Přejít na obsah

Startování

noelik

Doporučené příspěvky

Zdravím. Koupil jsem Octavii 1,9TDI 66kw COMBI, rok 2000,najeto 203tis. problém je v tom, že při studeném motoru nastartuji celkem dobře, ale když se ohřeje, tak to točí cca 5s a pak to chytne. Známý automechanik říkal, že to vypadá na předvstřik. Na PC to nehází žádnou chybu. Další známý zase říkal, že to můžou být žhavící svíčky! Nevíte co by to mohlo být a kolik stojí předvstřik?? díky za rady:)

Odkaz ke komentáři

I zde na foru najdeš řešení, jedno z řešení je relátko jak píše pavel71, nebo sw úprava (od člena TDifun - Bohumín) a v poslední řadě startér. Teplý motor potřebuje vetší točky a startér ho neutočí na potřebné otáčky aby chytnul hned. Co jsem se dočetl, výměnou startéru BOSCH za Valeo pomáhá. Ale jak říkám, projdi forum, toto, DP nebo i skodahome a budeš chytřejší. Dáš vyhledat "teplý start" a něco ti to určitě najde. Mě to dělá taky, ale točí to tak 2-3 vteřiny, takže mě to až tak "netrápí". A jak si o tom pročteš více info, tak se jen rozhodni co je pro tebe nejlepší řešení.

Tomas

Odkaz ke komentáři

Díky pánové. kouknu na to. Sere mě to.Octavia parádní a startuju jako s nějakou plečkou:)

poštuduj http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=1932 pak si udělej to stím relátkem a bude po problému sám to mám a startuju pokaždý na brnknutí :palec:

Tak jsem to prostudoval a mám z toho hlavu jako pátrací balon:) asi ti přenechám nějakému odborníkovi přes elektro:)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Cau, resim podobny problem, dokud bylo rano tak +2 tak jsem otocil, nazhavilo, startnul skoro na brnk, ale ochladilo se trochu pod nulu a starter toci pomaleji a na prvni nazhaveni to toci dlouho asi 5s nez chytne..za tepla to toci dlouho taky jako v mrazu...tak premyslim co s tim.. zhavicky chci udelat provizorne, ale prymyslim jak se starterem, jestli nechat stary nebo koupit novy..mam starsi agr 66kw, najeto 280, bude tam pasovat starter valeo s 11 zubama nebo musi byt 10 zubu?? Dik za rady

Odkaz ke komentáři

Změřit zátěží baterku, pokud je dobrá tak jasně a jednoznačně STARTER.

Tady na foru když dáš hledat toto tema a proštuduješ si to obrovské množství příspěvků tak už se potom ptát nebudeš.

Ještě starter se dá samozřejmě zrepasovat . V tvém modelu bude starter Bosch - ten má pastorek s 10 zuby Od modelu 2001 se dával Valeo Tam je 11 zubů na pastorku což je lepší (více otáček, menší odběr proudu). Startery jsou zaměnitelné ať má 10 nebo 11 zubů.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Řešil jsem ten samý problém, ko za tepla i za studena. Rok 2001 66kw. Začal jsem startérem (valeo 11 zubů), byl suchý jak sviňa, vyčistil jsem ho, namazal pořádně a dal nové uhlíky. Pomohlo to na chvíly ale pak zase to samé. Čidlo jsem dal nové jelikož mi to diag ukázala, baterka ok, předvstřik ok, dobíjení ok. Měnil jsem těsnění na čerpadle a rovnou seřídil dávku na 3.6 mg, od té doby studené starty na drnc a teplé se o něco zlepšily! Pak zbývá jedině soft ůprava, uvažoval jsem o odporu na start ale nechcy tam zbytečně cpát takový věcy. Nemá zrovna nejméně najeto a bůhví kolikrát to kdo stočil. Tady snad už pomůže jedině soft, jelikož čerpadlo už je znatelně opotřebený.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Nejsou tam nějaké předělávky u EGR ventilu, resp. chcípací klapky? Už jsem zde četl o vyřazení EGRu vč. té klapky. Případně pokud tam klapka je, tak jestli je funkční (při zhášení motoru se zavře a po chcípnutí znovu otevře, ovládaná pístkem-podtlakem a zpátky pružinou).

Jinak ten projev myslím není nic zásadně škodlivého kromě menšího komfortu zastavování motoru.Pokud by se to projevovalo nějak nadmíru, zajímal bych se také asi o stav silentbloků motoru apod....

Odkaz ke komentáři

Zdravim ... nechcel som zakladat nove tema tak pisem sem . Mam problem so startovanim. Starter toci a motor nie a nie naskocit. Kontrolka zhavenia svieti ale pre istotu som vymenil rele 109. Chcel som skontrolovat aj poistku ale na pozicii 28 kde by poistka mala byt nieje. Niesu tam ani planzety cize poistka sa tam ani neda pichnut. Nestretol sa uz s tym niekto ? Dakujem

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...