lukas cerny Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Moju octávku som kupil pred polrokom v top stave. Jediná chybička na nej bolá tá že chýbalo tlačitko na radiu. Proste top stav. To čo som s nou spravil ja, tak za to by ma mali povesit. Od prvého momentu som sa vobec o nu nestaral. Mám 19 a slušne platenú prácu, a tak moja starost okrem plenj nádrže nebola žiadna. Auto som používal stále, kamárotov rozvážal atd. Mám ho sedem mesiacov a najazdil som na nej takmer 20 tis. km. Dosť aj na firemné autá. Netrápil ma žiadny servis udržba a nič podobné. Octávku som za tu dobu tak zničil, že prestávam veriť že sa jej dá nejak pomocť. Predný nárazník je odtrhnutý na dvoch miestach a na spodu prasknutý Kryty motora držia už len na niektorých šróboch a niektoré kryty mám už v kufri. Lave predné svetlo je vo vnutry odtrhnuté a svieti do zeme. Rozbitá práva predná smerovka Oškretý lavý predný blatník. S výmenov oleja meškám už 10 tis. km. O motorch tolko neviem aby som dokázal nečo opravit ale palivový filter a vzduchový som si vymenil sám, čo som dost olutoval so vzduchového filtra som stratil šróby a s palivového filtra som stratil strunku ktorá istý hadičky na filtry. Mám roztrhanú pravu prednú manžetu a neviem presne čo ale v zákrutách mi niečo na pravej strane praská a octávka je naklonená na pravú stranu. Netušim čo tam je. Zadný nárazník je oškretý a zošúchaný, a kopa iných maličkostí. Píšem to sem preto lebo toto je Moja Octavia 1. Na niektoré súčiastky už nemám peniaze a neviem čo dalej. Ak mi niekto viete pomoct tak vopred dakujem. Chcem z nej spravit jedinečnú "octávku". A nepotrebujem žiadnu lútosť 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hejdid Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Na tohle neni potreba litost... Nejdriv pises ze mas dobre placenou praci a ted ze nemas... Auto ti to vraci jak jsi se k nemu choval... S timhle ti nikdo neporadi ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Tak už tu prácu asi nemá...Tady se chodí vybrečet málokdo. A pokud neměníš ani olej, tak to už je tvoje blbost. dej auto nějakýmu mechošovi, at ti to dá do kupi, když tomu nerozumíš. Tak pak hod fotky té jedinečné oktávky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hybli Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Já jen nechápu, jak někdo může ztratit šrouby, když ty filtry se mění během 5 minut? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MONTY350Z Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Hybli: ja nechapu z toho textu vic veci Byt tebou, jestli mas "dobre placenou" praci octavky se zbav a kup si na rozvazenikamaradu 120 nebo favorita ty tohle zachazeni MOZNA zkousnou....takhle dom***t auto umi snad jenom VEMENO Z KAPRA 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Hlavně nechápu, proč se s tím tady chlubíš? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Třeba poskytnutí chyb pro ty chytřejší co se neučí ze svých ale s cizích chyb :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo36 Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 nechápu takhle ze sebe udělt vokurku před tolika lidma 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DanTe Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Dodo to chce mít pořádný koule se takhle ztrapnit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Ten človíček chce asi politovát no tak tedy lituji te ale škoda že auto nemá ruce jelikož by jsi byl sama modřina ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 To je snad nějaká provokace ne? Normální člověk přece toto o sobě veřejně nenapíše...??? lukas cerny: pokud to co jsi napsal je opravdu pravda, tak by jsi zasloužil pořádně nakopat do prdele, protože člověk co za 3/4 roku zhuntuje dobrý auto by měl chodit pěšky a ne se vozit autem. Myslíš že tě tu pochválíme, že 10tis. km přejíždíš výměnu oleje a že neumíš jezdit, proto máš orvaný celý auto? To mi hlava fakt nebere... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo36 Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Nechápu co od nás očekával asi že nasednem do vlaku každej vemem balík korunek a dílů a uděláme u něj sraz a jeho hloupostí poničené auto mu snad opravíme ??? Né školy nemám ,ale tohle je na mne hodně .. Jedinej kdo ho zachrání je pan Dakie. Prosím zachraň toho zoufalce a prostě mu to tady smaž a ať skusí začt jinak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hybli Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Mě je 20, studuju, bydlím s přítelkyní a autu dopřeju vždy to co potřebuju a samozřejmě i něco navíc. Asi by to chtělo začít si vážit věcí, chlapče! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lukas cerny Odesláno Červenec 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Na tohle neni potreba litost... Nejdriv pises ze mas dobre placenou praci a ted ze nemas... Auto ti to vraci jak jsi se k nemu choval... S timhle ti nikdo neporadi ;-) dobre platená som myslel tak že som si ju mohol dovolit kupit ja viem že mi to vracia však som ju využíval ako taxík a udržba žiadna 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Tak ted sklízís to co si zasel chlape. . . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 No, Dodo má asi pravdu, nač to tu dál živit... LOCK a později DELETE. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lukas cerny Odesláno Červenec 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 pokračujem s predošlej témy V skratke tou dobre platenou prácou som chcel ukázať aký som bol lahostajný k octávke aj ked som mal peniaze na nu a to že som tu mrnčal som stel pritvrdit že začínam od nuly a nie aby sa mi niekto skladal na opravu a nosil diely Všetci tu ukazujú svoje "spešl" octávky a ja tiež chcem ukázať v pravom svetle aby moja konečná robota mala o to večšiu hodnotu Zdevastoval som ju to je pravda hambim sa ale nerobím chudáka zo seba a ta lutosť to bola ironia sameho na seba Ešte si ju pofotím ako vyzerá teraz a potom vám vytrem zrak Viem čo som pisal predtým bolo prehnané, predsa bolo to písané o tretej ráno a bol som už z nej na nervy STARAJTE sa o svoju octávečku lebo vám to vráti dvojnásobne Poprosil by som keby ste ma v iných fórach nebrali za tupca koli mojmu správaniu sa k nej Ospravedlnujem sa všetkým v ktorých som vzbudil pohoršenie ale tušim mi končí puberta až teraz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DanTe Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Nebylo by lepší prostě začít téma např takhle "ahoj, som majitelom octávky I, je sice v dezolátnom stave, ale časom ju chcem dát dokopy"? Jako napsat tady na octaviaclubu, kde lidi svoje octávky milujou, že jsi ji zničil tím, že jsi jí nedával žádnou údržbu, to je celkem blbý, hlavně když vidíš jaký auta tu lidi mají a jakou péči jim dávají ;) A upřímně, je to spíš o prioritách než o penězích, jsou tu kluci studenti a auta maji luxusní. Dokonce i já, kterej mám relativně slušnou práci nad jejich autama zůstávám čumět. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Preco asi bola zaknuta tvoja predosla tema trosku porozmyslaj.:palec: Nikto ne je zvedavy na tvoje plakanie tu na fore!!! Je to len tvoja chyba a blbost za ktoru teraz budes platit v eurach. Auto treba udrziavat aspon v takych medziach ako predpisuje vyrobca, Vymena oleja po 15 000km ak ten olej vymenis skor pri 10 000km je to PLUS pre motor!!! Je to tvoje auto tak sa o neho staraj nech ti sluzi co najdlhsie.:PB) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 no a mas o2 nebo o1??? protoze jesrli to relativne rychle nereknes tak ti to taky tady zamknu... toto je sekce o2... mas o2? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lukas cerny Odesláno Červenec 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Nechcel som pisať že ju mám v dezolátnom stave ale chcel som dat najavo že prihlásením sem do fóra už jej bude len dobre a prečo nenapísať že je to moja vina ked je to moja vina. Viem že svoje octávky tu milujú preto som sem prišiel ale čakal som trocha povzbudenia. Dobre tak Ahoj bol som sprostý puberťák zničil som si octávku a teraz ju chcem dať dokopy lebo som si nevážil aku cennosť vlastne mám. Každú sekundu a každý cent do nej vložím za to že to somnou vydržala. Budem si brať vaše rady a príspevky k srdcu a inšpirovať sa vami. Ospravedlňujem sa že som vytvoril u vás pobúrenie. ale už dosť neviete mi niekto poradit stránku so všetkými dielmi na octávku nech nemusím všade hladat. Dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 P2P: SEKCIA JE OCTAVIA1 VASE OCTAVIA 1 TO ZNICIL SOM SI OCTAVKU II je pokracovanie na temu ktora mu bola ZAMKNUTA!!!! :lol: POVODNA TEMA KTORA JE ZAMKNUTA: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=19345&st=0&p=1381021&fromsearch=1entry1381021 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lukas cerny Odesláno Červenec 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 no a mas o2 nebo o1??? protoze jesrli to relativne rychle nereknes tak ti to taky tady zamknu... toto je sekce o2... mas o2? toto neni sekcia dvojkových octavii ale jednotiek ... preto je v názve témy II lebo to bola druhá časť ako keby Viete čo ... obidve temy vymažte a hotovo lebo už ani neviem čo som chcel čo tu furt niečo vysvetlujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Clovece neviem co od nas cakas. To ta mame ako lutovat a povzbudit ci ako? Vsetky diely, ktoré si spominal v prvej teme, ze si znicil, resp su KO sa daju kupit doslova za par supov na vrakaci. Cena je do velkej miery zavisla od toho, ci je to face alebo predface. Narazniky - 20 - 30€ - maju ich vo vsetkych farbach blatnik - 20 € z vrakaca vo farbe predne svetlo - predface - 20 -30€ smerovka - 10 - 15€ plasty okolo motora - vrakac, ale lacne su aj v roznych mensich obchodoch s dielmi. Mna vysli komplet plasty na spodok v predu + jeden podblatnik a nove zasterky minuly rok okolo 40 - 50€ funglovky. olej - clovece ved to stoji max 50€ aj s filtrom. Davam 5w-40 castrol co sa tyka prednej napravy tak doporucujem komplet repas. Tu by som zvolil iba nove diely. Isto by som zacal mechanickou strankou auta a kozmetiku ladil potom. Treba sa prestat lutovat a zacat s tym nieco robit. Ja sa priznam ze moja OI tiez nie je na tom kozmeticky najlepsie, ale rozhodne ju nezanedbavam. Toto leto snad narazniky + piate dvere do laku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 jj cetl jsem to na tabletu , za chybu se omlouvam... Klidne pokracujte.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lukas cerny Odesláno Červenec 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Velká vdaka nelutujem sa alebo to možno tak vyzerá ale som chcel len ukázať aký mám tvrdý štart k tomu čo chcem Repas nápravy? ako komplet ju vymenit? a ja viem že je to pár šupov lenže ja stále jazdím na rezerve lebo všetko som doteraz minul na naftu a na blbosti ja viem že najprv tu mechaniku ale ten nárazník vyzerá že ho každým metrom stratím. za všetky filtre olej a pravu vonkajšiu manžetu som dal 70e. zajtra chcem konečne vymeniť už ten olej aj filter lebo som nemal sčím odmontovat kritku na filtry. ostatné filtre som pomenil všetky. som zvedavý ako je na tom tá náprava. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 :lool::lool::lool: Kluc na povolenie fitra -viecka mas TDI menis len vlozku filtra stoji 5 euro. link: http://www.mayster.sk/sk/katalog/naradie/autoservisna-technika/kluce/kluc-na-olejovy-filter-1 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Nechcel som pisať že ju mám v dezolátnom stave ale chcel som dat najavo že prihlásením sem do fóra už jej bude len dobre a prečo nenapísať že je to moja vina ked je to moja vina. Viem že svoje octávky tu milujú preto som sem prišiel ale čakal som trocha povzbudenia. Dobre tak Ahoj bol som sprostý puberťák zničil som si octávku a teraz ju chcem dať dokopy lebo som si nevážil aku cennosť vlastne mám. Každú sekundu a každý cent do nej vložím za to že to somnou vydržala. Budem si brať vaše rady a príspevky k srdcu a inšpirovať sa vami. Ospravedlňujem sa že som vytvoril u vás pobúrenie. ale už dosť neviete mi niekto poradit stránku so všetkými dielmi na octávku nech nemusím všade hladat. Dakujem Tady máš odkaz na prodejce autodílů a za velice slušné ceny. A už neblbni a začni se o ní starat. A možná by nebylo špatný nahodit nějaký ty fotky, aby bylo co porovnávat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lukas cerny Odesláno Červenec 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 :lool::lool::lool: Kluc na povolenie fitra -viecka mas TDI menis len vlozku filtra stoji 5 euro. link: http://www.mayster.sk/sk/katalog/naradie/autoservisna-technika/kluce/kluc-na-olejovy-filter-1 ja viem .. ale nemám sa ako k nej dostat .. potrebujem odmontovať tu krytku .. aha asi si myslíš že mam dvojkovu octávku ale mám 1 po facelifte 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libor.kratas Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 (upraveno) to i moj 10 rocny bratranec vie vymenit :lool: u O1 66kW AHL tu mas Palivovy: http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/vymena-palivoveho-filtru-skoda-octavia A vymena oleje uz nejde sakra http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/vymena-oleje-19-tdi tu mas aspon foto kde je olejovi povolit ho snad umis skoda ze nejdu tie videa :( Upraveno Červenec 2, 2013 uživatelem libor.kratas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.