Gaston 1 Odesláno Květen 17, 2014 Sdílet Odesláno Květen 17, 2014 Na původní rozdělovač to jede zase normálně.Zřejmě bude vada v rozdělovači z vrakárny.Šlo mi o to zda je ŘJ nastavená na rozdělovač,když je každý od jiného výrobce,což by znamenalo,že halův snímač má odlišné hodnoty. Původní rozdělovač je po GO a maká dobře. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Květen 17, 2014 Sdílet Odesláno Květen 17, 2014 Na ŘJ to podle mě nijak nastavit nejde. Když vyměníš Bosch za Magneti Marelli nebo naopak, ŘJ to bude jedno, hlavní je mít správně nastavený předstih. Hallův snímač pouze snímá otáčky vačky, takže když vyměníš rozdělovač, nemělo by to nijak vadit. Rozdělovač z vrakáče bude nejspíš KO. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Květen 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 17, 2014 Asi tak nějak. Mělo by to fungovat jak na Bosch, tak na Magneti-Marelli. Ale se špatně nastaveným předstihem to chodit nebude...nebo blbě... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gaston 1 Odesláno Květen 17, 2014 Sdílet Odesláno Květen 17, 2014 squirrelcze a TomášiT děkuji za info a ještě jednou k problemu,nastavené to bylo stroboskopem a auto jelo v pohodě jak má,ale asi po 300 km to začalo chcípat,tak jsem provedl GO původního rozdělovače a dal ho zpět do auta,nastavil a auto jede.Tak asi jde do pryč ten Hallův snímač.Můj názor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Květen 17, 2014 Sdílet Odesláno Květen 17, 2014 (upraveno) Pokud jsi měnil rozdělovač komplet i s hallovým snímačem tak bych zkusil snímače přehodit, jak se to bude chovat, myslím si že to bylo spíš tím, i když teď už je to asi jedno, když máš původní po GO :) Upraveno Květen 17, 2014 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gaston 1 Odesláno Květen 17, 2014 Sdílet Odesláno Květen 17, 2014 Romix95 máš pravdu,ale na původním bylo špatné ložisko na uložení kde je upevněn i Hallův snímač,tak bylo výhodnější udělat ložisko a namontovat zpět do auta.Nové ložisko vyšlo na 28 kč a na rozdělovač to jelo do poslední chvíle než jsem sundal víčko a vzal za palec,a tam byla vůle 4 mm.Z vrakáče byl bez vůle,ale bohužel má asi vadu v Hallův snímači,nový rozdělovač je za 6 000 kč. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Květen 19, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 19, 2014 4mm už je opravdu hodně Já to dělám s AEE tak, že jednou za čas (zpravidla 1x za rok) rozdělám filtrbox-vytřu tu trochu oleje, která se tam dostane odvětráním a pak sundám víčko rozdělovače, očistím kontakty na víčku a na palci a do ložiska kápnu dvě kapky oleje. Tak to dělám od 76 000Km co jsem auto koupil a dneska při 110 000Km nepozoruju žádnou vůli 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Květen 19, 2014 Sdílet Odesláno Květen 19, 2014 (upraveno) Já už mám rozdělovač taky celkem KO, teče mi přes něj olej... Utěsnil jsem přírubu a teď teče přímo přes rozdělovačeaž do víčka, zřejmě už mi netěsní ty O kroužky, když rozdělovač sundám tak mi z hlavy pomalu vytéká olej, je to normální ? Nebo by tam mělo být sucho ? Díky. Upraveno Červenec 5, 2014 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gaston 1 Odesláno Červenec 22, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 22, 2014 Já už mám rozdělovač taky celkem KO, teče mi přes něj olej... Utěsnil jsem přírubu a teď teče přímo přes rozdělovačeaž do víčka, zřejmě už mi netěsní ty O kroužky, když rozdělovač sundám tak mi z hlavy pomalu vytéká olej, je to normální ? Nebo by tam mělo být sucho ? Díky. Když jsem rozdělovač vyndal,tak nic neteklo,ten olej přeci musí stéct dolu do vany. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Červenec 22, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 22, 2014 To ano ale asi tam něco jde taky, a až pak do vany, vyndával jsem ho hned po jízdě, tak proto tam asi něco ještě stíkalo... už mám nový rozdělovač a přes ten už nic neteče :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Vladimír Krejčů Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 Zdravím, prosil bych o radu. Mám octavku 1.6 55 kw AEE rok - 1998 a takový problém s vynecháváním. Ze začátku motor běžel dobře za studena a za tepla vynechával v 1200 ot.min, 1500 ot.min a 1800 ot.min + - při přidání plynu na 3 rychlost a vyšší bylo to hlavně poznat do kopce. Dal jsem to na diagnostiku VAG ta psala závadu zapalovací modul, vyměnil jsem ho a problém přetrvává, pak byla špatná sonda problém taky přetrvává, pak jsem chvíli jezdil vyměnil jsem svíčky, zapalovací kabely, víčko rozdělovače a palec, vzduchový filtr a jednou jedu auto mi po cca 25 km jízdě chcíplo, nechtělo nastartovat po chvíli co vychladlo jsem ho nastartoval a dojel jsem s ním až domu cca 21 km ale cukalo pořád. Doufal jsem že diagnostika ukáže víc ale auto bylo uplně bez závad, pak mě napada v rozdělovači je snímač otáček, mohl by být vadný ale čidlo jsem nemohl sehnat, vyměnil jsem tím pádem celý rozdělovač i s čidlem ale problém stále přetrvává. Divil jsem se protože máme Felicii 1.3 MPI a když se auto zahřálo tak chcíplo a až po vychladnutí zase kousek jelo a byl to snímač otáček tak proto mě to napadlo. Pak jsem namontoval zpět původní rozdělovač auto projedu cca 11 km a ani nevynechalo. Druhý den jedu do práce 4 km zastavím na křižovatce a rozjedu se a náhle začne zase vynechávat ale i ve vyšších otáčkách. Diagnostika pořád nic nepíše. Třeba jste se někdo s podobným problémem setkal. Příbuzný je automechanik ale krátce a říkal že to bude určitě nějaká blbost ale nepřišel na to. Byl bych moc rád za každou radu která Vás napadne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gaston 1 Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 Podobný problém jsem měl taky.Už jsem to tady psal,až po výměně škrtící klapky auto zase jede bez problému.Také VAG psal pokaždé jinou závadu,Po odstranění psané závady,ale problém neodstraněn.Klapku jsem dal starší z Felicie 1,6 najeto 85 000 km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest David Pokorný Odesláno Prosinec 11, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2014 Dobrý den Mam takový problém když je motor nezahřáty jede pekne ale když se dostane na provozní tepletu tak značně klesne výkon a motor začne vynechávat a cukat nevíte jaká by mohla byt příčina dekuji za odpoved Pokorný 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Prosinec 11, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2014 Odpoj teplotní čidlo a zkus, jestli se něco změnilo. Případně to samé s lambda sondou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest David Pokorný Odesláno Prosinec 13, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2014 to čidlo mam odpojit jak to začne cukat a stratí to výkon ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Prosinec 13, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2014 Buď tak nebo před jízdou, je to asi jedno. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest David Pokorný Odesláno Prosinec 20, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2014 Tak čidlo jsem oddelal a delalo to dal dal jsem taky novou klapku a problém přetrval 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Prosinec 20, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2014 Jak jsou na to svicky a VN trafo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tavi Odesláno Leden 14, 2015 Sdílet Odesláno Leden 14, 2015 Kouknout se na svíčky, rada na pytel, rada za mě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Březen 25, 2015 Sdílet Odesláno Březen 25, 2015 Tavi divil by jsi se ale u tohoto motoru dělaj svíčky, VN trafo a VN kabely fakt hodně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
alonso84301 Odesláno Srpen 20, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2016 mam taky problem pri vyssich rychlostiach nad 120km a 140km pri povoleni plynu na volnobeh mi zacnu skakat otacky a motor skape.do 110 a na volnobeh a bezne jazdenie mi otacky drzia stale .akonahle vybehnem na dialnicu alebo idem 130 a pustim nohu s plynu otacky zacnu kolisat a motor zdochne.klapka nova origo vdo nastavena vag čidlo teploty nove origo.poradte som stoho zufali.diki 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tavi Odesláno Říjen 16, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 16, 2016 Z výfuku to zní jako mašinka Tomáš. Zničehonic se to stalo v úterý, auto chcíplo a pořád sebou mlelo. Když se přidá plyn je slyšet hodně vejfuk, jako kdyby tam něco kovovýho bouchalo, od 1500ot. se motor jakoby urovná ale nechce se mu jet, vytočit jde, zvuk je normálnější ale pořád sebou hází. Vibrace do karoserie a šaltpáky. V nízkých otáčkách (po zapnutí spotřebiče - vyhřívání zrcátek a okna) má tendenci chcípat a z výfuku jde bafavý zvuk, jako kdyby to jelo na páru. Podezřívám svíčky, kabely nebo cívku. Nalil jsem tam aditivum pro čištění vstřiků, to o něco pomohlo, ale pořád to sebou hazí jako kdyby to bylo V8. Na víčku od oleje byla žluto-bílá emulze po krátké jízdě, chladící kapalina ok, nikde nic neteče. Na VAGu jsem to ještě neměl, ale dřív to ukazovalo sporadickou chybu - malý tlak/impulz vstřik na prvním válci. Někdo nějaký nápad? https://www.youtube.com/watch?v=JwS6MGlsJQY 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tavi Odesláno Říjen 22, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 22, 2016 Vypadá to na vadné kabely od rozdělovače. Co se divit, když jsou tam už dvacet let :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Levin Odesláno Listopad 6, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2016 Ahoj, cca před týdnem se mi poprvé stalo, že auto začalo při jízdě vynechávat. Náhlá ztráta výkonu, začne cukat a po chvíli se chytne a jede zase normálně. Udělali se mi díry ve výfuku - může to být tím? Čeká mě technická, tak počítám co všechno rovnou vyměnit ať je to ok. Auto bylo v rodině 2 roky, předtím nevím. Aktuálně najeto 238tkm. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tavi Odesláno Listopad 6, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2016 Po zkušenosti bych projel a vyměnil svíčky jestli nejsou k.o., kabely a zkontrolovat cívku co je na stěně za motorem (vede k ní jeden tlustej drát a jeden menší, vypadá jako krychle). Díry ve vejfuku? Kde přesně a jak vypadají? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Levin Odesláno Listopad 20, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2016 Jedna svíčka byla vadná a jezdilo to na 3. válce. Vyměněno a rovnou i nový výfuk a jezdí hezky. U výfuku měněn střední a koncový díl. Bylo to několikrát zavařované, tak jsem to radši vyměnil celé ať mám klid. Předtím auto bylo v rodině. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
subie Odesláno Únor 4, 2017 Sdílet Odesláno Únor 4, 2017 Mne posledny mesiac - dve (?) tiez straca vykon.. myslim ze aj pri studenom aj teplom omtore... proste idem napriklad na trojke okolo cca 2500ot/min plynulo ziadne preteky a na moment, fakt pol sekundy to trhne a zas Ok.. niekedy ale fakt malicko to ostane vysiet na mozno sekunde ale zas sa to vrati do normalu.. ale mam pocit, ze cim dalej, tym je to horsie :( zajtra skusim vymenit sviecky este raz , kedze dnes som nemohol povolit kable , snad to bude len tym. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Únor 5, 2017 Sdílet Odesláno Únor 5, 2017 Máš dost oleje? Když mi odešlo těsnění na odlučovači a prosakoval mi olej ven, zjistil jsem to až později, protože čidlo tlaku nic nehlásilo i přes to, že jsem měl hodně pod minimem. V tu chvíli mi auto taky škubalo, po dolití oleje a opravě odlučovače je to ok. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
subie Odesláno Únor 5, 2017 Sdílet Odesláno Únor 5, 2017 Ďakujem ,myslím že niekde uniká okolo vane keď som menil tak bolo mokrejaie .. skontrolujem dolejem uvidíme :) dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tavi Odesláno Březen 3, 2017 Sdílet Odesláno Březen 3, 2017 Tak závada opravena - nesvítící kaslík. Pojistka č.3 No, ale teď přestalo hrát rádio. Jak rychle naběhlo, tak zase chcíplo. Hlavní pojistka OK, pojistka na rádiu asi taky. Nevíte čím by to mohlo být? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.