Přejít na obsah

Bayerische Motoren Werke

Doporučené příspěvky

V BMW servisu svůj vlastní olej vozit neexistuje,bohužel.Je tam Shell.

Michal: kolik muže mit A7 kobyl(nejspiš nafta)? Včera se mnou chtěl závodit jeden frajirek ale já zrovna neměl náladu :D

Jim: jj,letní,zima je daleko B)

Tezko rict, zvenku nijak nepoznas o jakou jde motorizaci, max podle brzd asi...jestli nafta, tak to mohlo byt 150kw(tohle spis ne),180kw nebo 230kw, ale klidne to mohlo byt 3.0tfsi(228kw) nebo 4.0tfsi(310kw tusim) :D

Odkaz ke komentáři

Ja tam aditivum neleju, protoze leju dobrou naftu. Jinak v servise mi mechanik rikal, ze je pro tyhle motory nejlepsi origo olej, to znamena Castrol. Uz pry resil 2 problemy s motorem a oba jezdily na Shell. Ale vis jak, muze to byt jedna pani povidala..... Jinak to biturbo od Audi musi bejt narez, proti tomu ty nase plecky vubec nejedou

Odkaz ke komentáři

Ja som zas počul, že Castrol EDGE je len marketing a tak. :rolleyes: Škodovka v servise tiež mení každú chvíľu podľa toho s kým majú zmluvu - raz Shell, potom Castrol. Lejem iba Shell teraz (190tis. km) aj v minulosti a bez problému, musím zaklopať.

Keď tam liali palivo z hornej dolnej tak tam môže byť aj "supersport" olej, prípadne ako sa chovali k autu, tak sa to musí rozsypať.

Odkaz ke komentáři

mě by zajimalo co tam máte v tech manuálech napsaných k aditivum, když nezávislý orgán dokázal, že to naftu vylepšuje na některý hodnoty prémiové nafty, tak proč to tam nechou?

jo nemít naftu plnou bios..ek, a buhvi jak pančovanou nemusíme to tam lit, už se těším až vezmu v rakouskou plnou, to zase bude jinej zvuk a spotřeba níž

Jirko3 máš možnost porovnat kvality nafty(pocitově)?

Odkaz ke komentáři

Bral jsem naftu na německé Aralce a musim říct že rozdil jsem pocitově nepoznal.Rozdil se pak pozná asi v servisu když začnou odcházet vstřiky :D

Michal: to je pravda,že u kluku z dieselpoweru naměřené hodnoty vycházeli jinak ale neni to jen u BMW ale i u jiných značek.Např.přede mnou tam bylo emko které doopravdy mělo min než bylo uváděno v papírech.Konkrétně na mém autě zase pro změnu naměřili o par kW vic než papírovaá hodnota ;)

post-81-0-16833400-1369941489_thumb.jpg

post-81-0-06084200-1369941504_thumb.jpg

Upraveno uživatelem romariooo
Odkaz ke komentáři

Tak zrovna u 3.0biTDI namerili DP seriove 334koni, cili o 30koni vic nez uvadi vyrobce, i kroutak o 65nm vetsi...a u te M550d namerili "jen" 352koni, cili temer o 30koni mene nez uvadi vyrobce, ale kroutak stejny, aspon ze tak...to mi prijde docela ostuda u tak draheho auta a jeste sportovne zamereneho :( :o cetl jsem to ale i na zahranicnich forech, neni to jen vysledek od DP

Odkaz ke komentáři

Nenapínej :D Jaký byl výsledek? :o

Na dálnici se za mě přiřítila A5ka, nádherná, maska z S5ky, vyleštěná. Myslel jsem , že je to origo S5. Byl jsem zrovna v levým pruhu za autobusem, kterej předjíždel kamiony. Takže jsem neměl kam uhnout. No a chlapec za mnou začal blikat a vztekat se. Autobus se zařadil a já šlápl na plyn že předjedu ten BUS a pustím tu S5ku. Tak plyn na podlahu a ejhle, začal jsem Audině ujíždet. Pak jsem ho nechal předjet a zjistil jsem, že je o třílitr nafta. Jelo mu to hezky, ale byl jsem na tom o něco líp, žádnej propadnej rozdíl, ale znát to bylo

Odkaz ke komentáři

To mel napsane na zadi, ze je to 3.0tdi jo? Ja co jsem koukal kdysi na videa a sledoval parametry, tak a5 3.0tdi vs 330d COUPE, tak audi byla rychlejsi a i papirove..ted jsem dokonce nasel video i s benzinem 330i

https://www.youtube.com/watch?v=drNFgLCa-H0

Ono z nuly by to mozna bylo jinak treba...ale za jizdy to mas treba pruznejsi, co ja vim...ted uz se do a5 dava ten trilitr se 180kw a tam uz je zrychleni 5,8s..ty puvodni mely 176kw zrychleni 6,6

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem viděl na prodej flotilu F30, asi předváděčky, 5 tisíc km najeto, nebyla to tak výbavou nabušená auta jako máte vy, byla to 320d + jsem na první pohled poznatelné xenony, multifunkční volant, ten milión to pořizovačku mohlo mít, teď to prodávaj za 690 tisíc s daní, což je hezká sleva - jestli tohle nebo novou Octavii 2.0 TDI, tak bych neváhal ani vteřinu, radši tohle BMW, nádherný auto, nedivím se Romane, že Tě chytlo.

Odkaz ke komentáři

Dnes bych měl vědět jestli dávat VIF do nádrže či nikoliv.Každopádně aditiva mám na víčku přeškrtnuty a nehodlám si zbytečně způsobit problémy :( Nevím,nerozumim tomu tak se raději zeptam lidi co se tím živí.

Michal dva míče asi ne ale to moje bylo jako nové kupované za cca 1,3.Nechápal jsem když jsem viděl papíry :blink: Během tři let to spadlo na půl míče.Ted by to mělo klesat pomaleji...snad :D

Upraveno uživatelem romariooo
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...