Přejít na obsah

Zapáchající kapalina na podlaze spolujezdce

Doporučené příspěvky

Prosím zkušené majitele Octavií o radu. Vlastním nově asi týden Octavii I z roku 2005. Včera jsem zjistil, že na gumové podložce na místě spolujezdce a také pod ní na "koberci" je mokro. Kapalina zapáchá - ne tolik aby byla cítit na dálku, ale na rukou byla cítit nepříjemným pachem. Předevčírem jsem poprvé použil klimatizaci (cca 3 hodiny přerušovaně) a mám podezření, že by to mohla být příčina, ale technicky tomu nerozumím a nevím, jestli je vůbec možné, aby se kapalina ze systému klimatizace dostala tímto způsobem do kabiny.

Můžete mi někdo prosím poradit, o co se jedná?

Odkaz ke komentáři

možná máš ucpanej odtok klimy a kondenzující voda se schromažduje hnije a přes klapku vnitřního okruhu teče dovnitř

nebo máš ucpaný odtoky na podběhách a voda ti přes mikrofiltr teče opět přes ty klapky ke spolujezdci

vše skouknout a vyčistit :palec:

Díky za radu! Dokázal bys mi i napsat nějaký stručný návod k té kontrole - ve smyslu kam konkrétně bych se měl podívat, co případně odmontovat..?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Pokud lezu ke kabinovému filtru resp. odtoku do podběhu (strana spolujezdce) tak stěrače nemusím sundávat, jen je zastavím v půlce stěru a plast jde vyndat. Na pravé straně je to horší, plast nesundáš...ale nouzově se dostaneš také - odpružíš plast a prostrčíš ruku (já nemám malou ruku a jakžtakž jsem zvládl...akorát hřbet ruky do krve...malá ručka nějaké pomocnice či děcka by zvládla lépe :rolleyes: ).

Upraveno uživatelem borlan
Odkaz ke komentáři

Pokud lezu ke kabinovému filtru resp. odtoku do podběhu (strana spolujezdce) tak stěrače nemusím sundávat, jen je zastavím v půlce stěru a plast jde vyndat. Na pravé straně je to horší, plast nesundáš...ale nouzově se dostaneš také - odpružíš plast a prostrčíš ruku (já nemám malou ruku a jakžtakž jsem zvládl...akorát hřbet ruky do krve...malá ručka nějaké pomocnice či děcka by zvládla lépe :rolleyes: ).

Ahoj,

díky za radu. S těmi stěrači jsem to už někde zaznamenal a určitě půjdu touto cestou. Drobnější ruku si taky někde opatřím.. a pokud ne, kapku krve nemám problém obětovat.

Odkaz ke komentáři

Já ten stěrač u řidiče samozřejmě zkoušel a ani bohovi...když už to hrozilo opravdu velkým násilím a že něco nevratně podělám, tak jsem radši matku vrátil a šel tou nekomfortní cestou a dosáhl svého...

Kdybych opravdu potřeboval sundat stěrač, tak nevím jak bych pochodil...jestli by pomohlo předem dlouhodobě prostříkávat povolovačem...nevim.

Upraveno uživatelem borlan
Odkaz ke komentáři

Ten sterac je nasazenej na konusu, takze staci vzit treba sikovky a stahnout ho, tzn. jedna celist sikovek prijde pod sterac a druha celist nahoru na sroub a pak uz jen staci zmacknout. Taky mi ten sterac nesel sundat a timto zpusobem byl sterac okamzite sundanej ;)

Já stěrač podložil a na šroub (s povolenou maticí na úroveň čela šroubu) jsem tloukl kladivem (přes ochrannou destičku) - očekával jsem, že to z konusu odskočí a...nic. Tak jsem se na to vyprdl.

Příště teda zkusím dle rady "stahovák"-sikovky... :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...