Přejít na obsah

Nesviti zadni mlhovka ...

Doporučené příspěvky

Ahoj, stejný problém jsem řešil na svém autě. Problém byl v systému odpojování světel do mlhy při tažení přívěsu. Abys pochopil, funguje to tak. Když jedeš s přívěsem a máš puštěnou mlhovku tak by měla svítit pouze ta na přívěsu a na autě být zhaslá. A právě toto většinou na autě zlobí. Já jsem to vyrušil a mám po problému.

Upraveno uživatelem partner1999
Odkaz ke komentáři

Ahoj, stejný problém jsem řešil na svém autě. Problém byl v systému odpojování světel do mlhy při tažení přívěsu. Abys pochopil, funguje to tak. Když jedeš s přívěsem a máš puštěnou mlhovku tak by měla svítit pouze ta na přívěsu a na autě být zhaslá. A právě toto většinou na autě zlobí. Já jsem to vyrušil a mám po problému.

Ja se zitra chystam vymenit zasuvku pomuze to ? nebo musim udelat neco extra ? ...

Odkaz ke komentáři

Tak panove problem vyresen ikdyz nejak zahadne ... zapojil jsem novou zasuvku stara byla uplne rozpadena meril jsem jestli do ni jde proud vse ok ale mlhovka na aute stale nesvitila pak me napadlo vypojit konektory co jdou k taznymu ze svetla napojil jsem svetla primo tim konektorem kery tam ma byt tudiz tu rozdvojku na tazne jsem uplne vypojil a ejhle mlhovka sviti nechapu kde muze byt problem ... kdyz napojim zpet konektor ktery funguje jako rozdvojka ke svetlu a k taznymu mlhovka nesviti takze az potahnu vlek budu muset prepojit zase konektory aby fungovala zasuvka ... ale hlavni je ze na aute mlhovka uz sviti :)... diky za rady a tipy ;)

Odkaz ke komentáři

v tom druhým konektoru budou 2 dráty pro mlhovku a ty bys ty dráty musel propojit mezi sebou pak to bude chodit

musíš to zapojit na tažný pustit mlhovku a měřit na jakým drátu se ti proti kostře oběví napětí pak si najdeš drát kterej je mlhovka od zadních světel auta a propojíš je mezi sebou :)

Odkaz ke komentáři

v tom druhým konektoru budou 2 dráty pro mlhovku a ty bys ty dráty musel propojit mezi sebou pak to bude chodit

musíš to zapojit na tažný pustit mlhovku a měřit na jakým drátu se ti proti kostře oběví napětí pak si najdeš drát kterej je mlhovka od zadních světel auta a propojíš je mezi sebou :)

tam prave na mlhovce v zasuvce byli dva draty spojeny a zapojeny oba do mlhovky ale i tak to proste na aute nesvitilo :)...

Odkaz ke komentáři

omlouvam se ;)

Nemusíš se omlouvat, ale stačí, když to budeš dodržovat - viz Tvůj poslední příspěvek.

Není tedy možné, že by ten jeden ze dvou vodičů byl vadný (přerušený), když to ani po přímém spojení nesvítí???

Jinak se mlhovka na 13polovou zásuvku připojuje na 2 a 2a pin.

Cituji z jiného příspěvku:

Mlhovky:

Odpojíš (vypinuješ) přívod na mlhovky ke světlu v autě. Tento drát přivedeš na pin 2 zásuvky. Z pinu 2a zásuvky potáhneš drát ke světlu v autě na místo toho původního, který jsi odpojil (vypinoval). Pokud v zásuvce nebude zástrčka, pak jsou piny 2 a 2a v zásuvce spojené a svítí mlhovka v autě. Zasunutím zástrčky dojde k rozpojení těchto pinů a svítit bude pouze světlo na přívěsu.

Pokud bys pouze přivedl drát od světla v autě k pinu 2 zásuvky, pak budou svítít vždy obě mlhovky. V autě i na přívěsu. A ani to nevadí.

Červeného světla v zadu, obzvlášť za snížené viditelnosti, není nikdy dost.

EDIT:

Jinak popis a zapojení včetně barev máš například tady: http://www.euro-karavany.cz/rady-karavanistum/zapojeni-karavanu/

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

musíš to zapojit na tažný pustit mlhovku a měřit na jakým drátu se ti proti kostře oběví napětí pak si najdeš drát kterej je mlhovka od zadních světel auta a propojíš je mezi sebou smile.gif

Zdravím. Jde nějak rozumně opravit to odpojovani přívěsu, nebo se musí udělat to přepojení. Já jsem vyndal ten mikrospínač a uvnitř byl celej schnilej. Nový na prodej jsem nikde nenašel.

Děkuji.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...