Stickler Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 (upraveno) Ahoj všem ,poněvadž jsem se konečně dokopal k tomu pořídit nějaké fotografie, níže bych rád představil "mou" současnou OII.Už v předchozím zaměstnání jsem si hrál s předfaceliftem, popsaným jako "Mé každodenní cappuccino" (více info NALEZNETE ZDE). Po předlouhém čekání jsem si před měsícem - v září tohoto roku - konečně dovezl nástupce, kterého mám od mého současného zaměstnavatele k volnému používání (proto omluvte drobné retuše firemních nálepek).Auto krátce používal kolega, který však kvůli rozrůstající se rodině po roce potřeboval kombi - tak jsem se o tuto skoro novou OII přihlásil já :)Snad se bude líbit Informace:Škoda Octavia II, výroba 10/2012 = MR 2013, 1,2 TSI 77kW, stav tachometru, když jsem si auto dovezl: 30 000 kmJak jsem si auto přivezl, aneb Social Edition (výbavová verze Activ): 1DIN autorádio Škoda Melody Manuální klimatizace Dálkové ovládání centrálního zamykání Elektrická okna vpředu Elektricky nastavitelná, vyhřívaná vnější zpětná zrcátka Palubní počítač 4x airbag ASR Výškově stavitelné sedadlo spolujezdce, spolu s nastavitelnými bederními opěrkami předních sedadel a dělenými sklopnými zadními sedadly Gumové koberečky Rezervní ocelové kolo - plnohodnotné Defend Lock Dosud provedené úpravy:Interiér Loketní opěrka "JumboBox" vpředu (včetně zadního popelníku, zapojené AUX zdířky a vedení vzduchu) + dodatečná montáž vzduchového potrubí pro klimatizovanou schránku před spolujezdcem Sklopná loketní opěrka vzadu s průchodem na ski vak Nová stropnice s osvětlením vzadu (původně nebylo), novou stropní svítilnou Elegance s čtecími lampičkami vpředu, výklopnou schránkou na brýle a protisluneční clonou s make-up zrcátkem na straně řidiče a spolujezdce Autopotahy MAD šité na míru v kombinaci kůže/ látka s červenými prvky/ alcantara s červeným prošíváním a nášivkou "Sport Line" Kožené výplně dveří (RS) s přípravou pro Sound System Malý kožený paket RS red line, original - výměna volantu za 4-ramenný kožený s červeným prošíváním, nová kožená řadící páka s červeným prošíváním, kožené madlo ruční brzdy s červeným prošíváním, kožená loketní opěrka s červeným prošíváním Čalouněné bočnice palubní desky (ve stylu vyšších výbav - původně plastové) Úložná schránka pod sedadlem spolujezdce Chromový /hliníkový styling paket - výměna vnitřních kliček dveří za chromové, výměna mechanismu ruční brzdy za mechanismus s chromovým tlačítkem, chromová lišta na popelníku, airbag s chromovým "úsměvem" + nové logo Škoda, matně chromové dekorativní lišty na ovladači stahování oken na straně řidiče a spolujezdce, matný hliníkový kroužek ovladače zrcátek, nový ovladač světel v matném nerezovém provedení by VW s kroužkem v matném hliníku, nerez výplně s červeným nápisem "Octavia" do páčky pro výškové nastavení předních sedadel Výměna středové schránky na palubní desce za uzavíratelnou Výměna spodní uzavíratelné schránky středového panelu za popelník (jsem nekuřák, ale používám jako odpadkový koš) Zakázkové velurové koberečky z DE - černé s červeným prošíváním (na zimu gumové) Dekor v imitaci šedého karbonu - 4D lakovaná fólie + červené spodní hrany dekorativních lišt Panel klimatizace v klavírním černém lesku, včetně kruhových středů ovladačů klimatizace v černém lesku Upravený přístrojový štít (stříbrně lakovaná horní lišta po vzoru verze s Maxi-DOT, červené ručičky, nápis "Sport Line") Ozdobné kryty prahů "Octavia", originál Škoda Nerezové pedály (plyn, spojka, brzda) + nerezová opěrka levé nohy Mezipodlaha zavazadlového prostoru Závěsné sklopné háčky do zavazadlového prostoru Originál odkládací kapsa do levé bočnice zavazadlového prostoru Style kryt na klíče - dekor červená metalíza Zkrácení tyče řazení o 30mm Exteriér Výměna vnějších zpětných zrcátek (asférické na straně řidiče) a klik dveří za lakované v barvě vozu Na letní sezónu 17" litá kola Seat, stříbrná Originál boční ochranné lišty, lakované v barvě vozu Tónování oken fóliemi - vpředu se 70% propustností, nanotechnologie (zádržnost až 50% tepla, odstín s nádechem zeleno-modré), vzadu na úroveň 20% propustnosti, černá Originální tónované čelní sklo se šedým pruhem proti slunci Polepy B-sloupků leskle černou perleťovou fólií Rozšíření jednoho výfuku na dvojitou chromovanou koncovku ve stylu originálu Škoda Nové znaky Škoda vpředu a vzadu (podklad lakován do černé lesklé) + na kola (letní i zimní) Sundání nápisu "Octavia" z kufru, odstranění podložek pod registrační značkou vpředu + vzadu Malý nápis s označením motorizace "TFSI", lakován do leskle černé Střešní anténa "shark", leskle černá, originál Škoda + 56mm ALU leskle černá anténa Zadní LED světla, originál, 3 fázově zatmavená, zapojená pro svítivost "C" Upravená originální přední světla - leskle černá s černou plaketkou a bílým nápisem "Octavia" Černé mlhovky s LED denním svícením a s funkcí pozičních světel Lakovaná maska do kombinace leskle bílá / leskle černá s červeným proužkem Odtrhová hrana 5. dveří (upravený originál z Rapidu) v leskle černém laku Prodloužení zadní odrazky přes celou šířku nárazníku Červené třmeny brzd a černé matné náboje kol Elektrika Xenon-look halogenové žárovky H7 Philips Diamond Vision 5000K Výměna BCM jednotky, zapojení mlhovek a denních světel a naprogramování funkce Corner, protočení ručiček, samočinné zamykání.. Tempomat Zadní parkovací senzory, originál Škoda Multimediální dotykové autorádio Kenwood DNX-525DAB s navigací a bluetooth handsfree (originální mikrofon Škoda umístěn do stropní lampičky vpředu), doplněno o duální anténu (v palubní desce) Držák mobilu Brodit se zakázkovým flockováním (nanesení samet povrchu) Duální 12V zásuvka v kastlíku před spolujezdcem + vyvedené USB z rádia Montáž dalších 4 reproduktorů do zadních dveří Zapojení poloautomatické klimatizace včetně senzorů (původně striktně manuální) Osvětlení přihrádky před spolujezdcem (původně bez osvětlení) Footwell osvětlení prostoru pro nohy vpředu a vzadu (100% osvit při otevření dveří, vypnutí motoru a odemčení vozu, 25% osvit při jízdě se zapnutými potkávacími světly) Druhá lampička v zavazadlovém prostoru (pravá) Baterie Škoda 61Ah, 330A + originální plastový kryt LED žárovky do směrových světel P+Z, do couvacích světel a pro osvětlení RZ Zapojen dvoutónový klakson Zapojena varovná světélka v předních dveřích ...zde u mnohých bodů patří velké díky Vášovi za pomoc! Motor Protihlukový kryt motoru Úprava výkonu na 89kW a 192Nm (s 15" koly nyní akcelerace z 0-100km/h = cca 9,5s) Blow-off ventil Sportovní filtr K&N ...používání aditiv VIF Chystané úpravy Styling kit karoserie (zadní difuzor, přední spoiler, nástavce prahů, černá fólie na střechu, apod.) Snížení podvozku (max. -20mm) LED osvětlení interiéru (možná i LED osvětlení vnitřních kliček dveří?) Časem možná tříramenný MF volant z OIII s plochou spodní částí Světelný senzor Vytlumení dveří getexem+ možná nové basové a výškové měniče ... a další úpravy Foto 10/2014:Změny budu průběžně dokumentovat (mezistránky topicu) a v případě větších změn tento úvodní příspěvek editovat. Upraveno Leden 27, 2015 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 (upraveno) krasavica ;) nech poslucha pekne si ju dovybavujes, len tak dalej ;) inak kukam ze ten chrom ovladac svetiel mas bez funkcie auto? ak ano tak presne taky zhanam aj ja uz asi rok vies mi napisat cislo dielu? budem ti moc vdacny Upraveno Říjen 28, 2013 uživatelem lumi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 28, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 Děkuji Ano, je bez Auto a je plně funkční, číslo dílu však bohužel neřeknu, protože jsem ho koupil přes eBay - bylo jich tam dost.. Následně jsem ho rozebral a spolu s tím původním "smíchal" - třeba kroužek neseděl, proto jsem vlastně jen tu nerez příčku vložil do původního pouzdra.... Níže bych ještě mohl přidat fotky mých projektů, tam je vidět i ten spínač Foto dle pořadí:1) Trošku realističtější podoba interiérové fólie2) - 4) Montáž JumboBoxu5) - Tlumení motoru6) Úprava starého ovladače světel na VW styl7) - 10) Ozdobné kryty prahů "Octavia"11) - 18) Výměna stropnice + druhé světlo do kufru19) - 27) Výměna zrcátek (kliky již vyměněny)28) - 30) Nové znaky (dnes měněno) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 pekna praca avsak ja bych potreboval cislo dielu toho spinaca ak by sa ti chcelo ho vytiahnut a opisat bol by som rad ale ak nie nic sa nedeje :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 28, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 No to bohužel nejde, protože jak jsem psal - mám ten spínač v původním Škodováckém pouzdru Nicméně třeba tady máš jeden: http://www.ebay.com/itm/VW-Chrome-Headlight-Switch-Control-NEW-VW-ORIGINAL-5ND941431A-Jetta-Golf-Tiguan-/151150302736?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2331429610&vxp=mtr :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 vdaka za odkaz este keby som vedel kupovat cez ebay skusim skocit do vw salonu a objednat ho podla cisla co je v tom odkaze. vdaka aj tak 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 28, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 Více bohužel asi nepomohu, kdybych si aspoň to VW pouzdro nechal, kouknu se, ale takto... Snad se podaří, nemáš vůbec zač 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 hlavne ze mam cislo dielu vo vw to uz hadam nejak zvladnu :D ta biela ma velke caro a da sa pekne kombinovat napr. z ciernymi doplnkami ;) tak nech ta okta poslucha a robi len a len radost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 parada :) ... pekne fotky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomiq07 Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 nech slúži :) a úpravy na 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 28, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 Díky kluci :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 Pěkná "kára" , hodně jsi zapracoval na úpravách, carbonový dekor se mi líbí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 No konecne! :-D je nadherna!Jen tak dal! ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 28, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 Ano, konečně jsem se k tomu dokopal :D Moc díky kluci! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gracho Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 Musím povedať,že som si všetko dopodrobna prečítal,spolu aj s report o bývalej O II a len som kukal,koľko peňazí si do toho auta narval . Ale vôbec sa Ti nečudujem,trocha to poznám. S úpravami len tak ďalej,máš dobré nápady ktoré som ešte nikde nevidel . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 29, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 Je to pravda a tady to nebude lepší.. Jak jsem psal, je to koníček i prokletí zároveň.. Na druhou stranu jsem na předchozí OII stačil skoro vše sundat a na autě jsem jim nechal úpravy za cca. 4 tis. Kč. Při opětovném prodeji věcí však určitá (nemalá) ztráta vznikla, no.. Za slova chvály však každopádně děkuji! :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Říjen 29, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 Parada, pekne auticko...to cervene prevedenie interieru sa mi celkom paci, pekne si to vymyslel. Ako si robil tie cervene linky na listach, ci to je retus, dobre vidim? Je to celkom decentne Ten carbon by som na jambobox osobne nedaval, inak je to paradicka, nech sluzi :) Koli zadnej lampicke si menil stropnicu? Ci aj z ineho dovodu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Říjen 29, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 to si to vše prekopal za necelý 2 měsíce? XD Jinak moc pěkný a ty Cerveny listy SOU pekny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 29, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 Díky kluci, jsem rád, že se líbí :) Červená linka dole na lištách je dělána fólií, na repráčcích je to lak :) Jinak jsem to opravdu stihl za necelé 2 měsíce, na auto jsem čekal dlouho, takže jsem si předem již vše náležitě připravil :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Říjen 29, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 Cim si vyrezaval otvor na folii, pre tu chromovu listu na popolniku? Ja to nemam narezane a v lete sa mi to odlepovalo, resp. zduvalo sa to na tom mieste :( Volant je origos? Ten chromovy usmev na airbagu mi tam vobec nechyba, no velka skoda, ze sa nedaju nikde uz zohnat tie znaky s novym logom do airbagu <_< Ake to su znaky na tych pukliciach? Nejake nalepky? Trosku mi mozno vadi, ze ten carbon je lepeny do lavej strany, asi preto, ze som pravak :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 29, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 Ničím jsem ji neřezal, popelník jsem rozebral a lištu sundal, fólii vytvaroval a následně vše zase zacvakal :) Karbon mám naopak schválně, nemusím jít s davem :D Co se týče znaků a volantu, volant je origo, no brzy se snad dočká výměny za na pohled stejný, jen s červeným prošitím. Úsměv bych rád, no nový airbag proto kupovat nebudu. Včera jsem zkusil udělat "úsměv" z leskle černé fólie, no nebylo to nic moc, bylo znát, že je to jen fólie, proto jsem to strhl.. Znaky na poklicích jsou 3D plastické samolepky, koupil jsem je před časem z Číny jako sadu na auto, původně jsem tu samolepku měl i na volantu a vypadalo to skoro jako originál.. Bohužel se po týdnu nepochopitelně zkroutila a musel jsem ji strhnout a vyhodit.. Proto jsem docela zvědav, kolik to vydrží na těch poklicích.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honzajs39 Odesláno Říjen 29, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 Moc pěkná, Líbí se mi interiérový Carbon, ten je super. A celkově moc pěkná kokta. Dívám se že jsi z Ostravy. Co takhle se v neděli potkat u KIKY ve 14:00? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 29, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 Děkuji pane S tím srazem ještě nevím, časově to bude dost nahnuté. Ovšem pokusím se :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Říjen 29, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 vdaka za odkaz este keby som vedel kupovat cez ebay Ak chces, kludne aj cezomna, ak nemas ucet...neni problema ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Říjen 29, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 ja bych ho chtel taky ale s funkci AUTO. je to mozne pres vas? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 29, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 Pokud bude Kyselinka objednávat, bude lepší to vzít při jednom. Pokud ne, není problém, mohu objednat ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Říjen 29, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 http://www.mihocar.cz/spinac-svetel-vw-tiguan-facelift-20tdi/d-70749/ http://www.mihocar.cz/spinac-svetel-superb-ii-36i/d-70741/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 31, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 31, 2013 Kluci, mám dotaz na chiptuning. Už jednou jsem se ptal v příslušné sekci, nicméně myslím, že v mém tématu se můžeme rozepsat více. Plánuji, že do toho asi půjdu. Co jsem slyšel, ačkoli je a vždy bude maloobjem rizikový, v případě 1,2 TSI prý není riziko tak velké, jak by se mohlo zdát. Problémem je, co zvolit? Co jsem se koukal na web, výběr je poměrně chabý. Hledám totiž firmu, která má sídlo nedaleko Ostravy, nebo dělá mobilní chiptuning. Ovšem cena není vše, nechci platit např. 15 tisíc za Cimbu, ale radši zaplatím třeba 7 za kvalitu, než 3 za šmejd.. V okolí znám hlavně TDIFun, ovšem když jsem tam volal, TSI nečipují. Následně jsem našel kde co, ale kecy o slevách 40%, které mají celoročně, nebo údaje o čipu na 95kW, když bývá standard 92kW ve mě nebudí zrovna důvěru. Víte tedy z vlastní zkušenosti o nějaké firmě z okolí, která by byla schopna provést kvalitní čip bez obav z toho, že mi motor zítra klekne? Předem díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Říjen 31, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2013 Ahoj, tohle je možná trochu mimo, ale napadlo mě, co zkusit oslovit Benet? Jasně, jejich price list a to, že mají zkušenosti (asi) jen s 2.0 tfsi z OII RS je jedna věc, na druhou stranu ty jejich auta jezdí a jsou to profíci, co mají deal přímo se ŠA. Možná by dovedli poradit, nasměrovat nebo něco jinýho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Říjen 31, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2013 Benet je amateřina největší. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.