Stickler Odesláno Únor 16, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 16, 2014 Právě o to přesně jde. Vpředu dám fólie dle předpisů, čili zatmavení 00 nic.. Ten přechod je pak docela nevzhledný, ale v posledních letech čím dál více automobilek zhruba tu propustnost 25% v originálu nabízí a dá se na to zvyknout. Zdárná banalita je věcí, u které mám problém se rozhodnout 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radim84 Odesláno Únor 16, 2014 Sdílet Odesláno Únor 16, 2014 Fotky s fóliema nemám, ale zítra vyfotím. Akorát jak jsi sám zmínil, tak ta tmavost se odvíjí od světelných podmínek. Já jsem tu propustnost volil právě s ohledem na ten barevný rozdíl mezi předními a zadními okny. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 16, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 16, 2014 Jestli mi to nafotíš, budu ti vděčný pane O světelnosti vím, s tím počítám - ale prostě pro představu, z čím více úhlů, tím lépe :) Díky! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radim84 Odesláno Únor 16, 2014 Sdílet Odesláno Únor 16, 2014 Pokusím se to nafotit zítra a z co nejvíce úhlů jak jen to půjde ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 16, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 16, 2014 Super, moc děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radim84 Odesláno Únor 17, 2014 Sdílet Odesláno Únor 17, 2014 Ahoj, tak jsem to rychle nafotil před práci, ale kvalita taková nic moc :( Z dálky to vypadá tmavěji než zblízky, navíc svítilo slunko, tak to vypadá docela průhledně. Fotky jsem zabalil do raru - http://ulozto.cz/x1qRQKVr/octavia-fotky-rar 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 17, 2014 "Majitel souboru si nepřeje soubor zveřejnit a označil jej jako soukromý. Jedná-li se o tvůj soubor, přihlaš se na svůj účet." :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radim84 Odesláno Únor 17, 2014 Sdílet Odesláno Únor 17, 2014 Omlouvám se za trable. Zkus to teď. Jestli ti to nebude stačit, tak zítra můžu zkusit pofotit nějak lépe. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 17, 2014 Nemáš se vůbec za co omlouvat - už to funguje :) Mnohokrát ti děkuji za ochotu! Vím, že sluníčko světlost hodně ovlivňuje, na druhou stranu se potvrdilo, co jsem si myslel - přijde mi až moc světlá. Dnes jsem u našich kanceláří navíc viděl pod přístřeškem (čili ve tmě) A4-ku s 20% zatmavením a vypadalo to dobře, tak akorát, navzdory tomu, že tam byla tma. Čili asi půjdu do té 20% propustnosti :) Ještě jednou děkuji! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radim84 Odesláno Únor 17, 2014 Sdílet Odesláno Únor 17, 2014 Nemáš vůbec zač. Já jsem s tou světlostí spokojený, protože auto je černé a nechěl jsem to až moc tmavé. Na druhou stranu bych teď ty tmavší fólie klidně dal :P Ty máš auto bíle a ty tmavší fólie mu budou slušet 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 17, 2014 Taky myslím. :) Ty 20% jsou ještě dostatečně průhledné, ale zároveň bude na první pohled vidět, že tam jsou. Myslím, že autu ty fólie hodně pomůžou a spolu s letními koly, které si vyzvednu ve čtvrtek, by se měl exteriér konečně začít trošku formovat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Únor 17, 2014 Sdílet Odesláno Únor 17, 2014 tohle je pěkný zatmavení.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 17, 2014 Je hezké, to každopádně ;) Jen hledám možná něco decentně tmavšího 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lojzahlina Odesláno Únor 18, 2014 Sdílet Odesláno Únor 18, 2014 takhle to mám já, ale jak říkám, bylo to tónovaný z výroby taková ta do zelena.. přední okna mám čirou 2% zatmavení, podle měřáku teď 70% propustnost, takže by s tím neměl mít nikdo problém, no a zadek 20% propustnost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Únor 18, 2014 Sdílet Odesláno Únor 18, 2014 ty máš ještě oktu, kde vypalovali laserem do skla poslední znaky vinka :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 18, 2014 Počkal jsem si, abych se podíval doma - díky moc za fotky! Na fotkách to vypadá přesně tak, jak bych si představoval, čili asi půjdu do té 20% propustnosti. Trošku mě jen zmátla OIII combi dnes na parkovišti před firmou, která má okna zatmavená tak akorát a dle štítku je tam jen 30% - tak nevím, proč to působí tak tmavě 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 18, 2014 Co se koukám po fotkách na internetu, opravdu ta 20-ka vypadá tak akorát. Nejlepší by byla třeba 25-ka, ale ta bohužel k dispozici není :( Mám ale jeden dotaz, není mi to úplně jasné: Nechám si nalepit fólie dle předpisů = přední boční okna s propustností min. 70%, u zadních je to fuk. K fóliím bych měl dostat certifikát. Je mou povinností s ohledem na zákon vozit mezi fólií a sklem homologační štítek, nebo ne? Přijdou mi fakt hnusné a velké, pokud by to nebylo protizákonné, domluvil bych se s prodejcem, aby mi je tak nedával 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Únor 18, 2014 Sdílet Odesláno Únor 18, 2014 velké?? já je mám cca 5x30 mm a nepřijde mi to nijak velké ani rušivé :) folie mám od Tinteku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Únor 18, 2014 Sdílet Odesláno Únor 18, 2014 Ja mam tiez malicke cca jak pise hydraulik a je to zanedbatelne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 18, 2014 To je otázkou názoru, mi to přijde hrozně ošklivé a rušivé - a navíc nemusí každý hned vidět, že jsem neměl v sérii okna tónovaná, když už je štítek i na předních bočních. Obecně mi přijde, že nikdo neví, zda je povinné tento štítek mít, nebo ne - zkusím se tedy zeptat přímo u Vařechy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lojzahlina Odesláno Únor 18, 2014 Sdílet Odesláno Únor 18, 2014 Ne bez toho by to nešlo ale není to tak velký sem to fotil na makro 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 18, 2014 Ne, tady nejde o tvé fotky :) Aut s fóliemi je všude plno a obecně mi ty štítky dost vadí, vrcholem hnusu je však jedna firemní Octávka, stojící na dvoře, kde jsou mezi fóliemi a sklem obrovské hnusné a asymetricky lepené nálepky Jsem detailista a toto mě fakt nehorázně prudí... Když píšeš "bez toho by to nešlo" - stanovuje to nějak zákon? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lojzahlina Odesláno Únor 19, 2014 Sdílet Odesláno Únor 19, 2014 Myslím že ano, zkus pohledat na netu. Vím akorát že je povolená propustnost je těch 70% 0 Citovat Odkaz ke komentáři
raym0n Odesláno Únor 19, 2014 Sdílet Odesláno Únor 19, 2014 Co říká vyhláška o tónování skel Na předních bočních sklech sloužících k výhledu řidiče musí celková propustnost dosahovat nejméně 70 procent. Propustnost světla čelního skla musí být minimálně 75 procent. Skla za řidičem nejsou limitována propustností světla, ale fólie na zadním skle nesmí zakrývat třetí brzdovou svítilnu. Za příliš tmavé fólie mohou policisté řidiči zakázat další jízdu. Pokud závadu na místě šofér neodstraní, mohou mu odstavit vozidlo. Za porušení hrozí řidiči bloková pokuta do 5000 korun. Ve správním řízení za propustnost nižší než 20 procent může pokuta být od pěti do 10 tisíc Kč nebo zákaz řízení na šest až 12 měsíců. Nevidim tam nikde zminku o tom, ze se sebou musite vozit papir, ktery o foliich neco rika, ani neco primo nalepene ve folii, co rika, jake propustnosti folie je. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Únor 19, 2014 Sdílet Odesláno Únor 19, 2014 Ano. Vozit nic nemusím. Ale ten co ty fólie montuje je povinen je označit štítkem, který obsahuje značku Atest 8SD a další údaje, podle nichž lze dohledat výrobce a následně jím pověřené montážní pracoviště. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Napster Odesláno Únor 19, 2014 Sdílet Odesláno Únor 19, 2014 Nevim. Nez davat zadni skla tmavy a predky nechavat, tak bych radsi ani folie nedaval. Na vsech autech jsem mel 80% zatmaveni 3M a 200tkm bez problemu nebo pokuty. Mezi sklama je nehezky přechod. To vipada lip sunset origo ze skodovky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Únor 19, 2014 Sdílet Odesláno Únor 19, 2014 Dnes už bych volil klidně větší propustnost + originální sluneční clony. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 19, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 19, 2014 Díky za info, to dává smysl - dle toho, co jsem hledal, to vážně vypadá, že tuto povinnost má jen samotná firma, já ne. Jinak tónovat okna nad povolenou mez 100% nebudu, nechci a ani nemohu (firma). Ale právě kvůli tomu přechodu přemýšlím o té 35% propustnosti, nicméně jak se tak koukám, je to hezké a dostatečně tmavé na combi, na liftu to vypadá až příliš světle, proto asi půjdu do té 20% propustnosti - ale konečné rozhodnutí udělám asi až na místě, zatím nejsem přesvědčen ani o jednom.. U staré OII firma neumožňovala zatmavení oken, tak jsem měl ty síťky. Jde to, ale jsou omezující, stejně jsem je nikdy nesundával - tak to už si radši nechám okna zatmavit o něco více 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 19, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 19, 2014 Tak sice měním názory jako počasí, ale když jsem se tak koukal a přemýšlel jsem, vracím se zpět k vizi fólií s 35% propustností 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.