Přejít na obsah

Nejdou otevřít dvere!!

Luks

Doporučené příspěvky

Prijdu dneska k autu,odemknu,zaberu za kliku a nic.Tak vlezu dovnitr pres spolujezdce,zaberu za klicku a neco prasklo a dvere se samozrejme neotevrely...

prislo mi jako kdyby prasklo lanko,ale proc to nejde otevrit ani zvenci nechapu.Ani tapec nesundam kdyz to neotevru :-( Netusi nekdo jak do toho vlizt??

Odkaz ke komentáři

Nic jsem s ní nedělal.Ale je fakt že tak před 3 měsíci jsem měl problém s tim,že mi občas nešly zavřít dveře,prostě zámek zůstal nějak blbě viset a dveře se nezavřely.Rozdělal sem tapec,nic sem nevykoumal a začalo to chodit samo.

Ještě dneska se mi naštěstí povedlo do dveří ve spodní části zatlačit a něco v nich cvaklo a vnější klikou to jde otevřít.Jen budu muset kouknout jestli jsem zlomil vnitřní kliku nebo prasklo lanko.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

tak se mi povedlo otevřít :palec: ,rozebral jsem tapec ( cca 5 minut ) a prostě zámek se zasekává . Myslel jsem , že na šroubech bude torx ,ale je tam něco jiného :wallbash: , a teď další problém , chtěl jsem sundat druhej tapec , ale nemohu sundat madlo , poradí někdo ? První šel úplně v pohodě , zasunul jsem tam šroubovák a bylo ,ale na druhé straně to prostě drží jak přilepený . Neví někdo kolik stojí nové ? Budu ho muset prostě rozřezat :wallbash:

Odkaz ke komentáři

jinak jsem se byl ptát ve Škodovce na zámek a jeho výměnu . Cena zámku 3500,- a práce snad 1hodinu + ještě diagnostika závady , doba trvání 1den . Na dotaz proč diagnostiku mi bylo řečeno ,aby se určila přesná závada :wallbash: , tak jsem jim řekl , že závada je jesná ,když nejdou otevřít dveře , že to určitě nebude třeba vodní pumpa :lol: .No nic jdu sehnat zámek a udělám to sám

tak to je slušnej hokej v cenách zámků :wallbash: od 550,- do 3500,- a všechny jsou stejný pod stejným kódem :angry: jen jinej dodavatel

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 7 měsíců později...

Čau lidi mám taky problém s dveřmi ale takový že mi zámek občas jde a občas nejde a divně vněm chrčí. Teď se ale stalo to že mám dveře za spolujezdcem zamknutý a nejdou otevřít ani klikou zevnitř ani klikou z venku ani odemknout centrálem jak dálkovým tak ani tlačítkem v autě. Nevíte jak ty dveře otevřu? Díky

Odkaz ke komentáři

Čau lidi mám taky problém s dveřmi ale takový že mi zámek občas jde a občas nejde a divně vněm chrčí. Teď se ale stalo to že mám dveře za spolujezdcem zamknutý a nejdou otevřít ani klikou zevnitř ani klikou z venku ani odemknout centrálem jak dálkovým tak ani tlačítkem v autě. Nevíte jak ty dveře otevřu? Díky

Bych to viděl na sundání tapecu a pak prostě odjistit táhlem co vede ke kolíčku co je skrz tapec u skla a pak lankem od vnitřní kličky otevřít.

Tapec jsem při zablokovanejch dveřích sundaval tak před čtrnácti dny. Znamená to vlízt do auta sundat si plast dole na sloupku mezi předníma a zadníma dveřma, sundat plast co je vedle sedačky a leží na něm zadní pás. Vyndat těsnění kolem dveří (to s plastovým lemem kolem celýho vstupu) jde to ztuha ale jde to. Vyšroubovat madlo, šroubek pod repráčkem, a kolem dokola výplně těch asi 7 torxů (některý musíš jen přes kombinačky a bit torxu jelikož se na ně blbě dostává (rovněž to jde blbě ale jde to)

Hlavně nejdříve odstraň těsnění jelikož se plete při šroubování těch 7 torxů. Mě se bohužel podařilo poškodit těsnění jelikož jsem si vyšrouboval torx a pak tahal těsnění.

Takhle se dostaneš do dveří. Ovšem proč ty nejdou ani centrálem odemknout je už jiná věc. Mě nešly jen otevřít. Centrál odmykal i zamykal bez problémů.

U mě mi blokovalo lanko vnitřní kliky otevírání dveří. Zůstalo zatažený jako když je klika stále otevřená. Problém totiž je, že při zamčenejch dveřích se prvním zatažením za kliku dveře odemknou a druhým otevřou ovšem když se lanko sekne právě při tom odemčení ... je konec :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • I když je toto vlákno již několik let mrtvé, rád bych popsal pro ty, kteří před tímto problémem stojí poprvé, jak se dveře štelují správně. Dveře se štelují šrouby na pantech vždy v horizontální rovině. Přítlak spodního nebo horního rohu dveří se šteluje šrouby na dveřích. Výška dveří na straně zámku (většinou dveře stářím spadnou a jdou špatně zavřít) se šteluje šroubama na spodním pantu na karoserii. Na předních dveřích je jeden šroub z interiéru a druhý z venku (na předních dveřích se k tomu šroubu dá dostat po oddělání zástěrky a částečně podběhu předního kola). Na horní pant, pokud není poškozený, většinou není nutno sahat. Pokud je auto na heveru, je nutno počítat s tím, že až se auto sundá, tak se karoserie prohne a dveře si trochu sednou. Tudíž je nutno dveře v autě na heveru utáhnout tak, aby byly mírně nad ideální polohou zámku. Postup výškového seštelování předních dveří: povolit šrouby na přením kole a dát auto na hever sundat přední kolo a zástěrku (na třech šroubech a dvou plastových západkách, které by se měly před sundáním vyvlíknout) vyšroubovat 2 šrouby na podběhu na straně ke dveřím (není nutno sundavat celý podběh) a povolit šroub na spodním pantu dveří, který je za podběhem dobře dosažitelný. Nyní dveře visí na spodním pantu pouze na jednom šroubu. sundat obložení interiéru z duhé strany spodního pantu (na dvou šroubech) a povolit druhý šroub pantu. Šroub je poměrně hluboko v díře u držáku konektoru kabelů dveří. Je nutná ráčna s nástavcem, nebo torx zástrčný klíč s nějakou trubkovou násadkou. V tomto okamžiku se dveře vlastní vahou propadnou a jdou zavřít jen, když se nadzvednou. dveře přivřít a podložit tak, aby byly mírně nad ideální polohou (používat dřevo a hadry, aby se nepoškrábala barva). Pokud člověk nemá k dispozici dříví příslušné velikosti, dá se použít druhý hever. Utáhnout vnější šroub pantu od kola. Musí se to párkrát vyzkoušet a dostat do ruky sílu utažení šroubu i výšku nadsazení dveří. Nakonec utáhnout vnitřní šroub. Je to docela milimetrová práce, protože při odhadování nadsazení dveří je nutno vzít v úvahu, že dveře si sednou dvakrát: jednou, když se sundá podložení dveří po utáhnutí šroubu pantu a podruhé, když se auto sundá z heveru. Takže se to musí párkrát zopakovat. Nicméně, kdo si dá záležet, má dveře seštelovány lépe než ze servisu, kde se s tím nikdo nepáře.  
    • Tak dnes jsem překonal 1500 km, píšu si to tady do deníčku 😄. Přes víkend to kašlu, to vedro je hrozné, dnes jsem jel 40 km a tachometr mi ukazoval 35,9°C - hruzinec. Jet nějaký delší kopec, tak mě jebne.🙈
    • No myslím, že jsi určitě neudělal chybu. Tak ať jsi taky spokojený. Já jsem zatím max. spokojený 😉👍 
  • Vytvořit...