveno uživatelem Závy
Odkaz ke komentáři

Tak to asi spojka nebude. 5 lidí v autě a dělá to jen občas, ne vždy a čím menší rychlostní stupeň tím výš se otáčky zastavují.. na 3ku 5 lidí v autě plný plyn a od 2tis auto zrychluje do 2500 pak 2 vteřiny stagnuje a pak se rozjede dál..jako bych ve 2500 pustil nohu z plynu.. ale od těch 2 tisíc to vystřelí jak z praku.. tak co to je ? :blink:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se pokusil natočit video té závady.. Lepší kvalitu se mi nepodařilo a ani zvuk není, ale je to zřetelně vidět co to dělá za kraviny.. Podotýkám že na konci videa když jsem přidal plyn mám celou dobu nohu až na podlaze a ono to udělá toto.
http://www.youtube.com/watch?v=a8sU8vqB0NE

Byl bych moc rád kdyby mi někdo poradil co s tím :(

Upraveno uživatelem Závy
Odkaz ke komentáři

Diagnostika vůbec nic, žádné chyby..

Dělá mi to to, že když jedu stálou rychlostí a pak dám plyn na podlahu tak to vystřelí jako z praku, pak se to zastaví na cca 2500 otáčkách a ačkoliv mám stále plnej plyn tak auto drží cca 2-3 vteřiny stejné otáčky a po těch 3 vteřinách začne zrychlovat dál. Já nevím jak jinak to už popsat :D Je to dobře vidět v tom videu... Od 28. vteřiny toho videa mám až do konce plyn až na podlaze.. v 31. vteřině je vidět jak ty otáčky stagnují a v 33. vteřině zase začne auto zrychlovat... Líp už to nevysvětlím..

Upraveno uživatelem Závy
Odkaz ke komentáři

Vyzkouším přečíst za jízdy.. Bohužel se to stává jen občas, takže není lehké to zrovna zachytit.. uvidím tedy. Děkuji za rady.
Kdyžtak jsem to hodil jako téma do fóra o motoru 1.9tdi ať to neřešíme tady. Tam to snad uvidí více lidí. :)

A až přijedu z Brna ze školy domů tak tam popřípadě vyzkouším dát váhu z táty octávky. :unsure:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Dělá to pořád ať mám v nádrži co chci. Nad čerpadlem jsem ale také uvažoval. :)
Včera jsem se bavil s jedním chlápkem a ten mi říkal, že mu to taky dělalo. Říkal, že začal autu více dávat kotel a pak to přestalo. Popsal mi to uplně stejně jako mi to dělá. Takže pokud mu to přestalo dělat když auto více honil tak bych řekl, že je to určitě ta regulace. Budu to řešit po zkouškách, pokud to nepřestane.. Zatím se mi to už dlouho nestalo :blink:
Já vsázím na tu regulaci hlavně proto, že když jezdím ty dálky do školy tak moc neprotáhnu ten motor, když dodržuji předpisy a jedu 90km/h 200 km v kuse až na 50ky ve vesnicích..Na druhou, zase nejezdím jako nějakej děda co vyjíždí jen na dušičky na hrob jednou za rok :D Tak fakt nevím..

Tady ještě jedna fotka co mám nachystané na nadcházející sezónu :palec: ( + 18ky kolečka )

post-16683-0-47526100-1389967357_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak to když mu naložím tak to jede normálně a táhne jako dřív i ve vysokých otáčkách. Až na tu díru, která se tam občas objeví. :) Zkoušel jsem to i několikrát na 3ku vytočit nad 4 tisíce jestli to teda vážně nespadne někdy do nouzáku, ale ne. Váhu jsem ještě nezkoušel, jak říkám, teď to nechávám být až po zkouškách až bude čas. :)

Odkaz ke komentáři

:D no jo :D
Je vidět že se lidi nudí a nemají do čeho píchnout, tak si hrajou s photoshopem :D

Abych to tedy uvedl na pravou míru. Kamarád nejspíš nerozumí tomu, že si chci upravit auto k obrazu svému, tak abych s ním byl spokojený. Nechápe, že taky já mám nějaký koníček a to v autech. Ne chlastání a podobně jako tomu má on sám. Tak si ze mne dělá srandu tím že upravil 3 fotky s mojí přítelkyní + fotku nového nárazníku, kterou jsem měl na facebooku. Hans samozřejmě nelenil a když jí uviděl, tak musel tu srandu rozšířit :D Má někdo za kamarády taky takový srandisty? :D
Tímto vám představuji originál fotky a mou přítelkyni Peťu :)
post-16683-0-94696200-1390243736_thumb.jpg
Jinak posledních pár příspěvků teda hooooooodně OT :lol:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...