Přejít na obsah

Stickler's white TFSI

Doporučené příspěvky

Právě o to přesně jde. Vpředu dám fólie dle předpisů, čili zatmavení 00 nic..

Ten přechod je pak docela nevzhledný, ale v posledních letech čím dál více automobilek zhruba tu propustnost 25% v originálu nabízí a dá se na to zvyknout. Zdárná banalita je věcí, u které mám problém se rozhodnout :unsure:

Odkaz ke komentáři

Nemáš se vůbec za co omlouvat - už to funguje :)

Mnohokrát ti děkuji za ochotu!

Vím, že sluníčko světlost hodně ovlivňuje, na druhou stranu se potvrdilo, co jsem si myslel - přijde mi až moc světlá. Dnes jsem u našich kanceláří navíc viděl pod přístřeškem (čili ve tmě) A4-ku s 20% zatmavením a vypadalo to dobře, tak akorát, navzdory tomu, že tam byla tma. Čili asi půjdu do té 20% propustnosti :)

Ještě jednou děkuji! :pivo:

Odkaz ke komentáři

Počkal jsem si, abych se podíval doma - díky moc za fotky! :pivo:

Na fotkách to vypadá přesně tak, jak bych si představoval, čili asi půjdu do té 20% propustnosti.

Trošku mě jen zmátla OIII combi dnes na parkovišti před firmou, která má okna zatmavená tak akorát a dle štítku je tam jen 30% - tak nevím, proč to působí tak tmavě :huh:

Odkaz ke komentáři

Co se koukám po fotkách na internetu, opravdu ta 20-ka vypadá tak akorát. Nejlepší by byla třeba 25-ka, ale ta bohužel k dispozici není :(

Mám ale jeden dotaz, není mi to úplně jasné:

Nechám si nalepit fólie dle předpisů = přední boční okna s propustností min. 70%, u zadních je to fuk. K fóliím bych měl dostat certifikát. Je mou povinností s ohledem na zákon vozit mezi fólií a sklem homologační štítek, nebo ne? Přijdou mi fakt hnusné a velké, pokud by to nebylo protizákonné, domluvil bych se s prodejcem, aby mi je tak nedával :unsure:

Odkaz ke komentáři

To je otázkou názoru, mi to přijde hrozně ošklivé a rušivé - a navíc nemusí každý hned vidět, že jsem neměl v sérii okna tónovaná, když už je štítek i na předních bočních.

Obecně mi přijde, že nikdo neví, zda je povinné tento štítek mít, nebo ne - zkusím se tedy zeptat přímo u Vařechy :ph34r:

Odkaz ke komentáři

Ne, tady nejde o tvé fotky :)

Aut s fóliemi je všude plno a obecně mi ty štítky dost vadí, vrcholem hnusu je však jedna firemní Octávka, stojící na dvoře, kde jsou mezi fóliemi a sklem obrovské hnusné a asymetricky lepené nálepky :wallbash:

Jsem detailista a toto mě fakt nehorázně prudí...

Když píšeš "bez toho by to nešlo" - stanovuje to nějak zákon?

Odkaz ke komentáři
Co říká vyhláška o tónování skel
Na předních bočních sklech sloužících k výhledu řidiče musí celková propustnost dosahovat nejméně 70 procent.
Propustnost světla čelního skla musí být minimálně 75 procent.
Skla za řidičem nejsou limitována propustností světla, ale fólie na zadním skle nesmí zakrývat třetí brzdovou svítilnu.
Za příliš tmavé fólie mohou policisté řidiči zakázat další jízdu.
Pokud závadu na místě šofér neodstraní, mohou mu odstavit vozidlo.
Za porušení hrozí řidiči bloková pokuta do 5000 korun. Ve správním řízení za propustnost nižší než 20 procent může pokuta být od pěti do 10 tisíc Kč nebo zákaz řízení na šest až 12 měsíců. 

Nevidim tam nikde zminku o tom, ze se sebou musite vozit papir, ktery o foliich neco rika, ani neco primo nalepene ve folii, co rika, jake propustnosti folie je.

Odkaz ke komentáři

Díky za info, to dává smysl - dle toho, co jsem hledal, to vážně vypadá, že tuto povinnost má jen samotná firma, já ne.

Jinak tónovat okna nad povolenou mez 100% nebudu, nechci a ani nemohu (firma).

Ale právě kvůli tomu přechodu přemýšlím o té 35% propustnosti, nicméně jak se tak koukám, je to hezké a dostatečně tmavé na combi, na liftu to vypadá až příliš světle, proto asi půjdu do té 20% propustnosti - ale konečné rozhodnutí udělám asi až na místě, zatím nejsem přesvědčen ani o jednom..

U staré OII firma neumožňovala zatmavení oken, tak jsem měl ty síťky. Jde to, ale jsou omezující, stejně jsem je nikdy nesundával - tak to už si radši nechám okna zatmavit o něco více :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...