Jump to content

Hyundai i30 CW - 1.6 CVVT 93 kW

vorlajz7

Recommended Posts

2 Dakie... asi takhle... nano leštěnka "Bestnano" je fakt super... auto je krásně hladký a dobře se z něj smeje všechno... mušky i špína... navíc jak sis všiml, dodává krásný lesk... faktem je, že jsem tuhle byl na badecu a kluci mají služební O I a O II taky v bílé barvě a ta bíla na mým Háčku je o dost lesklejší... prostě vypadá líp, hodnotněji... všimli si toho všichni... a to jsem to neměl ani naleštěný, jen umytý... ;)

Rapid Spaceback se mi taky líbí... :) ale je to menší jak moje I 30... což by byl krok zpět... každopádně teď jsem měl na víkend novou I30 combi s 1.6 GDI 99 kW a docela pěkný svezeníčko... auto super vybavený a cenovka 380 tis. - co tam bylo... automatická dvouzónová klima, zabudované BT hands free, radio s CD, ovládání všeho na volantu... pak parkovací kamera se zobrazením ve zpětném zrcátku... vyhřívaný volant, mlhovky, dešťák, světelný senzor, kožený volant, 16" alu - lesklý šedočerný (mimochodem krásný)... přiložím fotky za chvíli... :) auto jsem si fakt užil... najel jsem cca 320 km s průměrem 7,5 l dle PP... je teda fakt, že jsem to nešetřil, hodně jsem to honil... např. 50 km z chalupy do Děčína za 38 minut :) jde krásně do otáček a má to šmrnc... ;)

Musím říct, že ten starší model i30 je hezčí.. Ale nelíbí se mi interiér ani u jedný verze :D

Mno, takže to je jen leštěnka, nebo i vosk? Leskne se to suprově! Jak dlouho to asi vydrží?

Dakie mě s tím interiérem předběhl :D mě fascinuje jejich (asijské) rozmístění tlačítek a ty komplikovaný páčky blinkrů s ovládáním světel na otočení na levé straně a páčka stěračů s otáčením na straně pravé.

Jak se ti ovládalo, resp. orientovalo mezi tou změtí tlačítek na volantu? Docela mazec, co? Bych to přirovnal ke změti tlačítek co byla/je na volantu ve Phaetonu či nynějším Golfu VII, kde se na levé straně volantu ovládá kompletní tempomat, popř. adaptivní tempomat.

Ale zas je fakt, že se designem neustále posouvají vpřed, neb si jsou vědomi toho, že oči kupují půlku auta. Ale jsem zvědavej jak u Hyundaie dopadne ta jejich válka mezi importérem a prodejci ;)

Honzo... tak u steracu ovladam jenom to, zda chci automat (destak) nebo ne a to posunem páčky nahoru... otocnym ovladacem ovladam citlivost... a svetla mam furt zapnuty... funguje lak coming a leaving home... mam i volbu AUTO, ale protože nemam led svetla tak to nepoužívám... na volantu mam ovládání tempomatu a omezovace rychlosto vpravo a vlevo ovládání audio soustavy... takže zvykl jsem si rychle a ergonomie je v pohodě... az na tlačítko ovladače palubaku ... ale ten stoji za prd, takže me to nemusi trápit :)

No... je to porad jen auto za 285 tis. ;)

neber to jako kritiku, ale pro mě - jakožto koncernovýho člověka - je tohle ovládání nepochopitelný :D

Ale vzhledem k ceně je to fakt pěkně vybavený, to se musí nechat.

Něco z jiného soudku a jiné automobilky:

kolegův bratr v Německu prodával vloni Dacii Logan (r.v. 2008), aby si vzal Dacii Logan MPV. A cena kterou dostal za svůj 5 let starý vůz a 65000km... 500€ :D chlapec slušně koukal. Ale faktem zůstává, že se to musí porovnávat i s pořizovací cenou.

no nekup to za 870 ...

btw. na tu logiku ovladacov si zvyknes veeeeelmi rychlo, tiez som sa toho povodne bal ...

a kedze teraz viac jazdim s KIA a ked som presadol do Rooma tak som sa nedokazal hned zorientovat v tom skodovackom sposobe :(

, a to skodivkujem roky ...

Sluzebni je to nejlepsi a obzvlast, kdyz si muzes koupit co chces.

A soukrome mam Volvo(auto pro manzelku) a asiata bych si nekoupil ani kdyby to stalo nove 100 tis. Byl jsem se na ne kouknout do salonu, projet a taky jsem to viděl ruzne od znamych a za mne proste ne. To se absolutne s evropskymi znackami nemuze rovnat. Pro mne jsou to proste plecky.

Prosim te, kde jsem co psal u tebe o Mondeu?

Btw, jsi chtel diskutovat ?

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

a od 50K km ti to benzín bude vyrábět :D

Kam až se s tou spotřebou chceš dostat? Na ten váš kopcovitej terén na severu je to docela dobrý, ne? ;)

ale no tak, však víš jak to myslím, o zajetí auta snad psát nemusím, je to prostě atmoška ...

bych bral jako dobrou spotřebu i číslo 7,2-7,4