Přejít na obsah

technicke nedokonalosti Octavie RS

iphonik4

Doporučené příspěvky

Zdravím. Jsem majitel Octavie II facelift RS 2.0 TDI s DSG přrvodovkou. Octávii jsem koupil před 2 měsíci, když měla najeto kolem 25.000 km (předváděcí vůz přímo od Škoda Auto). Zatím spokojenost. Nicméně po skoro 3 měsících užívání toho vozu mě začalo vrtat hlavou několik nejasností, ke kterým bych rád znal Vaše názory. Ke každému jsem přiložil 2 fotografie, které stačí zvětšit rozkliknutím. Tady jsou:

1) Všiml jsme si u předního rámu (A) nedoléhajícímu obkladu, který je potažen textilem (tam, kde se nachází hlavový airbag). Nedoléhá jak ten u řidiče, tak ten u spolujezdce (u spolujezdce je to ještě patrnější). Známý mí říkal, že to má u Octavie mk2 stejně, ovšem mě se nechce věřit, že česko/něměcký u nejprodávanějšího automobilu (aspoň z jejich koncernu na českém trhu) výrobce by měl něco řešené tímto způsobem.

1.JPG2.JPG

2) Stejnou pochybnost mám ohledně sluneční clony u střešního okna. Moje předchozí Škoda Superb z roku 2003 měla stejné střešní okno a vnitřní kryt této slony byl z černého plastu. Ovšem tady jsem si všiml řekl bych až nechutně zpracovaného kusu "laminátu" (jestli to vůbec je laminát). Máte z vnitřní strany také tento kus laminátu? Nepatří na něj ještě náhodou nějaký černý plastový kryt? Ten kus laminátu je (sice zřídka, ale přece) vidět i přes zavřené střešní okno, které je samozřejmě tónované.

3.JPG4.JPG

3) Jak jsem již zmínil, jsem majitelem dieselového agregátu o objemu 2.0 l s výkonem 125 kw. Za chladičem jsou před samotným motorem jakési 4 gumové průduchy, které fungují, jako "membrány" (vzduch jde jedním směrem). Jenže po převzetí vozidla jsem si všiml, že byla polovina z nich zastrčené dovnitř (jako je tomu na fotografii u levé horní), jenže to mi jaksi nedávalo smysl, protože vzduch by měl proudit směrem k motorové části, takže jsem je dal tak, jak jsou ty ostatní. Je to tak správně?

5.JPG

4) Tato otázka je bez obrázku. Jedná se o tachometr. Tento jev jsem nepozoroval v rychlostech nad cca 80 km/h. Jedná se o to, že pokuď akceleruji a ustálím se na určité rychlosti (např 40 km/h), tak ručička mírně poskakuje nahoru a dolu (tak cca o milimetr) a ustáli se až tak po 10 sekundách.

Na závěr pár fotografií automobilu :)

1.png2.png3.png4.png

Odkaz ke komentáři

1) mě taky uplně nesedí, přilepil bych to tavnou pistolí a bude to držet, pochybuji že uhájíš nějak reklamaci, v protokolu o ročním voze tu vadu máš na 100% napsanou nebo obdobně napsanou

2) střešní okno to nevím, takovyhle vymoženosti neznám

3) vyndej je jako ostatní, asi tam něco muselo vlítnout nebo fakt nevím

4) tachometr vyreklamuj

Odkaz ke komentáři

Mě to co popisuješ tachometr dělá už několik let. Vždy třeba měsíc a pak je rok klid. :) V záruce nic samozřejmě nemám, ale pokud budeš reklamovat, samotnýho by mě zajímalo, čím je tenhle projev způsobenej.

Rolbař: Nechtěl jsem ti to psát do tématu, ale žárovka v popelníku vyměněna a vše zase svítí jak má. :) Díky :palec: Prozkoumám tu zadní. Koukal jsem včera u kamaráda na popelník a ten tam tu bílou mléčnou krytku, narozdíl ode mě, nemá, nemá tam prostě nic. Třeba se u mě bude svítit. :)

iphonik4: Na šíbr se dnes kouknu, ale nemám pocit, že bych tam takovejhle bazmek měl. Mám jednu z prvních OII.

Odkaz ke komentáři

@SirMike: jasný, děkuji za informaci ohledně tachometru.

TADY je odkaz na mnou natočené video tachometru. Všimněte si rychlosti 50 km/h (cca 0:10), jak ručička skáče. Co si o tom myslíte? Máš to tak Miku taky?

Jinak Miku jedná se o vnitřní stranu sluneční clony (to je ten "kryt", který se odsunuje zároveň s oknem a zasunou se musí ručně. Ten kryt, který se používá, aby nebylo vidět přes střešní okno do interiéru) :) Ty fotografie, které jsem postoval jsou foceny při odlopeném okně se zasunutou clonou. Je to ta poloha, která okno nezasune, ale v zadní části odklopí. Prosím částečně jí zavři a odklop strešní okno, přes tu mezeru se podívej, z jakého materiálu je ta vnitřní čast té clony. Děkuji :)

@mareczek: mno to je Audi mno :) Jinak co myslíš? v předávacím protokolu nic o tachometru, střešním okně, ani rámu není. Nicméně ten rám řešit nebudu. Okno teď zjištuji a tachometr jde ve čtvrtek na reklamaci. Však mrkněte na video, které jsem postnul nahoře v tomto příspěvku.

Odkaz ke komentáři

tak jestli tam nemáš nic zapsané o vadě, tak to můžeš jít s radostí reklamovat palec.gif

zkus více autorizáků, pokud někde budou nepříjemný jak to většinou bývá...

mno tak na druhou stranu, do protokolu se mohou psat vady ladu, nebo nevím, například praskrý kryt podvozku. Prostě vady, které vznikly za předchozího používání auta. Tudíž vady, které by mi nereklamovali ani, kdybych si je nadělal sám. Ale vady, jako špatný tachometr, atd. To se do protokolu ani napsat nedá. To je prostě reklamovatelná vada. Ať už způsobena buď přímo při výrobě, nebo nekvalitou určutý materiálů, či vadných dílů. Navíc to může signalizovat další, važnější poruchu (např v náboji kola, nebo co já vím...). Chci tím říct, že do protokolu se mohou psat pouze kosmetické vady, nikoliv funkční. (a nebo i funkční, ale musely by být způsobeny nevhodným zacházením - bouračka, atd.)

Každopadně tacháč půjde na reklamaci ve čtvrtek, tak dám vedět, o co šlo... Snad to kluci na servisu zjistí. S tím oknem to ještě pozjišťuji (poprosil bych tedy SirMike, jestli by se nemrknul):)

@Alessi: děkuju :) já se na to mrknu, pokud bude čas. Jinak offtopic co to máš za eReSo v avataru?:)poslal bys mi PM podrobnější info? fakt pěkná barva :)

Odkaz ke komentáři

mám taky OII RS sice né facelift ale výbavu prakticky stejnou...

Kryt na A sloupku, stejný problém.

Clona střešního okna, tak to netuším odpoledne kouknu popř nafotím jak vypadá u mě.

Klapky, tak to nechápu buď se tam někdo hrabal a silou je tam nacpal protože jak jsem koukal tak mají dorazy, samozřejmě mají být tak jak jsi říkal.

Tachometr, jednoznačně reklamace ;)

Odkaz ke komentáři

iphonik4: Koukal jsem se na ten šíbr. Moc k tomu tedy není přístup, při otevřeným okně mi clona zatáhnout nejde v jakýkoliv poloze. Takže co jsem tak zachytil pohledem - nezdá se mi, že bych ten dekl měl z takovýho aušusu jako jsi tu postoval ty. Ten plast je temně černej a to už má nějaký roky za sebou.

Sice je to funkce k ničemu, ale dnes jsem vyměnil žárovku zadního popelníku a už svítí i ten. Nevím tedy, kolik OII mělo z výroby osvit zadního popelníku, ale já ho mám. :)

Odkaz ke komentáři

@vevca: stejne, jako ja, nebo stejne, jako maros?:)

@luborj: bohuzel :( a budes ten tachac resit? Nebo ptal so se v servisu?

@maros: tak to se mas;)

@sirmike: aha, mno vis, jk se tam da dostat?:) nech tu clonu zvrenou a okno pouze vyklop, v zadni casti to pujde videt tou mezerou;) pokud tam mas cerny plast, byl bych stastny, kdybys mi to mohl pro servisaka poslat vyfoceny

Odkaz ke komentáři

Takže nové info... V servisu mi řekli, že vada tachometru sej im neprojevila a že jim diagnostika ukazovala podnapětí v systému. To údajně mohlo být tím. Takže nabili baterii, udělali její test (prošla na skoro 90%) a řekli, že to jediné by mohlo způsobovat onen problém. Samozřejmě, že nic nespravili, jenže kamarád mi ukazoval, jak mu poničili v jiném servisu přístrojovku po výměně tachometru, tak na to asi kašlu.. Pravda je, že ručička skáče tak o milimetr a během 5 sec to ustane... Takže mě to nějak moc neobtěžuje. Jinak mám další dotazy

1) Jak je to s automatickým svícením? Kdy se vlastně aktivují hlavní světlomety? Já měl za to, že jen ve tmavém prostředí, ale ony svítí i na ostrém slunku.. Je to taky funkce? A co mě taky štve jsou senzory stěračů. Teď v těch vedrech stačí vjet do stínu a stěrače se aktivují. Míváte je zapnuté na auto? Nebo úplně deaktivované?

2) Co mě taky dosti trpí jsou upadané "závaží" uvnitř kola... Postupně odpadávají. Na zadním mám dokonce jen 3 (viz foto). Ony totiž drží jen pomocí oboustranné lepící pásky Mám si s tím vůbec dělat vrásky?

IMG_4240.JPG

3) Poslední věc se týká Columbu. Pokud si v nastavení "zaškrtnu" aktivovat AUX, tak jej v MEDIA vidím (viz 1. obrázek). Jenže kolikrát se mi stane, že je neaktivní a nemohu na něj ani kliknou (viz 2. obrázek) a musím jít do nastavení, možnostu "aktivovat AUX" "odškrtnout" a znovu "zaškrtnout", aby se mi znovu objevila. Je to zřejmě SW chyba v Columbu. Také Vás to otravuje?

IMG_4241.JPGIMG_4242.JPG

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...