SirMike Odesláno Leden 10, 2015 Sdílet Odesláno Leden 10, 2015 Pane tak jak dopadly ta mračítka? Už máš výsledek? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Leden 10, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 10, 2015 Nene, zatím se mi nikdo neozval :) Dám určitě vědět, sám jsem hodně zvědavý - na fotomontážích nic moc, ale myslím, že v reálu to špatné nebude 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Leden 10, 2015 Sdílet Odesláno Leden 10, 2015 Na te bile to v realu vypada docela dobre, akorat uz jsem videl par kusu, kdy spary mezi mracitky a blatniky uplne nesedely. Nevim jakou kvalitu tyhle mracitka maji - zda je to spatnym nalepenim nebo proste ten tvar uplne nesedi. Pokud ti sedne barva, tak ti bude vypadat fajn. Ale potom by naraznik chtel ten originalni spoiler. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Leden 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 (upraveno) Spáru chci určitě řešit :) Ta mračítka by, dle toho, co jsem letmo zkusil, měla sedět snad dobře, pro jistotu jsem docela hrubou oboustrannou pásku odstranil, protože by mračítka zbytečně hodně odstávala (pak je přilepím). Pokud bude nahoře spára větší, chci si pohrát s nastavením usazení světla tak, aby mračítka co nejlépe navazovala na blatník. No a nakonec nějakým bílým tmelem chci spáru vyplnit tak, aby byla vidět co nejméně :) Tak bych snad mohl docílit požadovaného efektu Spoiler pak určitě chci co nejdříve, problémem jsou finance. Spolu ke spoileru musím připočítat i lak a když už se bude lakovat, rovnou musím koupit i nádstavce prahů a hodit je do laku. Před tím však ještě musím koupit pneu za 10 tisíc a spolu s novými koly bych rád rovnou vyřešil i lehké snížení o cca 20mm pružinami Eibach za 4 tisíce. A když snížení, tak hned musím řešit plechový kryt motoru, abych si neprorazil olejovou vanu. Takže je to tak nějak v pořadí :) Upraveno Leden 11, 2015 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Leden 11, 2015 Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 Jasně, všechno nejde mít hned. Ale aspoň se máš pořád na co těšit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Leden 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 To j, ale taky pořád prázdnou peněženku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Leden 11, 2015 Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 (upraveno) Kdyz neni zenska a deti, dluhy se plati, tak bych na prazdnou penezenku moc nekoukal:) Ja pritelkyni mam, takze jakakoliv investice do auta musi projit dvojim schvalovanim, nejdriv jestli to chci ja, tam problem nebyva a pak jeste moralni obhajoba pred pritulou, tak je to horsi:D Upraveno Leden 11, 2015 uživatelem ka_r_los 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Leden 11, 2015 Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 A nebo si vzit pujcku a muzes to mit hned ;) Zrovna bejt v tvy situaci tak bych to asi resil pujckou a mel to hned :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Leden 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 (upraveno) Lukáši, půjčky nemám rád a už vůbec ne kvůli takovým pitomostem. Je to spíše koníček a musím počítat s tím, že to bude chvíli trvat. Nebudu se proto uvazovat - půjčku (malou) jsem řešil jen jednou kvůli opravdu hodně dobré, časově omezené nabídce, kdy jsem věděl, že nevzít si ji, mohl bych mít smůlu. Ale jinak budu raději jezdit nedodělaným autem a "jednou".. ;) @Karlos: To máš pravdu. Když jsem sám, sám si kupuji co chci - měsíčně uhradím vše podstatné (bydlení, jídlo, apod.) a zbytek dle svého uvážení investuji třeba právě do auta. Pořád je co kupovat, ale nyní mám nového oblečení (kupuji většinou značkové, takže se to trošku prodraží) dostatek, z nepotřebně potřebných věcí mám vše taky, maximálně se pořád nějak nemohu odhodlat koupit tablet (když už, tak už nějaký lepší kolem 12K), který ale zase nepovažuji za nic nezbytného a raději pořád tak nějak padají peníze do auta. Takže mám v tomto ohledu docela volnou cestu, no trošku trnitou. Spočítal jsem si věci, které bych teď po výplatě rád koupil a už bez pneu to dělá 9 tisíc (z toho jen 1100,- Kč mimo auto). Spolu s pneu a výše uvedenými věcmi to dělá už docela dost a to samozřejmě nepočítám další věci, které chci, jako difuzor, černou střechu, apod.. No holt, o to více si toho budu vážit a těšit se, že to jednou snad bude :) Upraveno Leden 11, 2015 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Leden 11, 2015 Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 U tebe vidím jako hlavní problém konec leasingu auta, nebude končit příští roky? Jinak auto máš nové, poslední OII co vůbec byly, takže jako celek vydrří ještě leta, u motoru... pokud s ním jezdíš město, tak ok, ale 1,2TSI není dálniční, potom je u mě dost strach o motor:/ Já mám potovru 2008 a těch bolestí už se ozývá dost, sice hezky píšu o tomhle a tomhle vylepšení, ale mám největší chuť vyměnit komplet silentbloky motoru, přeci jen už to má skoro 200tisíc za sebou :) Takže se moje investice netříští jen auto - rest of world, ale taky auto - údržba:) Co se tabletu týká, pokud si zkoukneš moje příspěvky, tak každý bez diakritiky je psaný z tabletu, máme Ipad 3, který před 2 lety vyhrála "tchýně". Je to fajn do postele, na gauč a hlavně na záchod. Ale pokud o něm přemýšlíš jako o prezentačním nástroji, tak bych si pořídil spíš zařízení 2v1 a měl tam nainstalovaný plnohodnoty powerpoint. Celý ipad je strašně tupé zařízení a jen nahrání fotek do něj není jen o kabelu %) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Leden 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 (upraveno) Já auto nemám na leasing, mám ještě jedno z posledních aut, které jsou v majetku firmy - BL se nám jen smluvně stará o servis, ale jinak je auto zaplacené, proto ho máme na cca 6 let, nebo 200 tis. km. Mé auto má 2 roky a teď nějakých 62 tisíc kilometrů, takže mám ještě tak 4 roky čas a pak se mohu rozhodnout, zda si ho nechám, nebo ne :) Co se motoru týče, vůbec ho nešetřím a dost ho točím, ale po dálniční jízdě nechávám dochlazovat turbo, stejně jako se studeným motorem se snažím, pokud tedy nemusím kvůli nějakým idiotům šlapat na plyn, jezdit pomalu a motor netočit. Ale jinak maloobjem, nebo ne, benzínům svědčí hodně je točit, naopak nízké otáčky ho zabíjejí a tím tuplem při takto malém motoru - on mi utáhne 6-ku i na 40km/h a 4-ku jsem tam nechtě nechal při 20km/h a utáhl to, ale v motoru jsou pak takové síly, že podtáčet ho takto pravidelně, moc nevydrží - takže mé okresky do 120km/h (nejčastěji), občas projíždění městem a tak z 30% dálnice jsou myslím ideální :) Ono si právě říkám, že nevím, kolik ve finále bude firma za auto chtít. Kdyby odešel motor (auto už v záruce není), měl bych možnost odkoupit jej levně a pak tam motor vyměnit. Otázkou ale je, zda by se to opravdu vyplatilo. Proto budu zatím věřit tomu, že vydrží, zatím jezdí dobře (klep, klep) a i servis pochválil dobrou kondici, takže to tak snad vydrží :) Používám i aditiva VIF, takže by neměl být zasmolený karbonem a tím by ho nemělo nic ničit. Jinak k těm tabletům: Tak to myslím, 2 v jednom. Přesněji bych asi chtěl ten Asus tablet s plnohodnotnými Win 8, s odnímatelnou klávesnicí, abych s sebou k zákazníkům pořád nemusel tahat blok a noťas. iPad bych nechtěl, měl jsem 3 roky iPhone a jsem rád zpět na Androidu. Nějak ten Apple pro mě za ty peníze ztrácí přidanou hodnotu a iPad je spíše sranda věc na blbnutí, než opravdový nástroj pro každodenní práci Upraveno Leden 11, 2015 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Leden 11, 2015 Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 (upraveno) po těch 6 letech je spíš to auto na prodej si myslím já... Toť je hold otázka no. každopádně na co plechovej kryt pod olejovou vanu? Upraveno Leden 11, 2015 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Leden 11, 2015 Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 Je to otázka skutečného stavu a morálního zastarávání. Pokud je auto co k čemu, jezdí, nerezne, nemá vážnější technické nedostatky a člověk si ho uzpůsobí tak, že mu v něm nic nechybí (výbava, spotřeba apod) co dál? V případě Octavie máš už jedině možnost větších aut, protože co ti na O2 vysloveně chází :) To auto je v určitých ohledech lepší ne O3, například podvozek, takže o generaci víš nemá ani cenu jít. Já kupoval auto v lednu 2014, uvdeno do provozu 7/2008. A než se dostanu s údržbou na +- 250000, tak to sakra potrvá :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Leden 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 Ke krytu pod olejovou vanu: Už s běžným podvozkem jsem na polní cestě na staré OII po čurpauze prorazil vanu. U této OII s běžným podvozkem kolikrát najedu na obrubník a mám trošku obavy, zda je vše OK (výška současných obrubníků bude později nadlimitní, ale budou mi zase spíše dělat vrásky ty, které mě aktuálně nezajímají). Čili když auto snížím o cca 20mm, bez plechu pod motor ani ránu i za cenu toho, že auto ztěžkne na předek o zbytečných 20kg, což se v případě mého motoru projeví zhoršenou dynamikou při zrychlení o +30 sekund.. Jinak k tomu autu: Pokud ho odkoupím, tak vlastně jen proto, abych ho prodal.. Asi.. U dalšího služebního auta to budu mít stejně, jen s tím rozdílem, že to bude už plně vybavený Elegant a na dodělání tam budou už jen drobnosti. Proto než jezdit 6 let starým autem s najetými téměř 200 tisíci kilometry, raději sáhnu po novém autě, kterému bude vůči tomuto leccos chybět (nic, co by se nedalo dodělat), ale bude mít zase naopak něco navíc (dvouzónovou klimu, el. okna vzadu, apod.). Zde je ale relativní, zda kupec ocení auto s poctivými kilometry s takovouto dodělávanou výbavou, nebo ne. Protože teď mě to sice vše bude stát řekněme 200 tisíc, což je nemalá ztráta, ale po X letech se ztrátou na hodnotě věci prodám řekněme celkově za 100-ku. A to bude zase takové nečekané zpestření rozpočtu. Takže otázkou spíše bude stav trhu s auty v době potencionálního prodeje, jestli se mi aspoň těch 100 tisíc při přeprodeji vrátí, nebo ne. Největší problém vidím v tom motoru - zatím je super a já doufám, že mu to zůstane. Ale i kdyby při 200 tis. kilometrech běžel jako nový, vinou předsudků jej myslím spousta lidí zavrhne a nerad bych investoval do neprodejného auta. Takže fakt nevím, zatím to asi nechám budoucnosti :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Leden 11, 2015 Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 Pokud to koupíš a budeš prodávat, bude mít nálepku klubového auta a na to spousta lidí slyší:) Tvoje TSI je leštěnka a s tou se dá udělat hodně muziky:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Leden 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 Děkuji :) Pokud by tomu tak bylo, určitě bych byl za "místní prodej" jen rád, protože bych auto mohl prodat aspoň v kompletním stavu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Leden 11, 2015 Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 To ja osobne byt na tvem miste tak bych s pujckovou zase nevahal :) Nemel jsi zadne porizovaci naklady na auto, na servis taky zadny nemas a kdyz uz ses rozhodlej ze ty prachy do toho stejne narves tak bych to radsi mel hned ze zacatku komplet a mohl s tim jezdit 6 let nez furt neco dodelavat. Ale je to jen muj nazor ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Leden 11, 2015 Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 Potom je vzdycky dulezity, jestli je to i clovekuv konicek, protoze kdyz to udela najednou, co bude delat pak?:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Leden 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 (upraveno) Nikdy nevím, kdy přijdu o práci - sice jsem chválený, plním, máme tam přátelské a upřímné prostředí, ale stát se může cokoli a já budu splácet půjčku na něco, co už ani nebudu mít, protože by mi auto vzali. Nebo se nedej bože něco stane, z auta zůstane šrot. Nabourat zítra, ztratím méně, než teď na to narvat vše a zase se uvázat. Tak samo nyní v kritickém případě (od blbostí jako že mi rupnou kalhoty, až po vážné věci) můžu kdykoli peníze použít jinak a v podobných případech jdou nesmysly na auto stranou. S půjčkou bych neměl na výběr. A v neposlední řadě mě sice ty hlavní věci na exteriér budou stát řekněme 30 tisíc (beru jen ty "hrubé" věci), ale s půjčkou bych zaplatit i s úroky tak 40. 10 tisíc kvůli nedočkavosti vyletí oknem. Takže za mě fakt půjčky ne, jsou důležitější věci. ;) Navíc mě napadla přesně věc, kterou píše karlos: Udělat vše naráz, co pak? Jasně, vždy se dají dělat detaily, ale nebavilo by mě roky jen tak jezdit a nic nedělat - čili bych vymýšlel další zbytečné nesmysly, které bych nevyužil - třeba jako Climatronic, Maxi-DOT, nebo el. okna vzadu Každopádně když jsme u toho, rekapitulace toho, co chci dodělat v letošním roce: Originální přední spoiler Škoda + lak Boční nástavce prahů "Exclusive line" + lak Zadní difuzor nárazníku, originál škoda + leskle černý lak (svépomocí) Pravděpodobně v dohledné době ta mračítka předních světel v laku + "us style" oranžové fólie na rohy předních světel Nová 17" kola + nové pneu (koupím), nakonec tedy nechávám ve stříbrném laku + nové znaky Škoda (mám) + nové ozdobné ventilky Leskle černá fólie na střechu Leskle černé ozdobné kryty sloupků z plastu KI-R (fólie se u gumy stále odhrnuje, takže není jiná možnost) Snížení podvozku za pomoci pružin Eibach - koupím tedy asi tu sadu pro DSG převodovku, snad by podvozek mohl klesnout jen o 20mm a ne o 30 S tím tedy i ten ochranný plech motoru ...a pak další funkční a estetické detaily, které všechny vypisovat nebudu. Sice právě ty nejmenší blbosti stojí vždy nejvíce peněz, ale tak to holt je, no. Černou stropnici, či obšití vnitřních madel dveří kůží, apod. vyřeším, až na to bude prostor - zatím netuším, kdy, uvidíme Upraveno Leden 11, 2015 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Leden 11, 2015 Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 půjčka je nesmysl na tyhle věci.... asi jako si pučovat na Vánoce... To já klidně budu jezdit bez uprav, hlavně ať to jezdí :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Leden 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 Přesně tak Půjčky na podobné blbosti, na Vánoce, nebo na dovolené, to jde úplně mimo mě :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Leden 11, 2015 Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 (upraveno) Tak je to vec nazoru - me zase pak bude nehorazne stvat az prijde cas na novy auto, ze nekterejch veci jsem si poradne "neuzil" protoze je budu mit na aute treba jen rok nebo nejakou takovou kratsi dobu. U me pujcka s hypotekou nehrozi, ale jinak bych si ji asi vzal, ale to bych ve finale nemel tohle auto a prihodil uz na "zacatku" a mel nejakou l&k a tam by uz nebylo co dodelavat, je pravda ze na dodelani vybavy bych ji asi nevzal, ale na auto to jo. Ale je fakt, ze mezi nama je ten rozdil ze ty to mas vyslovene jako konicek a vetsinu veci si delas sam, ja jsem pravej opak a ty veci v aute delam z duvodu hlavne ze je tam chci a nechavam si to delat :) Co bys pak delal ze :) Upraveno Leden 11, 2015 uživatelem zikmeister 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Leden 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 Právě :) Já to beru tak, že až na drobnosti, které vlastně v blízké době dodělám, mám výbavu kompletní tak, jak mi to vyhovuje :) A estetické věci nijak nespěchají, s tím si aspoň můžu hrát a mezi tím mě napadají další a další věci, jak je upravit a sladit dohromady tak, aby se to k sobě hodilo a aby byl celek jiný, než jak to mají ostatní 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Leden 11, 2015 Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 Tak je to vec nazoru - me zase pak bude nehorazne stvat az prijde cas na novy auto, ze nekterejch veci jsem si poradne "neuzil" protoze je budu mit na aute treba jen rok nebo nejakou takovou kratsi dobu. U me pujcka s hypotekou nehrozi, ale jinak bych si ji asi vzal, ale to bych ve finale nemel tohle auto a prihodil uz na "zacatku" a mel nejakou l&k a tam by uz nebylo co dodelavat, je pravda ze na dodelani vybavy bych ji asi nevzal, ale na auto to jo. Ale je fakt, ze mezi nama je ten rozdil ze ty to mas vyslovene jako konicek a vetsinu veci si delas sam, ja jsem pravej opak a ty veci v aute delam z duvodu hlavne ze je tam chci a nechavam si to delat :) Co bys pak delal ze :) Půjčka kvůli dodělání výbavy, to je naprd člověče. Raději budu jezdit holotou a mit klidný spaní, že nikomu nic nedluzim. Bych z toho neměl ani radost :D jinak Denisi, zajímavý plán na tento rok, snad se zadaří! :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Leden 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 Souhlas! Díky, snad jo :) Drobnosti nezmiňuji, ale to hlavní je napsáno, to je primární cíl. Pak, až to bude, zbude větší prostor na vylepšování a detaily :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Leden 12, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2015 Kluci, fakt jen tak čistě orientačně. KDYBYCH prodával ty své MAD potahy (shodné i pro combi), měl by někdo za nějakou lepší cenu zájem? Pořád si totiž pohrávám s myšlenkou pořídit si celočervené od doby, co je v nabídce červená kůže 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Leden 12, 2015 Sdílet Odesláno Leden 12, 2015 (upraveno) Jakoze 911? :D http://www8.pcmag.com/media/images/318306-2013-porsche-911-carrera-interior.jpg Upraveno Leden 12, 2015 uživatelem SirMike 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Leden 12, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2015 (upraveno) Skoro :D Ona je to jen vize.. Protože celokůže potahy stojí 9 tisíc a rovnou bych k tomu vzal sport sedačky, které teď nějaký Pražák prodává za 6-ku. Jenže to už je 15 tisíc a ty mé potahy stejně nikdo nekoupí. A 15 tisíc se mi aspoň teď dávat nechce, když exteriér vyžaduje ještě hodně práce a peněz. Takže je to spíše taková říše snů :) Kdyby se objevila ta červená kůže jen o měsíc dřív... Celou dobu jsem čekal, jestli se neobjeví.. Až jsem po letech objednal potahy a za měsíc byla červená kůže v nabídce Upraveno Leden 12, 2015 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Leden 12, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2015 Jsem DEBIL vím Ale za tu cenu s funkční multifunkcí i pro OII prostě nešlo odolat http://aukro.cz/volant-multifunkcni-skoda-yeti-lift-monte-carlo-i4986423550.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Leden 12, 2015 Sdílet Odesláno Leden 12, 2015 Moc pěkná cena a ještě lepší typ volantu :) Já kupoval na ebay obyč tříramínko ze supa za nějakých 4500 před Vánoci, takže jsi koupil výborně:) Airbar je otázkou 2500 i s kabelem, můžu dát kontakt a kabel ti poradím jak upravit na stávající O2. Ale je teda otázkou podvolantovka, v tvých úpravách jsem se už ztratil :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.