Přejít na obsah

Jak rychle se vám zahreje


Doporučené příspěvky

Za jak dlouho a kolik km trva nez se vam ohreje na provozni teplotu ?

 

Zdarec

Teď jak je kolem 5 stupňů tak pokud jedu obcí 50 není 90st. ani po 11km.

Pokud jedu po rychlostní cestě kolem 100km/hod tak 90st. už po 6 km.

Mám klimatronik a mám nastavený automat na 22 st. a vlažný vzduch

jde už po 2 km. cesty

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Maroši sice mam VW ale motor BKC takze dneska po cca 20h stani venku na mraze,v dobe startu -3,5°C se motor nezhral driv jak za 10km... A to jsem to nechal 10min klapat bez topeni.... Fungovat mi prihrev tak tam mam do 5min 90°C na budiku a v aute saunu :rolleyes:

 

 

Dneska jsem provedl malý upgrade spodní mřížky od chladiče a spokojenost. Daleko dříve se to zahřeje a přijde mi, že tak rychle ani nechladne. Jinak při startu -9 stupňů a po cca 10 - 15 kilometrech na okresce skoro 90 stupňů.

 

90 stupňů vody na budíkách je pořád studené auto, sám to vidím, když sleduju teplotu oleje,

mám sice TSI, ale na topení je na tom stejně jako TDI, tedy netopí to, když jsem neměl Webasto, tak jsem měl 90 stupňů vody po cca 10 km a olej byl v tu chvíli tak akorát 50 stupňů, 70 stupňů oleje jsem měl až po cca 16 km, tady jsem zjistil, že to auto dostává na prdel, tak jsem pořídil Webasto a paráda, 90 stupňů voda po 3-5 km a 70 stupňů oleje po 8 km.

Kube, máš štěstí, že máš Tourana, kterej má příhřev, je to hodně znát, když si zapomenu dopředu nahřát auto, tak se pak webasto

po nastartování zapne samo - jako příhřev (dokonce nezávisle na nastavení climatroniku) a pomáhá rychleji ohřívat vodu, protože

motor to nestíhá.

Podle mě do každého TDI i TSI patří Webasto, už bych auto bez něho něchtěl.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...