Přejít na obsah

Zelenáda Citigo

Doporučené příspěvky

Ceny imho škodovácká kasika ;) Já bych se jich trošku zastal ohledně té síťky. Vzhledem k té debilní montáži, kterou škodovka nějakým nedopatřením doporučuje jako ofiko postup, mi přijde adekvátní. Není to otázka deseti minut, ale musí se tam rozebrat plasty v kufru, vyříznout do nich díru, pak následně vyvrtat díru do kastle, vybrousit ji do hranaté podoby, v ideálním případě ošetřit proti korozi (což by mě docela zajímalo, jestli vůbec dělali) a nakonec to zase smontovat zpátky. ...Já bych to třeba za míň než pětikilo taky nedělal (pokud bych se tím živil a nedělal to pro sebe, nebo ze známosti) huh.gif A autorizák si řekne vždycky víc...

Odkaz ke komentáři

Ceny imho škodovácká kasika ;) Já bych se jich trošku zastal ohledně té síťky. Vzhledem k té debilní montáži, kterou škodovka nějakým nedopatřením doporučuje jako ofiko postup, mi přijde adekvátní. Není to otázka deseti minut, ale musí se tam rozebrat plasty v kufru, vyříznout do nich díru, pak následně vyvrtat díru do kastle, vybrousit ji do hranaté podoby, v ideálním případě ošetřit proti korozi (což by mě docela zajímalo, jestli vůbec dělali) a nakonec to zase smontovat zpátky. ...Já bych to třeba za míň než pětikilo taky nedělal (pokud bych se tím živil a nedělal to pro sebe, nebo ze známosti) huh.gif A autorizák si řekne vždycky víc...

to jsem netušil teda, tak to beru zpět...

Odkaz ke komentáři

Domácí výroba tlumení pazvuků od nádrže.

Takhle vypadají dvířka nádrže

post-229-0-21634600-1352450908_thumb.jpg

Takhle v zavřeném stavu

post-229-0-80914000-1352450906_thumb.jpg

Po prvních asi 5 km to drnčí opravdu minimálně, tedy cca 80% pazvuků jsem tímto potlačil. Přesto bych si troufl říct, že to nebude jenom od nádrže, ale i z těch sedaček a nějakých plastů, což asi nikdy neutlumím tak, abych nikdy nic neslyšel.

Odkaz ke komentáři

Popravdě by mě zajímalo, zda třeba nedrnčí i zaklapávací dvířka, ale spíš ne, protože se zaklapnou a nemají při jízdě možnost se otevírat apod. Tyhle se opravdu jen přivřou a vlastně drží samovolně zavřené, ale zcela zlehka jdou opět otevřít a tak si dovedu představit, jak to může lítat za jízdy. Kdyby ty dvířka narážely alespoň do nějaké měkčeného plastu či pěny, ale je to tvrdý plast a zima tomu jistě dodá své.

Odkaz ke komentáři

Mně Márošek zase radil zámek u dveří spolujezdce. Tak zkusím obejít všechny dveře a vyzkouším.

Co jsem se bavil s prodejcem ohledně té nádrže, každý vůz má prý jinej "pajšl" (vnitřnosti) té nádrže a tak by tam nesedělo z jiného vozu s tím zacvaknutím, ale co mi řekl že dvířka jsou součastí toho vnitřního plastíku kolem nádrže a tak by se musel vyměnit celý ten díl s tím, že je po roce tankování prostě volnější a při jízdě to pak klepe.

Prozatím jsme zkusili tu variantu s tím měkčeným polystyrénem či co to je a uvidím, ale pořád jakoby něco někde křupalo. Už jsem jezdil se sklopenýma sedačkama, jednou, druhou, bez rezervy, bez věcí v kufru (lékárnička, voda do ostřikovačů apod.) a občas tam stále něco zaskřípe.

Budu zkoumat a uvidíme, ještě mám poměrně dlouhou dobu záruky.

Přesto není vůbec snadný tyhle závady pazvuků odhalit, dnes jsem vozil servisního technika snad po celým Smíchově, než to uslyšel. Na druhou stranu jsem rád že to sám slyšel a pokoušel se vyhrabat ve skladu prozatím alespoň ten kus čehosi, než aby mě poslal domů.

Odkaz ke komentáři

Tak mi to včera nedalo a asi 2h jsem se zabýval pazvukem ze zadní části Zelenády, kdy jsem postupně vyndával všechny věci z kufru a postupně jezdil testovací jízdy. Vytáhl jsem úplně vše i vč. rezervy a nářadí v polystyrénu a zvuk se stejně opakoval, nádrž jsem měl ucapnou ručníkem a přilepenou izelepou a tak usoudil, že zvuk doopravdy vychází někde z plastů u zadních sedaček a nebo to bude zadní sedačka jako taková. Na čtvrtek jsem objednán do servisu a tak jsem zvědav, s jakou to bude vyřízeno. Nechtěl bych platit hodinou mzdu servisu za to, že tam nic nenajedou a tak by mě zajímalo, co mám vlastně přijímacímu technikovi sdělit aby se jednalo skutečně o reklamační závadu, která vydává při jízdě po nerovnostech drnčící zvuk a při koupi to cca před 3 měsíci nedělo a tak buď se muselo něco uvolnit a nebo tomu pomohlo snížení teploty.

Každopádně si takto nepředstavuji nový vůz s něco málo přes 7 tisíc km, který má bez 1 týdne roční výročí.

Předpokládám, že by technik neměl odmítnout testovací jízdu se mnou, aby i on zvuk slyšel a nemyslel si, že si dělám srandu.

Ale co vše by měl napsat do přijímacího protokolu? Také bych se chtěl předem zeptat na tu zcela nejhorší situaci, kdy bych si pro auto přišel a sdělili by mi, že nic nenašli a chtěli uhradit X hodin práce demontáže a zpětné montáže plastů apod.?

Odkaz ke komentáři

Já myslím, že tohle je celkem běžná věc a nebál bych se, že budou prudit. Prostě bych řekl, že tam něco vrže/skřípe, tak ať se na to v rámci záruky podívají. Hlavně bych hned na začátku zmínil, že to v podstatě reklamuji, a hotovo ;) Zbytek je na nich, jak se s tím poperou a co zjistí/nezjistí.

PS: Můj servis měl tuším přímo na přijímacím protokolu zaškrtávací políčko "záruční oprava". V každým případě musí na tom přejímacím protokou uvádět předběžnou cenu opravy, tak bych si pohlídal, aby tam případně napsal technik 0 Kč a je to ;)

Odkaz ke komentáři

Datum: 12. listopadu 2012 12:53

Předmět: Síťový program

Vážený pane,

obdrželi jsme Váš email, ve kterém uvádíte nepříjemnosti se síťovým programem k vozidlu ŠKODA Citigo. Je nám velmi líto, že jste

měl při montáži síťového paketu nepříjemnosti spojené s neplánovanými náklady, a jménem výrobního závodu se Vám za ně omlouváme.

Váš podnět jsme předali na oddělení ovlivňování výrobku, které se bude celou záležitostí zabývat. Na základě výsledku posouzení

budou učiněny opatření pro optimalizaci prodeje tohoto příslušenství.

K ceně zástavby se Vám bohužel vyjádřit nemůžeme, protože každý autorizovaný servis ŠKODA má různé hodinové sazby. Pro

detailnější informace je nutné kontaktovat autorizovaný servis ŠKODA, kde bylo předmětné příslušenství domontováno.

Věříme, že i přes uvedeného nepříjemnosti zachováte důvěry naší značce.

S pozdravem z Mladé Boleslavi

Jan Chmelo, PST - Péče o zákazníka / Kundenbetreuung

Odkaz ke komentáři

Tak jsem dneska zkoušel ručku, byť jsem se bál tak doopravdy na první zub a řekl bych, že je to doopravdy z plastů / ze dveří :angry:

Snažil jsem se ten zvuk nahrát na mobil, ale jediný co je tam slyšet je tikot blinkru a rozjíždění :lool:

Jinak je možný, že nový Citiga mají jinou barvu podsvětlení palubky? Zdálo se mi, že jsem zahlídl, jak mělo bílé jako OII FL. :huh:

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...