Přejít na obsah

Centrálni zamykaní

Zavodnik

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

mám na své Octavii I dodělávaný centrál. Všechno fungovalo zamykat/odemykat na dálku,ale jednoho dne se se začal protáčet zámek ve dveřích u řidiče a přestalo fungovat i centrální zamykaní,tak jsem se dal do demontáže tapecu. Odpojil jsem panel u řidiče kde je stahování oken apd. zmáčku zamykání na dálkovém ovládaní od centrálu a začlo to jít,zapojil jsem panel zpět a zase to nešlo.

Dnes jsem koupil a vyměnil vložku zámku a dám klíč do dveří,pootočím a zamknou se pouze dveře u řidiče. Když dlouze klíč podržím v jedné poloze,tak všechny okna se zavírají a otevírají.

Nevím kdy by mohl být problém. Má někdo prosím nějakou radu ?

Mám zkusit vyměnit celou fabku (zámek) ? nebo co ?

Předem všem děkuji za každou radu. Jsem z toho nešťastný.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravim, mam problem s centralem, kdyz zamknu auto klickem zamknou se vsechny dvere, kdyz ho zamknu uvnitr knoflikem tak se zamkne a odemknou se dvere spolujezdce. Neblika mi ani po zamceni klicem cervena kontrolka u ridice. Navic nevim jestli se ma auto zasejfovat, pokud ano nefunguje to.. Diky za radu

Odkaz ke komentáři

Zdravim, mam problem s centralem, kdyz zamknu auto klickem zamknou se vsechny dvere, kdyz ho zamknu uvnitr knoflikem tak se zamkne a odemknou se dvere spolujezdce. Neblika mi ani po zamceni klicem cervena kontrolka u ridice. Navic nevim jestli se ma auto zasejfovat, pokud ano nefunguje to.. Diky za radu

Osobně si myslím,že bude nějaký špatný mikrospínač v zámku,nebo máš něco s tím panelem u řidiče.

Odkaz ke komentáři

Mas spatny zamek u spolujezdcovych dveri, chyba bude konkretne ve spatnem mikrospinaci nebo je studeny spoj na tistaku v zamku (osobne to vidim na ten studeny spoj), tak rozdelej zamek mrkni na venkovni mikrospinac a proletuj vsechny spoje, pak ti zamykani bude opet fungovat ;)

Odkaz ke komentáři

Mas spatny zamek u spolujezdcovych dveri, chyba bude konkretne ve spatnem mikrospinaci nebo je studeny spoj na tistaku v zamku (osobne to vidim na ten studeny spoj), tak rozdelej zamek mrkni na venkovni mikrospinac a proletuj vsechny spoje, pak ti zamykani bude opet fungovat ;)

Skoro jsem se trefil Konny ! :D postupem času budu tak zkušený jak ty ! :D

Odkaz ke komentáři

Mě asi přeceňuješ, taky nevím všechno... :D , jak tu budeš delší dobu, tak se taky hodně přiučíš a pokud si nějakou tu teorii vyzkoušíš i v praxi na octě, tak budeš taky dobře vyškolenej :palec:

PS: necituj poslední přízpěvek, protože je to podle pravidel zakázaný a admini by tě za chvíli sežrali :D

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ahoj, mám podobný problém. Občas mi nefunguje centrál když zamknu dveře u řidiče a když se auto konečně zamkne tak nebliká ledka na tepecu. Je ten problém v motorku centrálu, nebo je to v klice? Jak je ten centrál a klika vlastně řešenej? kde jsou ty mikro spínače o kterejch tady píšete? Děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři

zdravím, mám octávii 1.9 tdi 77kw r.v. 2009, vyskytl se menší problém, měl sem možnost si auto dát na dignostiku a vyhodilo mi to chybu: centrální zamykání - tepelná ochrana, přechodná závada, šlo to vymazat ale není zaručené že se to zase neobjeví, nemužu to nikde najít o co se přesně jedná nebo tomu nerozumím, dík za odpověď :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím pánové.

Mám dotaz. Mám centrální dálkové ovládání. Momentálně se potýkám s problémem, že když odemknu auto, pravé zadní dveře se neotevřou. Není to sice pravidlo, nicméně na 90% tomu tak je. Navíc mi to občas dělá i u pravých předních. Když je potřeba, musím vlézt do auta, zatáhnout za kliku, na ovládání u řidiče zamčít auto, a následně odemčít. Pak se dveře občas odemčou. Zároveň se mi někdy nezamknou pravé přední dveře. Myslíte že je chyba v zámcích? Že se seknou v zamčené poloze a nemají sílu na to se přehodit? Případně myslíte že je vhodné zajet pro zámky na vrakáč, nebo kde pořídit nové? Říkám si, že pokud bude chyba v tomto a nové zámky nestály moc, vyměnil bych zrovna všechny.

BTW, když zatáhnu za kliku vevnitř, čudlík vyjede nahoru, ale jak kliku pustím, zajede zpátky do zamčené polohy.

Díky

Odkaz ke komentáři

Bajlo: chyba je buď v zámcích nebo v kabeláží co jde do dveří, ale spíš to vidím na ty zámky. Buď bude KO mikrospínač nebo budou studené spoje v zámcích (v horším případě oboje). Z vrakáče bych zámky nebral, protože ti to může za chvíli opět blbnout, lepší je opravit tvé zámky, nic na tom není. Sám jsem si tak opravoval už 3 zámky, takže vím co píšu a zámky doteď fungují :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Dnes jsem měnil mikrospínač v zadních dveřích,ale pro změnu jsem nemohl povolit torx co drží vložku.Mikrospínač se mi podařilo vyměnit sice náročná manipulace uvnitř dveří,ale šlo to.Jen by mě zajímalo jestli jste neřešil někdo situaci kdy nejde šroubek povolit

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Pán major, som z toho dáký zmatěný. Neviem, ako vložiť svoj vlastný príspevok, preto to robím ako odpoveď. Nehnevajte sa, keď tak mi napovedzte. Ale k mojej problematike. Kúpil som Octaviu I. Kľúč do dverí u vodiča vojde, točí sa o 180 st. a nič sa nedeje. Mám podozrenie, že je v nútri niečo polámané. Zámok by nemal ísť až tak moooc. U spolujazdca je to jednoduché. Odomknem a zamknem celé auto. A vzadu na kufri je to ešte zaujímavejšie. Klúčom odomknem a zamknem zámok, ale nie cez centrál celé auto. Tak ak viete, poraďte mi, čo s tým. Upozorňujem, že vrakáreň je neprijateľná.:)

Odkaz ke komentáři

Vyber vlozku zamku a hned uvidis, co je zle. Velmi pravdepodobne mas odstraneny/zlomeny diel ktory ide z vlozky do zamku.

Niekde tu na fore su aj obrazky toho.

Navod na vybratie vlozky najdes na fore (napoviem, ze je to pomocou povolenia, nie uplneho vyskrutkovania malych torxov na boku dveri)

Ten zadny zamok - bud zamok, alebo kabelaz.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...