Jaryss Odesláno Květen 12, 2013 Sdílet Odesláno Květen 12, 2013 Zdravím, mám O1, 1,9TDI 81KW, r.v. 2002, najeto 145 000 km a pořád mi padá do nouze při otáčkách od 3000. Podle grafu ze SUPER VAGU mi tam jde příliš velké množství nasávaného vzduchu. Pak mi VAG zahlásí chybu: 17965 - Regulace plnícího tlaku Regulační mez překročena P1557 - 35-00 - - Může mi někdo poradit co s tím, protože už jsem to řešil s několika mechanikama a každý mi řekl něco jiného. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lupino Odesláno Květen 12, 2013 Sdílet Odesláno Květen 12, 2013 sekaj se lopatky nebo banka na turbu je vyrezlá a sekne se pro to nezreguluje a padne do nouzáku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jersey Odesláno Květen 12, 2013 Sdílet Odesláno Květen 12, 2013 nejjednodussi co muzes udelat"zkusit" je vymenit nebo zkontrolovat podtlakovou banku co ovlada regulaci pokud bude v poradku tak turbo ven a vycistit ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jaryss Odesláno Květen 12, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 12, 2013 Díky moc za rady. Hlavně, že nemusím kupovat nové turbo . Nemám peníze na zbyt . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jaryss Odesláno Září 11, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 11, 2013 Tak jsem projel Octávečku na Moravu a zpátky. Dálnice 170 km/h, když to šlo a turbo zase šlape jako za mlada :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Září 11, 2013 Sdílet Odesláno Září 11, 2013 počítám že se ti to časem vrátí a ty to turbo budeš stejně muset vyndat ven a vyčistit regulaci a hlavně jí po vyčištění vypodložit 0.1mm podložkama 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bembas Odesláno Září 13, 2013 Sdílet Odesláno Září 13, 2013 Podložky jsou začátek konce!Pouze vyčistit,a pokud je tam axiální nebo radiální vůle,tak je to na repas nebo nové turbo!Pár turb s podloženou regulací jsme na stole měli,je to prasárna která nevydrží dlouho a může udělat víc škody než užitku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Září 14, 2013 Sdílet Odesláno Září 14, 2013 já měl svoje turbo venku bylo jak nový nikde žádná vůle a přesto se mi závada po 3 měsících vrátila opět se sekala regulace po té co sme to podložili je to už rok a půl sem nezaznamenal jediný problém auto tahá pěkně od spoda a turbo je bez jakýho koliv zpěvu :) tak by mi zajímalo proč sou podložky začátek konce a proč by podložení mělo bejt považováno za prasárnu ?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cinek Odesláno Říjen 4, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2013 Podložky jsou začátek konce!Pouze vyčistit,a pokud je tam axiální nebo radiální vůle,tak je to na repas nebo nové turbo!Pár turb s podloženou regulací jsme na stole měli,je to prasárna která nevydrží dlouho a může udělat víc škody než užitku. Nechapu proc by to mel byt konec turba. Novych a vetsich valecku jsem nadelal spousty a nikdo zadny problemy nema, auta jezdi v pohode, pouze s vedomim ze po 3000km turbo znova nezatuhne, co se tyka zivotnosti tak zpravidla turbo valecky prezijou - delam je z titanu. Jinak se tady bavime o zvetseni vule regulace, ne o vuli na hridelce ) já měl svoje turbo venku bylo jak nový nikde žádná vůle a přesto se mi závada po 3 měsících vrátila opět se sekala regulace po té co sme to podložili je to už rok a půl sem nezaznamenal jediný problém auto tahá pěkně od spoda a turbo je bez jakýho koliv zpěvu :) tak by mi zajímalo proč sou podložky začátek konce a proč by podložení mělo bejt považováno za prasárnu ?? Delam bezne vetsi i jen o 0,05 a taky to staci, auta uz se v 95% nevraci, vyhodou je ze temer neni poznat rozdil v nabehu turba, ze zkusenosti zvlast turba GT 1749 VA na to jsou dost haklivy, i kdyz treba pro vecny setrilky co jezdi jen na spotrebu nebo nejaky zdeformovany turba (co nekdo jen honil a nechladil) musim delat i +0,15. Jinak mas pravdu, jak to zacne jednou zlobit, tak uz zadny zbesily jizdy nepomuzou, je to jen placebo efekt , jak pises jedine vyndat , vycistit a vypodlozit, + jeste neni na skodu vyradit ventil EGR (kdyz to jde) 1 Citovat Odkaz ke komentáři
bembas Odesláno Říjen 4, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2013 Turba dělám u RRauto (mám jejich zastoupení pro Zlínský kraj+vyřizuji objednávky pro celou ČR),a zatím jsem dělal tak 30 kusů podložených turbín,a vydržely tak max půl roku,skoro vždy poškozená regulace,podle Radima (majitel RRauto) inženýři v Garretu ví,kolik má bít mezera pod regulací.Nebudu se z nikým hádat,a nebudu nikomu vnucovat svůj názor,ale je to má zkušenost za cca 4 roky kdy se turbama zabývám 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Říjen 6, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2013 Turba dělám u RRauto (mám jejich zastoupení pro Zlínský kraj+vyřizuji objednávky pro celou ČR),a zatím jsem dělal tak 30 kusů podložených turbín,a vydržely tak max půl roku,skoro vždy poškozená regulace,podle Radima (majitel RRauto) inženýři v Garretu ví,kolik má bít mezera pod regulací.Nebudu se z nikým hádat,a nebudu nikomu vnucovat svůj názor,ale je to má zkušenost za cca 4 roky kdy se turbama zabývám Hlavne to odnese samotnej motor.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
312 Odesláno Prosinec 25, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2013 Ahoj kluci prosim vas nechci davat nove thema zeptam se tady. Chci dat na OI 2001 81kw mlhovky z OII a vsude ctu co na to intercooler. Co jsem cetl tak to funguje k ochlazeni vzduchu takze kdyz to nebude mit ochlazeny vzduch tak to auto bude ,,linejsi" Nebo muzu tim zamezenim vzduchu zkurvit i turbo o nic jineho se mi nejedna. Jinak chci udelat i zebrovani do podbehu aby ten vzduch se lepe tocil a proste se to uchladilo. Tak kdyby ste mi na to odpovedeli. Hlavne se mi jedna o to turbo. Diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maslo23 Odesláno Leden 1, 2014 Sdílet Odesláno Leden 1, 2014 nevymejslej bejkoviny, uz tak na hovno privod vzduchu a ty bys to zadelal mlhovkou, pokud chapu dobre ze to chces dat do spodni mrizky...A ano turbo ten privod vzduchu potrebuje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cinek Odesláno Leden 5, 2014 Sdílet Odesláno Leden 5, 2014 No myslim ze nejen turbo ale i motor, ten IC prece chladi uz stlaceny vzduch z turba, ale ve vysledku to je jedno, na mlhovky se vykasli, ten IC je takhle nic moc ucinny, sotva staci na seriovy vykon a v lete ani to ne, a jak ho zadelas mlhovkou, tak prestanes chladit vzduch, tudiz zvysis teplotu nasavaneho vzduchu na hodnotu ze ten motor proste ugrilujes, posleze vetsi teplota nasavaneho vzducu se rovna i vyssi teplota spalin a turbo odpalis, v lete na dalnici temer jistota. Na vykonu to mozna poznas taky, cim vic vychladis vzduch, tim vic kysliku obsahuje a na spalovani a tudiz vykon to ma rozhodujici vliv 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Leden 6, 2014 Sdílet Odesláno Leden 6, 2014 cim vic vychladis vzduch, tim vic kysliku obsahuje a na spalovani a tudiz vykon to ma rozhodujici vliv Nejsem teda uplně kovanej v tomhle oboru ale řekl bych že obsah kyslíku nijak nesouvisí s teplotou vzduchu. S vyšší teplotou roste objem vzduchu. Pokud vzduch dostatečně schladíš tak tím zmenšíš jeho objem a do válců se nasaje větší množštví vzduchu (co do hmotnosti) Je pravda že tím bude i větší množství kyslíku .. ale tak jak si to napsal to zní dost divně :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr.B Odesláno Leden 6, 2014 Sdílet Odesláno Leden 6, 2014 zdravim, řešim na svoji octě ASV 81KW R.V. 2001 problem s nouzakem, řikal sem si že začnu ventilem N75 a jelikož mužu sehnat přímo z výroby tento ventil akorat že na 2,0tdi za nulanulanic tak se chci zeptat jestli by mohl fungovat i na 1,9tdi... diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomasmrazek Odesláno Leden 11, 2014 Sdílet Odesláno Leden 11, 2014 Nemohl by ste sem dat nekdo fotku turba s deviti lopatkama.nasel sem jen z jedenacti.kamarad shani ze sve rozebral a nevi jak slozit.predem moc dekuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.