Přejít na obsah

Stickler's white TFSI

Doporučené příspěvky

Takže tvar bude 100% stejný, jo? Co si od pohledu pamatuji, asi by být měl, ale jistý si nejsem, proto se ptám :)

Zkusil jsem se kouknout na neznačkové servisy v okolí a jeden, který mi přišel takový odbornější, jsem právě mailově oslovil s dotazem, zda by tento úkon dokázali udělat a za kolik. Tak uvidíme :)

Jinak ten týpek to prodává za 6 stovek, takže by to byla levná změna k lepšímu :palec:

Odkaz ke komentáři

No zvlášť je to prodejné celkem blbě, záleželo by na nabídce ;)

Jinak můj volant v autě jsem zatím neměřil, ale ten nový ano. Zde jsou čísla:

Zdárně nejužší místo (pod bicepsem) má průměr 11cm

Nicméně jak se ukázalo, je širší než zbytek, protože počínaje horní částí, přes spodní část a boky, průměr je 10,5cm

Bicepsy v nejširší části mají pak cca 12,5cm

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Jak jsem původně avizoval, postupně se mi to rozleželo v hlavě a už jen kvůli budoucímu volantu s chromovými prvky, červené orámování tlačítek klimy šlo nakonec dnes pryč. Vrátil jsem se zpět k chromu, no tentokrát jsem si dal záležet, aby nebyl "flekatý", takže už by to mělo být OK :)

post-28923-0-78001000-1421514572_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

No, to je hodně relativní. Asi nikde takto samostatně lištu neseženeš, pokud tedy doma nemáš nějaké "zbytky", které bys mohl rozřezat. Třeba tu chrom pásku, kterou podobné věci dělám, kupuji v Elmot Auto - nevím, zda je jinde, než v Ostravě a Havířově, ale je to běžný obchod s autodoplňky, takže bys to snad mohl najít v podobných obchodech kdekoli :) Pak to chce jen hodně trpělivosti, není to tak snadné, jak se může zdát :palec:

Odkaz ke komentáři

To je pravda. Ona tato chrom lišta je dobrá na opravdu rovné plochy. Pokud bys potřeboval vyříznout jen tenký proužek na nerovný povrch, bylo by to spíše na škodu. Vzhledem k odrazům dekoru, kdy to vypadalo jako bych dal ten karbon i na vršek tlačítek, asi ten chrom ještě lehce přebrousím do matu. Má tu výhodu, že se dá lehce přebrousit a matný efekt odpovídá matnému chromu. Takže i to je případně řešení, jak předejít těm "flekům" :)

Odkaz ke komentáři

Strašně špatně se to fotí, protože ani v reálu to nebije do očí, spíše jen decentně doplňuje interiér, no vyfotil jsem malý náhled té chrom lišty (následně lehce zbroušené a přeleštěné) na klimačce :palec:

post-28923-0-26678100-1421575506_thumb.jpg

Jinak k průměrům věnce volantu:

Nevím, jak origo, no můj obšitý volant má po celém obvodu průměr 10,3cm, zdárně nejužší místo (vybrání na palce) má pak 10,5cm.

V porovnání s novým volantem tedy průměr věnce ztrácí 2mm a vybrání (v případě nového volantu pod bicepsem) pak ztrácí 5mm. Takže jak jsem očekával, aspoň v porovnání s mým volantem je ten nový nepatrně tlustší + má ty bicepsy :palec:

Pokud má někdo tříramenný volant, může to pro porovnání změřit taky, aby to bylo přesné :)

Odkaz ke komentáři

Kluci, mám takové dilema:

Kdo nesleduje mé téma na SH, neví, co tyto úvahy zapřičinilo, ale to teď není podstatné. Začínám přemýšlet nad novými sedačkami a pokud bych do toho šel, rovnou bych si vzal sedačky v designu OIII RS.

Pokud by tomu tak bylo, měl bych takový "rozcestník":

1) Buď nechat interiér v podobných barvách jako nyní, což by odpovídalo fotce níže (bez RS nášivky):

post-28923-0-96416000-1421596183_thumb.jpg

..to by znamenalo jen investici do sedaček, zbytek interiéru by bez potíží ladil tak jako teď. Investice by vzhledem k potencionálnímu, nyní domlouvanému prodeji potahů odpovídala +/- tomutéž, jako kdybych sehnal originál sport interiér, ale k němu bych musel připočítat ještě tak 6 tisíc za potahy, což by se o to více prodražilo.. Takže by tato změna byla finančně docela přijatelná.

Bylo by to decentní řešení ve stylu dnešních Škodovek, no stejně jako nyní z venčí sotva viditelné, nikoho přes okénko interiér neoslní, protože je na pohled nevýrazně tmavý.

2) Nebo jít do změny a udělat interiér červený. Středy sedaček by byly, na rozdíl od níže ukázaných, stejně "strukturované" (pruhy) jako u varianty výše, čili by byly tvarově zajímavější. To by ovšem později znamenalo další investice za přečalounění tapeců a loketní opěrky. Řadička, volant (teď ten nový) a ručka by zůstali stejné, což mi dělá hlavu, zda by se to k tomu hodilo, nebo ne. S fotomontáží jsem si hrál asi 15 minut, proto odpusťte opravdu hrubé barvy a tvary, udělal jsem to pro rychlou představu..

Tato varianta by byla křiklavá a zdaleka ne tak decentní, ale mohla by se vyplatit na první pohled sportovním interiérem, který může změnit výraz auta a každý si ho hned všimne.

post-28923-0-58155700-1421596365_thumb.jpgpost-28923-0-74824800-1421596369_thumb.jpgpost-28923-0-24014900-1421596376_thumb.jpg

Efekt by mohl odpovídat Octavii od BT, jen s omezeným množstvím červených prvků:

post-28923-0-95316100-1421596380_thumb.jpg

Co myslíte? :ph34r:

Díky :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...