Přejít na obsah

Poruchy a problémy

Doporučené příspěvky

Kluci, poraďte jaký setrvák koupit SACHS nebo LUK?Jdu příští týden na výměnu a nevím jaký set koupit.Slyšel jsem , že ty LUKY jsou na tom o něco hůře a mají již od výroby větší vůli oproti SACHSU.

Díky za rady.

Nejsem si stoporo jistej, ale myslím, že Sachs a Luk nejdou zaměnit. Bavil jsem se o tom s mechošem ze Škodovky a právě říkal, že se to nepozná ani podle čísla motoru. Až když to rozeberou, viděj co tam je a podle toho osadí novej. Radši se na to zeptej, abys pak nebyl překvapenej.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

No takže chvění motoru, po výměně paliváku a všech filtrů a oleje, ustálo, no a ted mladá odjížděla, a koukl jsem že za studena, to trochu kouří do bíla, (voda se prosím nestrácí) hlava je OK, takže mám podezření na turbíčko,olej zežere, tak litr na 10tis ale tlačí normálně, spíš se bojím aby mě nedalo sbohem někde na dálnici :huh: Píská asi furt stejně, možná o chlup víc co tvrdí kamoš, nevím. Tak se rozhoduji jestli repas, nebo nějakej hybrid.

Můžete nějaký hybridy doporučit?

Odkaz ke komentáři

Dělá to jen, než se to zahřeje, víš jak to je, já jsem perfekcionista, a docela mě to sere, dělá to jen když je to studený, jakmile se to zahřeje je to OK. Tlačí normálně, jede pekelně (samozřejmě jak 2,0) , žádné výkyvy výkonu, všechno bez chyb, nechávám schlazovat i zahřívat, voda se neztrácí, (trošku teda, našel jsem jedno místo na spoji hadic, který je trochu vlhký, ale je to čím dál lepší, asi se to spravuje samo :D ) nějak neřeším. No budu hlídat olej tedkom, a uvidím, zatím mám asi 1tis km po výměně , tak uvidíme.

Odkaz ke komentáři

Hele to bych vůbec neřešil, na Passatu mi taky po nastartování trochu zakouří do běla či modra. Olej mi to ani nežere, od výměně k výměně nedolívám ani decko. Takhle mi to zakouří už od doby co jsem to koupil. Po koupi proběhl chip u Funa, který říkal, že turbo je ukázkový. Auto už mám skoro rok a půl a zatím perfekt, a to jezdím převážně dálnice svižným tempem. Myslím že starší u starších dieselů je to běžný jev

Odkaz ke komentáři

Mě to taky sežere tak 1L na 10.000. Mám najeto 150k. Při startu si lehce dýmne, ale jen když je zima a je studená. Když jí teplou prošlápnu na místě tak černě odfoukne. Když jí dám do kopce pod vocas a jede za mnou auto tak v zrcátkách vidím mlhu. Sice ne hustou tak, že by se dala krájet, ale je tam. Dneska jsem si všim, že mi kolem 2000 ot při zátahu jakoby zapískne "cosi". Vypadá to na turbo, ale při 140k bylo na čištění regulace, kontrolovaný a bylo OK, tak uvidím, snad se to nezačne sypat. Teď jsem dával nový kotouče, destičky, zadní krycí plechy, další investice před dovčou by byly nemilé.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

Já jsem dolil za 15t 1L takže jsem spokojenej a 1L na 10t je pořád OK.

Jinak netušim jak je to se setrvákama na manuály ale u mého DSGčka když jsem měnil tak Jsem dával LUK (cena cca 15t bez DPH) ale sehnal jsem ho za 13t i s DPH a ten starej měl z jedný strany vyraženo LUK a z druhé SACHS takže si myslim že to dělá jeden výrobce...ale jistě to nevim no :huh:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdravím, vypozoroval jsem, ze pri volnobeznych otackach (pouze u zahrateho motoru) dochazi k vybracim auta, nejvic to je asi citit v sedadle.Zkousel jsem to s klimou i bez a bez rozdilu.Kdyz je motor studeny,tak je to bez problemu.Ptal jsem se na to ve skodovce a prej dvouhmota nebo vstriky.To me jako odpoved neuspokojilo a proto se chci touto cestou zeptat, zda by se tu nenasel schopny diagnostik, ktery by jedno ci druhe potvrdil nebo vyvratil. Chtel bych totiz tuto zavadu odstranit a samozrejme se mi nechce menit zbytecne treba setrvak, neni to otazka par stovek. Predem vsem dekuju

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...
  • o 5 týdnů později...

Tak jsem se dozvěděl že je taková nevyhlášená servisní akce na motory 2.0 Tdi BKP na VW. V případě vadných vstřiků Siemens dávají nové zdarma :o . Tak by chtělo zjistit jestli se to taky vztahuje na Škodovku. Mnoho lidí tento motor má a třeba by jim to pomohlo :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...