Lukas.Cermak46 Odesláno Květen 5, 2014 Sdílet Odesláno Květen 5, 2014 tak fot mého kufru nic nebude jsem nějak zapoměl že dnes ráno jsem odvez mazlíka na vyčištění interieru... mám před sebou servisku a na tom nalepeným štítku je 1Z5S4Y OCT.COM DPF 4x4 KDL 9156 23 103KW BMM Jo tak to.. a co to dělá když je špatně dotažená?? Mám r.v. 2008 a praskání hlavy u tohoto typu teda není? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Květen 5, 2014 Sdílet Odesláno Květen 5, 2014 ne neni tu praskani hlavy, tady pri vetsi namaze klikovka praskla a musel se menit motor - chybne nastaveny moment pri montazi motoru. Pry se to stavalo do nejakych 170k km, pak uz byl klid. Nekomu to jeblo v 90k km, nekomu v 150k km a nekdo s tim najel 250k km a v pohode. Je to ruzny. Jinak dotazeni momentakem ti provedou v kazdem autorizaku - budou vedet o cem mluvis. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukas.Cermak46 Odesláno Květen 5, 2014 Sdílet Odesláno Květen 5, 2014 ne neni tu praskani hlavy, tady pri vetsi namaze klikovka praskla a musel se menit motor - chybne nastaveny moment pri montazi motoru. Pry se to stavalo do nejakych 170k km, pak uz byl klid. Nekomu to jeblo v 90k km a nekomu v 150k km. Je to ruzny. Jinak dotazeni momentakem ti provedou v kazdem autorizaku - budou vedet o cem mluvis. Jo tak to jsem v klidu koukám do servisky a tam předchozí majitel mel dělanej půlmotor tak to nejsíš měnily + koukám že když dělaly motor tak měnily i setrvačník při 169 383Km já už mám 208 000Km tak dík za info.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Květen 5, 2014 Sdílet Odesláno Květen 5, 2014 jj to bylo 100% ono. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Květen 5, 2014 Sdílet Odesláno Květen 5, 2014 a jak nebo kde se to dotahuje? díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Květen 5, 2014 Sdílet Odesláno Květen 5, 2014 dotahuje se to momentovym klicem a problem byl konkretne u jedne saly, ktera byla utazena jinym momentem, nez ta druha. Nejcastejsi zavada u 4x4/Scout, neslysel jsem jeste o projeveni tohoto problemu u 4x2, ale vyloucit to nelze. Jak rikam, v autorizaku to jsou schopny dotahnout, za kolik nevim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Květen 5, 2014 Sdílet Odesláno Květen 5, 2014 a sám to nezvládnu, nějak popsat? nejsem z oboru :) vím jak vyměnit olej, filtry, svíčky, zapalovačky a to je tak vše :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Květen 5, 2014 Sdílet Odesláno Květen 5, 2014 asi ne hele, taky nejsem mechanik a nepoustel bych se do toho. Cela ta sranda pak stoji cca 100k.. takze bych to hodil do autorizaku, rekl jim, ze vim o te zavade z vyroby at to dotahnou na spravne hodnoty. Budu mit pak fakturu, klid a pokoj v dusi, az to jebne. Zaplati to servis. Co to muze stat...2k? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Květen 5, 2014 Sdílet Odesláno Květen 5, 2014 (upraveno) auto už není logicky dávno v záruce, zaplatí maximálně HOVNO. do autorizáku nerad chodím, takže ke známému do servisu, poptám se jestli už to dělali, popřípadě si to vyjedou z návodů... ale díky.. je to ovšem scout 2007/12 BMM cca 160000km. veškerej servis dělanej poctivě, jenom asi brzo začne zlobit DPF s EGR :( Upraveno Květen 5, 2014 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Květen 5, 2014 Sdílet Odesláno Květen 5, 2014 to je pravda, ale kdyz si nechas u nich neco opravit a udelaji to spatne, tak to je jejich problem. Stejne jako kdyz si nechas u nich udelat brzdy a oni ti po 1500 km prestanou brzdit nebo se rozpadnou. Treba ale tenhle svet chapu spatne :D ze tam nerad chodis naprosto chapu.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Červen 9, 2014 Sdílet Odesláno Červen 9, 2014 Chlapi poradíte, kde bych našel katalogový číslo víka ventilů? Potřebuju to vyměnit a dle VIN vozu mi to nabízí dvě varianty 03G 103 469 N a to samé akorát s indexem R na konci. Ve ŠA neví, jaký je v těchto dvou variantách rozdíl a proč tam dvě vůbec jsou. Varianta "R" je cca o 700,- dražší než "N", to je jediný rozdíl. Takže nevím, co objednat... Zvenku jsem to nikde nenašel a nebudu se pokoušet to kvůli tomu laicky demontovat. Případně pokud má s výměnou totoho někdo zkušenost při motoru 2.0TDI 16V BKD DSG MY05, tak jaký díl měnil... Díky moc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Červen 17, 2014 Sdílet Odesláno Červen 17, 2014 Kdyz mam v hledacku auto s vyrobou 6/2007, muzu uz mit klid, ze nebudu mit problem s hlavou? Nebo mam i presto kontrolovat tu revizi na hlave? Diky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kratabronz Odesláno Červenec 9, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2014 Ahoj. Potřebuju poradit rozsvítila se mi kontrolka motoru diagnostika ukázala senzor průtoku vzduchu. Koupil jsem novej namontoval a chyba se projevuje pořád. Je pravda že před tim auto tolik netahlo ted jede normalně ale pořád to sviti. Děkuji za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Červenec 9, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2014 Někde tu kluci psali, že se to musí smazat diagnosticky a pak myslím něco nastavit. Pohledej tu ve vlákně motoru 103 kW. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kratabronz Odesláno Červenec 9, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2014 Ok Dik za info 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kratabronz Odesláno Červenec 9, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2014 Tak ať čtu kde čtu tak nikde jsem nic nenašel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Červenec 9, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2014 Já to ještě řešit nemusel, tak si to přesně nepamatuju. Ale někde jsem to četl, to vím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Červenec 9, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2014 Tuším vymazat a přizpůsobit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kratabronz Odesláno Červenec 9, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2014 A nevíte o někom ze severu kdby to zvládnul? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalF Odesláno Červenec 31, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2014 Rolbar, Garny, Vasa, MartinRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Srpen 1, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2014 Kluci dokážete specifikovat, co je toto za díl? (2.0 TDI 16V BKD) Při studeném motoru a trochu i při zahřátém to vibruje a kovově cinká. Díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petan76 Odesláno Srpen 1, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2014 Ja bych rekl, ze to je napinak drazkoveho remene, ale spis bude problem s volnobezkou alternatoru. To je muj nazor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Srpen 1, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2014 Děkuju, zkusím to vysledovat. Je to slyšet jen zvenku, ne z kabiny a to i při zavřené kapotě. Jak obcházím auto, tak z různých úhlů to má rozdílnou intenzitu. Je to takové pravidelné kovové cinkání nebo jemné dření. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommyk Odesláno Srpen 8, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2014 Shoď řemen a zkus řemenice na altíku a na napínáku jestli nemají vůle. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Srpen 12, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2014 Na altiku musi fungovat vilnobezka jinak to dela neplechu.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Srpen 12, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2014 Volnobezka by dělala bordel celou dobu ne jen pri zhasnuti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Srpen 12, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2014 Kovove boucha a cinka... vibruje.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Září 1, 2014 Sdílet Odesláno Září 1, 2014 Tak jsme se s kamarádem pustili do čištění EGR ventilu, škrtící klapky a sání. Stav po 222.000 km :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Září 1, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 1, 2014 To vypadá, jako provoz v nízkých otáčkách, kdy je egr pořád otevřenej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Září 1, 2014 Sdílet Odesláno Září 1, 2014 No mám DSG a přijde mi, že to rádo drží motor kolikrát až moc nízko. A je pravda, že mám pro tento motor až moc lehkou nohu a po dálnici s tímto autem jedu jednou za čas. Nicméně musím říct, že teď to jede líp :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.